Väderstad Swift 400/440 -kultivaattorit

Väderstad Swift-sänkikultivaattori
 

Uusi 4 ja 4,4 metrinen Swift-malli
Uutta, pienempää mallia alettiin kehittää erityisesti Ruotsista, Tanskasta, Norjasta ja Suomesta tulleiden toiveiden pohjalta.


Uusi kevyt Swift-kultivaattori on jo saavuttanut nimeä maanmuokkauskonemarkkinoilla. Vuonna 2011 valmistettiin 130 ensimmäistä konetta kolmella työleveydellä.
Toiveikkaat eurooppalaiset maanviljelijät ovat ottaneet uutuuden vastaan erittäin myönteisesti. Nyt sarjaan lisätään muunneltava Swift, joka voidaan levittää 4-metrisestä 4,4 metriseksi.


Kaikkein uudenaikaisinta tekniikkaa

Swiftissä on hyvin vähän liikkuvia osia. Kone on valmistettu 3D-putkilasertekniikalla, minkä ansiosta rakenneosia on voitu vähentää ja samalla rakenteesta on tullut vahvempi. On yksinkertaisesti vähemmän hankautuvia ja rikkoutuvia osia. Ainut tarvittava huoltotoimenpide on oikeastaan kärkien ja kärjenjatkeiden vaihtaminen.

 
Väderstad Swift - jälkiäkeen piikki
Perinteinen jälkiäkeen piikki.

Tiheästi värisevät piikit – kaksinkertainen muokkaus
Swiftin piikit värähtelevät 100 kertaa sekunnissa. Tärinä murentaa maan ja se muokkautuu tehokkaasti. Piikki, kärki ja MixIn-kärjenjatke muodostavat ainutlaatuisesti muotoillun yksikön, joiden väli on 19,3 cm. Kärki irrottaa maan, joka kulkeutuu ylöspäin, kunnes se törmää MixIn-kärjenjatkeeseen. Sieltä murentunut maa-aines ja kasvijätteet lentävät eteenpäin ja sekoittuvat vielä kerran laskeuduttuaan piikkien eteen uudelleen ylös heitettäviksi.

 
Väderstad Swift - jälkiäkeen tiller-piikki
Jälkiäkeen tiller-piikki.

Näistä tekijöistä muodostuu tasapainoinen maa-aineksen liike, jonka seurauksena maa hienontuu vähäisellä tehontarpeella. Pellon pinta viimeistellään tasauslautasilla, jotka eivät huoltoa kaipaa. Takimmaiseksi Swiftiin voidaan liittää jälkiäes, jossa on perinteiset jälkiäkeen- tai karkeammat tiller-piikit.

Piikkien erittäin korkean laadun takeeksi niihin myönnetään kolmen vuoden takuu!

 

Rankkoja savimaan koeajoja
Eri kehitysvaiheissa Swift 400/440 on koeteltu kovissa olosuhteissa, usein raskailla savimailla. Koetulokset ovat vaikuttavia. Vetotehontarve on alkaen 30 hv/työleveysmetri ja ihanneajonopeus on 10-14 km/h. Tällä nopeudella värisevät piikit toimivat tehokkaimmin ja tuloksena on tasainen pellon pinta. Koneen ja terien leveys vaikuttaa vetotehon tarpeeseen, joten suosittelemme 50 mm kärkiä raskaammille maille ja 80 mm kärkiä kevyemmille maille. Leveämpi kärki leikkaa irti käytännössä koko maanprofiilin myös matalaan muokattaessa.

Muokkaustulos on huippuluokkaa suurten pyörien ja erittäin hyvän läpäisevyyden ansiosta.


Vakaakulkuinen Swift
Koska Swift 400 ja 440 -mallien työleveys on kapeampi ja runko jäykempi, ei tukipyöriä tarvita sivulohkoissa. Sen sijaan erittäin leveät 560 mm:n kantavat pyörät takaavat vakaan kulun myös silloin kun ajetaan kovaa kokkareisella pellolla. Ajonopeuden nostaminen ei vaikuta vakauteen, mikä takaa
kasvijätteen tehokkaan sekoittumisen kaikissa tilanteissa.

 
Väderstad Swift-kultivaattori
 

Viimeksi katsomani tuotteet