John Deere Gator lava-ajoneuvot

John Deere Gator
 

John Deere Gator -lava-ajoneuvo on monipuolinen työkalu. Jotkut hankkivat sen viedäkseen tavarat tiettömien taipaleiden päähän. Toiset taas tarvitsevat sellaisen mallin, joka liikkuu herkällä nurmikentällä kuin varpaillaan. Ja kolmansille kuormankantokyky on se asia, joka ratkaisee. Laajan mallivalikoiman ansiosta käyttäjän ei tarvitse tehdä kompromissia. Joka käyttöön löytyy sopiva John Deere Gator.

 

Traditional-mallisto (TS, TX, TH, TE)

• Leveä lava, pieni lastauskorkeus
• Suuret renkaat, soveltuu ajoon nurmikoilla
• Matala painopiste
Nämä viisi malliamme ovat varsinaisia työjuhtia. Koon ja ominaisuuksien mukaan kullekin niistä löytyy omin käyttöympäristö. Lähtökohta kuitenkin on pieni pintapaine, jotta työskentely nurmikolla ei jättäisi jälkiä. Joissakin malleissa pintapaine neliösenttiä kohti on pienempi kuin työmiehen saappaan painallus.

 

Gator TS

John Deere Gator TS

Haluatko siirtää satoja kiloja tavaroita paikasta toiseen. Kyllä onnistuu. Gator TS ei valita. Tehokas 350 cm³ bensiinimoottori tarjoaa tarpeeksi voimaa ja portaaton variaattori-voimansiirto toimii jouheasti. Gator TS:ssä on isot renkaat, joten sillä voi liikkua nurmikolla jälkiä jättämättä. Takalaita voidaan avata vaaka-asentoon, jolloin pitempienkin tavaroiden kuljetus onnistuu.

 

Gator TX ja TX Turf

John Deere Gator TX

Näitä malleja suunniteltaessa lähtökohtana oli pieni pintapaine. Herkillä nurmikoilla on liikuttava varoen. Niinpä pintapaine neliösenttiä kohden on pienempi kuin aikuisen miehen saappaan painallus. Nämä kaksi lava-ajoneuvoa eivät kuitenkaan kuulu höyhensarjaan, kun mittapuuksi otetaan työsuoritus, kestävyys ja rakenteen lujuus. TX:n kokonaiskantavuus on 454 kg. Rakenne on itsekantava kuten henkilöautoissa.

 

Gator TE

John Deere Gator TE

Sähkökäyttöinen Gator TE liikkuu äärettömän puhtaasti ja äänettömän hiljaisesti. Sillä voidaan liikkua vaikka sisätiloissa, koska sähkömoottori ei kehitä myrkyllistä häkää. Akkukäyttöinen Gator TE lähtee liikkeelle rivakasti, kiipeää rinteet kevyesti, ja kiihtyy nopeasti. Kumpareet se nousee leikiten ja virtaa akuissa riittää koko päiväksi. Sopivan välityssuhteen ansiosta vetotehoa on paljon enemmän kuin akkukäyttöisestä ajoneuvosta luulisi löytyvän.

 

Gator TH 6x4

John Deere Gator TH 6x4

Vaativimmissa paikoissa tarvitaan parasta etenemiskykyä ja vetotehoa. Gator 6x4:n dieselmoottori ja neljä vetävää takapyörää takaavat pitelemättömän etenemisen. Erikoisrakenteen ansiosta peruskonstruktio on kevyt ja tasapainoinen. Juuri sen vuoksi TH 6x4 -mallilla voidaan edetä myös hyvin vaikeassa maastossa.
Tasauspyörästön lukko on vakiona, joten veto on vakaata myös liukkaalla alustalla. Muiden Gatoreiden tapaan myös TH-mallissa painopiste on matalalla. Suuri raideleveys takaa sujuvan etenemisen ongelmitta myös ääriolosuhteissa.

 

High Performance-mallisto

John Deere Gator HPX

Mitä haastavammat olosuhteet, sitä leveämpi hymy on Gator HPX:n kuljettajan kasvoilla. 21 hv:n 3-sylinterisellä dieselmoottorilla varustettu HPX 4x4 on täysverinen maastoajoneuvo, jolla kuljettaja ja apumies työvälineineen ja tarvikkeineen voi siirtyä tiettömien taipaleiden päähän. Variaattorivoimansiirrossa on maastoalue ja nopea maantiealue. Normaalitilanteessa HPX on takavetoinen, joten sillä voidaan ajaa myös nurmikolla. Maastoajossa automaattisesti päälle kytkeytyvä 4-veto auttaa tiukan paikan tullen ja tasauspyörästön lukkokin on vakiona. Runko on syvävedettyä terästä. Kaikissa pyörissä on erillisjousitus. Rakenne on vankka, ja meno on vakaata kaikissa nopeuksissa. Turvallisesta nopeuden hillinnästä vastaavat hydrauliset levyjarrut.

 

Ultimate-mallisto: Gator XUV 550 ja XUV 550 S4

John Deere Gator XUV 550

4-vetoiset Gator XUV 550- ja XUV S4 -mallit tarjoavat ainutlaatuisen suorituskyvyn ja verrattoman ajomukavuuden vaativassa maastossa liikuttaessa. Tehokas 2-sylinterinen V-moottori ja kaikkien pyörien erillisjousitus varmistavat, että matka ei jää kesken vaikka määränpää olisi tiettömän taipaleen takana. Gator XUV 550 S4 tarjoaa hyvät tilat kuljettajalle ja kolmelle matkustajalle. Takapenkki voidaan kääntää alas pitkien tavaroiden kuljetusta varten.

 

Gator XUV 855 Diesel

JD Gator XUV 855 Diesel

On helppo arvata mitä syntyy, kun
John Deeren suunnittelijat kokoontuvat miettimään, millainen olisi markkinoiden paras maastoajoneuvo. Tässä se on. Gator XUV 855 D enemmän kuin mönkijä. XUV:ssä on tilava lava ja siinä istutaan mukavasti jousitetuilla istuimilla. XUV on ennen kaikkea työkone, joka ei jätä pulaan tiukankaan paikan tullen. Mutta sitä voit toki käyttää myös harrasteajoon metsäteillä ja hiekkakuopalla. Mutta muista ajoturvallisuus ja maanomistukseen liittyvät kulkurajoitukset. Kolme kirjainta XUV merkitsevät paljon. Se on lyhennys sanoista eXtra Utility Vehicle, suomeksi Erikois-Hyöty-Ajoneuvo. Juuri sitä Gator on sanan täydessä merkityksessä.
Vaativassa maastossa Gator XUV on omimmassa elementissään. Se kuljettaa tavaroita ja tarjoaa elämyksiä. Kahdelle ihmiselle mukavassa ohjaamossa ja usealle sadalle kilolle tavaroita tilavalla lavalla. Etutelinekin kestää melkoisen kuorman. Vetokoukussa voit vaikka hinata hirven metsästä ajotien päähän.

 
 

Viimeksi katsomani tuotteet