Palax Power 100s -klapikone

Palax Power 100s -klapikone
Palax Power 100s -klapikone

Automaattinen pikaliikeventtiili

Palax Power 100s on ammattikäyttöön suunniteltu klapikone, jossa on useita ainutlaatuisia Palaxin kehittämiä ratkaisuja ja yksityiskohtia. Ne tekevät Power 100s koneesta kokoluokkansa tehokkaimman, tuottavimman ja häiriöttömästi toimivan isojen puiden klapikoneen.

Koneen halkaisusylinterissä on vakiovarusteena automaattinen pikaliikeventtiili. Toimintaperiaate on se, että työisku tapahtuu aina pikaliikkeellä. Jos pikaliikkeen pienempi työntövoima riittää, halkeaa puu pikaliikkeellä. Jos pikaliikkeen voima ei riitä, tulee käytettävän halkaisusylinterin mukainen max. voima 10 tai 16 tonnia välittömästi käyttöön ja kun puu alkaa halkeamaan ja voimantarve pienenee, palautuu pikaliike automaattisesti. Pikaliiketoiminnan ansiosta pienille puille on nopeutta ja isoille on voimaa.

Halkaisupituuden optimointi – nopeutta halkaisuun

Palax Optimi on menetelmä, jossa halkaisusylinterin iskunpituudesta käytetään vain tarvittava osa pilkottavan puun pituuden mukaan. Kun pilkotaan 55 cm pitkää puuta, käytetään täyttä iskunpituutta. Kun pilkotaan esim. 30 cm pitkiä puita, on sylinterin liikematka lähes puolta lyhyempi, jolloin halkaisunopeus on lähes kaksinkertainen.

Kun polttopuun pituudet ovat kuitenkin pääasiassa 25-33 cm, voidaan nämä puut tehdä todella tehokkaasti. Samalla koneella voidaan kuitenkin tehdä myös pitkät puut. Vaikka lyhyttä puuta katkotaan tehokkaalla kovametalliterällä nopeaan tahtiin, ei halkaisuvaihe muodostu pullonkaulaksi, sillä Palax Optimi -menetelmä ja automaattinen pikaliikeventtiili mahdollistavat nopean halkaisun.

Palax Power 100s voimansiirron kiilahihnakäytöissä on automaattinen hihnojen kiristys. Automaattinen kiilahihnojen kiristys poistaa kokonaan hihnojen jatkuvat kiristämiset ja löysistä tai liian kireistä kiilahihnoista johtuvat toimintahäiriöt. Kiilahihnojen oikea kireys lisää moninkertaisesti kiilahihnojen ja samalla koko voimansiirron elinikää.

 

Viimeksi katsomani tuotteet