Huoltoyrittäjä Antti Pylkkönen Maaningalta.

Huoltoyrittäjä Antti Pylkkönen
Huoltoyrittäjä Antti Pylkkönen

Huoltoyrittäjä Antti Pylkkönen Maaningalta pyörittää viiden miehen huoltoyritystä.

Kuopiolainen Antti Pylkkönen valmistui Rajamäeltä huoltoyrittäjäkurssilta vuonna 2000. Toiminnan huoltoyrittäjänä hän aloitti jo puolisen vuotta aikaisemmin, sillä Antti lunasti itselleen alueen edellisen huoltoyrittäjän liiketoiminnan. Tällä hetkellä Antin yrityksessä on töissä 5 ammattimiestä ja Antin Konehuolto Oy huoltaa lähes kaikkia Agrimarket-ketjun edustamia koneita.

Huoltoyrittäjäkurssia Antti piti todella hyvänä: "Ilman kurssia ei mielestäni kenenkään kannata aloittaa huoltoyrittäjätoimintaa. Kurssilta sai niin paljon hyviä eväitä ja korkeatasoista oppia toimintaan." Ennen huoltoyrittäjäkurssia Antti oli ehtinyt opiskella Muuruvedellä maaseutuyrittäjän ja Suonenjoella maatalouskoneasentajan tutkinnot. Kiinnostus koneisiin ja yrittämiseen on ollut Antilla veressä jo kotitilalta lähtien.

Antin Konehuolto Oy toimii Maaningalla (Hallitie 6, Hamula). Yrityksen toimintasäde on noin 100 km Kuopiosta joka suuntaan. Töitä riittää tasaisesti ympäri vuoden, koska Savossa maatalous on monipuolista. Koneita käytetään peltoviljelyssä, karjataloudessa, metsätöissä, marjanviljelyssä, lumiurakoinnissa ja muissa lukemattomissa kohteissa.

 

Vaihteleva työ

Huoltoyrittäjänä toimimista Antti pitää mukavana toimintana. Kahta samanlaista päivää ei ole. Toisaalta taas työ vie helposti tekijänsä mukanaan, ja vapaa-aikaakin yrittäjän pitää muistaa järjestää itselleen ja perheelleen.

Asiakkaat ovat yksi huoltoyrittäjän ammatin parhaita puolia. Asiakkaat ovat mukavia ja joustavia.

Ongelmatilanteissa Antti kokee saaneensa hyvin apua ja tukea Hankkijan henkilöiltä. Yksi tärkeä tukiverkoston osa ovat myös muut huoltoyrittäjät, jotka pitävät toisiinsa usein yhteyttä.

 

Tulevaisuudessa huolto korostuu

Huoltoyrittäjän tulevaisuutta Antti pitää suhteellisen valoisana. "Aina joku viljelee peltoja ja koneita pitää huoltaa." Tulevaisuudessa koneita tullaan Antin mielestä pitämään tilalla pidempään ja niiden kunnosta tullaan pitämään tarkempaa huolta. Silloin myös huoltoyrittäjän ammattitaidolle on tarvetta.

 

Viimeksi katsomani tuotteet