Kiitos kaikille lähes 6000 Nurmi 2017 –näyttelyvieraalle! 

Hankkija kiittää kaikkia lähes 6000 Nurmi 2017 –näyttelyssä vieraillutta ammattiviljelijää! Aurinkoinen näyttelypäivä oli kokonaisuudessaan erittäin onnistunut ja suurin kiitos siitä kuuluu kaikille teille! Työnäytöksemme keräsi runsaasti kiinnostuneita katsojia ja näyttelyteltassamme riitti kuhinaa aamusta iltapäivään saakka. Myös koeruuduillamme ja esittelykoneiden parissa viihtyi runsaasti kiinnostuneita kävijöitä.

Tapahtumassa olivat esillä uudistettu nurmisiemenvalikoimamme ja Suomen Rehun tuottavat ruokintaratkaisut. Havaintokaistoillamme näyttelyvieraat pääsivät tutustumaan uutuuksiin ohrarintamalla. Erityistä mielenkiintoa herätti työnäytöksemme, jossa tositoimissa olivat ratkaisut nurmenviljelyn eri työvaiheisiin kattavasti edustamiltamme tuotemerkeiltä.

 

Alahärmä kylpi auringossa koko näyttelypäivän.

Työnäytöksessä oli esittelyssä koko Hankkijan nurmilinja.

Työnäytöksessä esillä ratkaisut kaikkiin nurmenviljelyn työvaiheisiin

JD C441R
John Deere C441R -paalainkäärin

Yksi työnäytöksen mielenkiintoisimmista uutuuksista oli John Deere C441R kiinteäkammioinen paalainkäärin, jonka perusrakenne on erittäin selkeä ja toimintavarma. C441R-paalainkäärimen ydin on kiinteäkammioinen John Deere F441R –pyöröpaalain. Siihen on lisätty luja teliakselisto, käärinpöytä ja kaksivartinen käärin. Paalikammiossa on 17 tai 18 pyöritystelaa, jotka mankeloivat paalista kireän ja tasamuotoisen. C441R on John Deeren nopein paalinkäärin.

Yhdistelmäpaalain suomalaisiin olosuhteisiin

John Deere 960 + Agronic -yhdistelmäpaalain
John Deere 960 + Agronic -yhdistelmäpaalain

Toinen kiinnostava John Deere -uutuus oli John Deere 960 + Agronic –muuttuvakammioinen yhdistelmäpaalain. Se on Suomessa suomalaisiin olosuhteisiin suunniteltu ja rakennettu todella tehokas yhdistelmäkone. Kompaktin kokonsa ja suuren maavaransa ansiosta kone suoriutuu erinomaisesti myös haastavissa maasto-olosuhteissa. Yhdistelmäpaalain on täynnä harkittuja yksityiskohtia ja sen vakiovarustelu on erittäin kattava. Koneesta löytyy vakiona muun muassa ohjausjärjestelmään integroitu PDH-hapotin sekä automaattinen muovinvalvonta.

Kronelta vihreää voimaa nurmiketjuun

Krone Swadro 930 TC PLUS
Krone Swadro 930 TC PLUS -karhotin

Myös Kronen mallistosta esiteltiin muutama erittäin mielenkiintoinen uutuuskone, kuten esimerkiksi uusi Krone Swadro 930 TC PLUS –karhotin, jonka työleveys on säädettävissä välillä 8,1m – 9,3m ja karho välillä 1,3m – 2,5m. Koneessa on vakiona Plus-varustustaso, hydraulisesti säädettävä työleveyden- ja työasennon säätö. Toinen merkittävä Krone-uutuus oli RX 400 GL –noukinvaunu, jossa on 40 m3 DIN-tilavuus. Vaunu on varustettu EasyFlow –noukkimella, joka on entistä tehokkaampi ja kestävämpi. Noukkimen työleveys on 2015 mm ja noukinpiikit on asetettu W-muotoon, jolloin materiaalin virtaus on tasaisempaa ja se suuntautuu koneen keskilinjaa kohti.

Nurmen Kasvuohjelma avaimena tulokselliseen kotieläintuotantoon

Viileä kesä on viivästyttänyt säilörehun korjuuta ja monin paikoin korjuussa ollaan pari viikkoa tavanomaista aikataulua myöhässä. Toisen sadon korjuu on Etelä-Suomessa tehty ja osin myös Keski-Suomessa. Määrällisesti säilörehua on tullut pääsääntöisesti hyvin. Lounais-Suomessa on paikoin ollut erittäin kuivaa ja satotasot jäävät merkittävästi keskimääräisistä. Säilörehun laatutiedot tarkentuvat alkusyksyn aikana ja monella tilalla on aika miettiä syksyn ja talven täydennysrehuvalintoja.

Hankkijan Nurmen Kasvuohjelma on pyörinyt nykymuodossa pari vuotta ja tulokset ovat lupaavia. Nurmi herättää kasvavaa kiinnostusta nautatiloilla ja nurmen suuri satopotentiaali on tunnistettu. Tämä näkyy mm. kasvavana kiinnostuksena nurmilajikkeitamme ja -seoksia kohtaan. Myös nurmen rehuarvojen ja hivenaineiden analysointia tehdään yhä enemmän. Nurmen Kasvuohjelman kehittäminen pilottitiloillamme jatkuu tänäkin kesänä ja tuloksia esitellään tulevan talven asiakastilaisuuksissa. Kysy lisää nurmentuotannon kehittämisestä asiantuntijoiltamme.

 
Nurmen kasvuohjelma

Esittelyssä Hankkijan uudistettu nurmisiemenvalikoima

Hankkijan nurmisiemenvalikoima

Näyttelyssä esiteltiin Hankkijan kattavaa nurmisiemenvalikoimaa. Seoksista kiinnostavimmat olivat uutuudet Hankkijan Laatu ja Hankkijan Sulava sekä tilan omiin tarpeisiin suunniteltava Sopiva-nurmiseos. Huomionarvoa annettiin myös etenkin Borealin timoteilajikkeille Tuure ja Rhonia, kun yhä useammin on alettu pohtia kahden eri timoteilajikkeen käytön hyötyjä seoksissa.

Hankkijan havaintokaistoille kiinnostuneita kuulijoita keräsivät mielenkiintoinen kaksitahoinen uutuusohra Nousu sekä monitahoiset aikainen Aukusti ja satokunkku Kaarle.

 

Katso video Hankkijan työnäytöksestä!

Viimeksi katsomani tuotteet