Krone Big M ajettava niittomurskain

Krone Big M ajettava niittomurskain
 

Krone Big M: työleveys 9,7 tai 13,2 m, työsaavutus jopa yli 15 ha/h!

Ajettavien Krone Big M 420 CV ja Big M 500 CV -niittomurskainten tehokkuus ja työsaavutus ovat omaa luokkaansa. Isolla ja tehokkaalla koneella myös polttoaineen kulutus hehtaaria kohti on optimaalinen. Itsenäiset niittoyksiköt itsekulkevassa koneessa takaavat parhaan mahdollisen näkyvyyden ja ihanteellisen painojakauman.

Suuresta työtehosta huolimatta itsekulkeva kone on ketterä ja liikkuu näppärästi pienilläkin lohkoilla, sekä myös lohkojen välillä 40 km/h siirtoajonopeuden ansiosta.

 

Krone Big M -niittomurskaimen vahvuuksia:

  • Ylivoimainen työsaavutus, jopa yli 15 ha/h
  • Kaksi nopeusaluetta, huippunopeus siirtoajossa 40 km/h
  • Optimaalinen painojakauma pienentää pintapainetta ja parantaa turvallisuutta mäkisessä maastossa
  • Isot renkaat vähentävät tallaantumista
  • Mukava ja ergonominen ohjaamo, erinomainen näkyvyys

Hyvät työskentelyolosuhteet työtehon perustana

Krone Big M -niittomurskaimessa on mukava ohjaamo ja hyvä näkyvyys

Kronen ajettavassa niittomurskaimessa näkyvyys on omaa luokkaansa verrattuna traktoriin kytkettäviin koneisiin. Ilmastoitu ohjaamo on tilava ja mukava. Kaikki näyttö- ja hallintalaitteet on sijoitettu hyvin kuljettajan ulottuville. Säädettävä ohjauspylväs takaa sopivan työasennon kaikille kuljettajille.

Moottori

Krone Big M -niittomurskainten MAN-moottori

Big M 420 CV -niittomurskaimissa on 6-sylinterinen MAN -moottori, joka tuottaa 311 kW:n tehon.

Tuulettimen pyörimissuunta on käännettävissä jäähdyttimen puhdistamista varten, mikä on merkittävä etu pölyisissä olosuhteissa.

 

Optimaalinen painojakauma ja SafeCut-turvajärjestelmä

Krone Big M -niittomurskainten SafeCut -turvajärjestelmä
Krone Big M -niittomurskainten SafeCut -turvajärjestelmä

Koneen sivuilla olevien niittoyksiköiden sijoittelun avulla painojakaumasta on saatu ihanteellinen. Big M -niittomurskaimessa painojakauma etu- ja takapyörien välillä on 63 ja 37 %. Isommat etupyörät kantavat painosta hieman suuremman osan - optimaalinen painojakauma ajettavalle niittomurskaimelle.

Big M II -niittomurskaimessa on vakiovarusteena SafeCut-turvajärjestelmä. Lautaset on kiinnitetty akseliinsa putkisokalla. Terän osuessa esteeseen sokka katkeaa ja akselilla olevat kierteet nostavat lautasta ylöspäin niin, etteivät terät pääse osumaan viereisten lautasten teriin.

Rakenteeseen kuuluu lisäksi kaksi vastakkain asteltua kartiorullalaakeria, jotka ottavat tehokkaasti vastaan lautaseen kohdistuvia pystysuuntaisia voimia. Krone tarjoaa tämän ratkaisun ainoana maailmassa.

 

Tehokas murskain

Krone Big M -niittomurskainten murskainakseli

Säädettävillä ohjurilevyillä varustettu murskainakseli kattaa koneen koko työleveyden. Murskaimen järeät V-sormet on valmistettu teräksestä.

Murskaimen nopeus voidaan säätää helposti ja nopeasti välillä 700-1000 rpm, mikä takaa ihanteellisen tuloksen kaikilla eri kasvilajeilla.

 

Karhonyhdistimet

Krone Big M -niittomurskainten karhonyhdistimet
Krone Big M -niittomurskainten karhonyhdistimet

Tehokkaiden korjuukoneiden koko kapasiteetin hyödyntämiseksi karhot voidaan yhdistää niittovaiheessa Big M -niittomurskaimen integroidulla karhonyhdistimellä. Tähän käytetään murskaimen taakse sijoitettavaa ruuvikuljetinta, joka siirtää niitettävän materiaalin koneen keskelle murskaimen kuomun ollessa alhaalla. Kun kuomu on ylhäällä, ruuvi levittää kasvuston tasaisesti niittoyksikön leveydelle.

 

Maantiellä

Krone Big M -niittomurskainten hyvät maantieominaisuudet
Krone Big M -niittomurskainten hyvät maantieominaisuudet

Sivulla olevat niittoyksiköt nousevat ylös muutamassa sekunnissa nopeuttaen siirtymiä lohkojen välillä. Leveys kuljetusasennossa on vain 3 m.

Voimansiirrossa on kaksi nopeusaluetta: peltonopeudet 0-17 km/h ja maantienopeudet 0-40 km/h. Maantienopeusalueella automatiikka vähentää polttoaineen kulutusta säätäen moottorin kierroksia nopeuden ja kuormituksen mukaan.

 

Viimeksi katsomani tuotteet