Hirven nahkojen suolaus

Hirvennahkojen suolaus on ensisijaisen tärkeää nahan säilyvyyden takaamiseksi. Hirvet kaadetaan loka-marras- ja joulukuun aikana. Viimeiset nahat käsittellään Kokkolan Nahka Oy:ssä vasta seuraavan vuoden elo-syyskuun aikana joten suolauksen pitää olla huolellisesti tehty.

Ohjeet hirvennahan suolaukseen:

- Nahka levitetään suolausta varten varjoisaan, sateelta suojaisaan paikkaan
trukkilavoista tehdyn alustan päälle lihapuoli ylöspäin. Suolaus tehdään heti
kun nahka on jäähtynyt.

- Kaikki taitokset avataan huolellisti. Nahan päälle ripotellaan tasainen,
peittävä kerros suolaa, noin 5-10 kg/vasa/aikuinen. Päänahka leikataan
pois korvien takaa.

- Nahkoja voi suolata useita päällekkäin ja limittäin aina lihapuoli ylöspäin.

- Nahkoja ei saa taittaa , vaan niiden pitää antaa suolautua levällään.

- Suolaa nahat paikkaan josta ne on helppo ottaa kuljettavaksi.

 
 

Viimeksi katsomani tuotteet