Väderstad Cultus 420-500-kultivaattorit

Väderstad Cultus-kultivaattori
 

Cultus 420-500 kultivaattorit ovat järeitä, joilla voi muokata kaikilla maalajeilla tehokkaasti niin matalaan kuin syvällekin, jopa 25 cm:iin asti. Tässä on täysimittainen kultivaattori tiloille, joilla vaaditaan tehokasta työnjälkeä.

 
Väderstad Cultus-kultivaattori

  • Hydraulinen työsyvyyden säätö ohjaamosta
  • Suuret renkaat takaavat työsyvyyssäädön
  • Piikkiväli 20 cm
  • Tiivistysjyrä maalajin mukaan: Kumijyrä tai teräsjyrä
  • Useita kärkivaihtoehtoja
  • MixIn tekniikka tekee parhaan oljen ja maan sekoituksen
  • Ylösnostettavat piikit
  • Erittäin järeä rakenne
  • BioDrillin asennusmahdollisuus - muokkaus ja kylvö kerta-ajolla


 

Cultus Cobra-piikki

Väderstad Cultus piikit
Cobra-piikin laukaisuvoima on 450 kg ja laukaisukorkeus 30 cm.

Cultus Cobra-piikki on voimaperäisen kehitystyön tulos. Piikin muodon ja pyöristyksen ansiosta maa nousee piikkiä pitkin ylös. Kärki irrottaa maan, joka siirtyy vapaasti ylöspäin, kunnes se murskautuu hienojakoiseksi maan ja kasvijätteiden seokseksi. Vakiona oleva MixIn piikinjatke lisää hyötysuhdetta. Taivutettu muoto tekee siitä mainion maanmuokkaajan. Maa nousee ylös, siirtyy eteenpäin pyörivänä liikkeenä ja sekoittuu vielä lisää kun se on pudonnut alas ja piikki nostaa sen uudelleen ylös. Näin yksi ainoa Cultus ajokerta vastaa oikeastaan kahta ajokertaa. Tämä selittää myös sen, miksi Cultus on niin hyvä sänkimuokkauksessa, vaikka olkea olisi paljon.

 

Lautastasoitin

Cultus -lautastasoitin

Cultuksessa on pyörivät, kulutusta kestävästä teräksestä valmistetut tasauslautaset. Tuloksena on tasainen maan pinta, jonka takana oleva jyrä tiivistää. Työsyvyys säädetään portaattomasti kampien avulla. Koska tasoituslautasten syvyys säätyy tiivistysjyrän mukana, ei säätöä tarvitse muuttaa kun työsyvyyteen tehdään pienempiä säätöjä.

 

Kumijyrä

Väderstad Cultus -kumijyrä

600mm:n kumijyrä tiivistää hyvin ja soveltuu useimpiin olosuhteisiin. Kevyillä mailla kumikiekko on ylivoimainen suuren läpimittansa ansiosta. Kumikiekon vierintävastus jää hyvin pieneksi ja maavallin muodostumisriski on lähes olematon. Se kestää kulutusta hyvin ja se on kokeiltu 6000 km maantieajotestissä.

 

Teräsjyrä

Väderstad Cultus-teräsjyrä

Teräsjyrä on vaihtoehto, kun tarvitaan voimakkaampaa tiivistämistä, esimerkiksi jäykemmillä mailla. Teräskiekon hyvä ominaisuus on pysyä puhtaana, myös märemmissä olosuhteissa. Teräskiekko on valmistettu karkaistusta erikoisteräksestä ja sen käyttöikä on erittäin pitkä. Keikkojen muotoilu mahdollistaa kasvijätteitä ja kokkareita leikkaavan muokkauksen.

 

Ylösnostettavat piikit

Väderstad Cultuksen ylösnostettavat piikit

Saatavilla on ylösnostettavat piikit, joiden avulla piikkiväliä voidaan kasvattaa 20 cm:stä 40 cm:iin. Näin vetotehontarve vähenee oleellisesti.

 
 

Viimeksi katsomani tuotteet