Jymy puhdas herne

Tuotekoodi: JYMY1NM

889,20 € / TN (sis. alv 14%)

( 0,89 € / KG, sis. alv 14%)
koko

Toimitusaika: 3-8 arkipäivää

Toivottu toimitusaika:

Määrä: 

Anna postinumero
Jymy on erittäin satoisa vihreäsiemeninen ruokaherne. Jymy on hieman pidemmän vartensa takia kuivuuden- ja märkyydenkestävämpi verrattuna vanhempiin hernelajikkeisiin. Varsi on kuitenkin kestävä, mikä helpottaa puintia. Jymyn siemenen melko pieni koko nopeuttaa sadon kuivumista pellolla ja kuivurissa ja ehkäisee siten rikkoutumista taaten hyvän ruokaherne- ja kylvösiemenlaadun.
 

Jymyn parhaimpiin ominaisuuksiin kuuluvat sen suuri satotaso ja luja varsi. Ruokaherneenä myös hyvä keitto-ominaisuus on tärkeää. Siemen on vihreä ja kooltaan melko pieni, mikä nopeuttaa kuivumista ja kestää paremmin käsittelyä. Viljelyvarmuutta lajikkeelle tuo pitkä varsi, jonka ansiosta Jymy ei ole herkkä kuivuudelle eikä märkyydelle.

Avainominaisuudet:

• Erittäin satoisa ja viljelyvarma ruokaherne

• Vihreä, melko pieni siemen, joka nopeuttaa kuivumista ja kestää käsittelyä paremmin

• Hyvät keitto-ominaisuudet

• Luja varsi, joka pituuden ohella helpottaa sadonkorjuuta

Sato:

Jymy on erittäin satoisa vihreäsiemeninen ruokaherne. Sen satotaso on ollut virallisissa lajikekokeissa 15 % suurempi kuin tällä hetkellä laajimmin viljellyllä lajikkeella, Karitalla. Jymy on menestynyt kokeissa erityisen hyvin savimailla, joilla se

Jalostajan omissa kokeissa Jymy on ollut kymmenisen prosenttia Huldaa satoisampi. Satoero näyttäisi syntyvän erityisesti viljelyvarmuudesta, eli Jymy ei ole niin herkkä kuivuudelle eikä märkyydelle kuin vanhemmat hernelajikkeet. Tämä johtunee ainakin osittain pidemmästä varresta.

Sadon laatu:
Jymyn siemenen melko pieni koko nopeuttaa sadon kuivumista pellolla ja kuivurissa. Pienikokoinen siemen myös kestää paremmin käsittelyä rikkoutumatta, jolloin laatumenetyksiä syntyy vähemmän.

Herneelle tyypilliseen tapaan puinti on kuitenkin syytä suorittaa mahdollisimman hellävaraisesti, kun puintikosteus on noin 20–25 % ja kuivata sato riittävän hitaasti, jotta siementen rikkoontumiselta vältytään.

Ruokaherneelle tärkeä laatukriteeri on menestyminen keittokokeissa. Jymyn keittolaatu on kokeissa ollut hyvä ja myös virheettömien herneiden osuus on erittäin suuri.

Käyttötarkoitus:
• elintarvike

Viljelysuositus:
Suositellaan viljeltäväksi vyöhykkeille I – II.

Kasvuaika:
Jymyn kasvuaika (98,5 vrk) on samaa luokkaa kuin muilla yleisesti viljellyillä hernelajikkeilla.

Varsi:
Jalostajankoetulosten perusteella Jymyn varsi on hieman Huldaa kestävämpi. Varren pituus ja kestävyys helpottaa puintia.

 

Viimeksi katsomani tuotteet