Väderstad Cultus 300-400-kultivaattorit

Väderstad Cultus-kultivaattori
 

Cultus 300-400 kultivaattorit ovat järeitä, joilla voi muokata kaikilla maalajeilla tehokkaasti niin matalaan kuin syvällekin, jopa 25 cm:iin asti. 300-400 Cultukset ovat saatavilla sekä hinattavina että nostolaitemalleina.

 
Väderstad Cultus-kultivaattori muokkaa tehokkaasti

  • Piikkiväli 30cm, tuloksena hienojakoista maata
  • Piikit kolmella akselilla, akseliväli 80cm
  • Rungonkorkeus 85 cm, suurten multa- ja kasvijätemäärien läpäisy on taattu
  • Tiivistysjyrä maalajin mukaan: Kumijyrä, teräsjyrä tai varpajyrä
  • Useita kärkivaihtoehtoja
  • MixIn tekniikka tekee parhaan oljen ja maan sekoituksen
  • BioDrillin asennusmahdollisuus - muokkaus ja kylvö kerta-ajolla


 

Cultus Cobra-piikki

Väderstad Cultus -piikit
Cobra-piikin laukaisuvoima on 450 kg ja laukaisukorkeus 30 cm.

Cultus Cobra-piikki on voimaperäisen kehitystyön tulos. Piikin muodon ja pyöristyksen ansiosta maa nousee piikkiä pitkin ylös. Kärki irrottaa maan, joka siirtyy vapaasti ylöspäin, kunnes se murskautuu hienojakoiseksi maan ja kasvijätteiden seokseksi. Vakiona oleva MixIn piikinjatke lisää hyötysuhdetta. Taivutettu muoto tekee siitä mainion maanmuokkaajan. Maa nousee ylös, siirtyy eteenpäin pyörivänä liikkeenä ja sekoittuu vielä lisää kun se on pudonnut alas ja piikki nostaa sen uudelleen ylös. Näin yksi ainoa ajokerta Cultus-ultivaattorilla vastaa oikeastaan kahta ajokertaa. Tämä selittää myös sen, miksi Cultus on niin hyvä sänkimuokkauksessa, vaikka olkea olisi paljon.

 

Lautastasoitin

Cultus -lautastasoitin

Cultuksessa on pyörivät, kulutusta kestävästä teräksestä valmistetut tasauslautaset. Tuloksena on tasainen maan pinta, jonka takana oleva jyrä tiivistää. Työsyvyys säädetään portaattomasti kampien avulla. Koska tasoituslautasten syvyys säätyy tiivistysjyrän mukana, ei säätöä tarvitse muuttaa kun työsyvyyteen tehdään pienempiä säätöjä.

 

Kumijyrä

Väderstad Cultus -kumijyrä

600mm:n kumijyrä tiivistää hyvin ja soveltuu useimpiin olosuhteisiin. Kevyillä mailla kumikiekko on ylivoimainen suuren läpimittansa ansiosta. Kumikiekon vierintävastus jää hyvin pieneksi ja maavallin muodostumisriski on lähes olematon. Se kestää kulutusta hyvin ja se on kokeiltu 6000 km maantieajotestissä.

 

Teräsjyrä

Väderstad Cultus teräsjyrä

Teräsjyrä on vaihtoehto, kun tarvitaan voimakkaampaa tiivistämistä, esimerkiksi jäykemmillä mailla. Teräskiekon hyvä ominaisuus on pysyä puhtaana, myös märemmissä olosuhteissa. Teräskiekko on valmistettu karkaistusta erikoisteräksestä ja sen käyttöikä on erittäin pitkä. Kiekkojen muotoilu mahdollistaa kasvijätteitä ja kokkareita leikkaavan muokkauksen.

 

Varpajyrä

Väderstad Cultus varpajyrä

Varpajyrä tiivistää kevyesti samalla kun se kantaa konetta hyvin. Varpajyrää suositellaan suhteellisen kivettömille maille. Varpajyrän suuri, 550 mm
halkaisija antaa hyvän työtehon kevyemmillä mailla.

 
 

Viimeksi katsomani tuotteet