Lisäarvoa gm-vapaaseen Maatiaispossu-ketjuun

Hankkija Oy, Snellmanin Lihanjalostus Oy ja Figen Oy ovat solmineet sopimuksen Snellmanin sikaketjun rehu- ja ruokintaratkaisujen kehitysyhteistyöstä. Yhteisellä sopimuksella osapuolet haluavat vahvistaa Snellmanin Maatiaispossu-ketjun kilpailukykyä ja turvata Snellmanin lihaketjun gm-vapauden pitkällä tähtäimellä.

Snellmanin Lihanjalostus on erikoistunut gm-vapaan, suomalaisiin sikarotuihin perustuvan Maatiaispossun tuotantoon. Yhteistyön tavoitteena on eläinaineksen optimaalinen ruokinta ja sikaketjun kilpailukyvyn parantaminen pitkäjänteisesti tutkimus-, tuotekehitys- ja neuvontayhteistyöllä. Tuotekehitysyhteistyö luo lisäarvoa Maatiaispossu-ketjuun ja varmistaa, että Snellmanin sikatiloilla on käytettävissään kattava ja tuottava Maatiaispossu-rehujen valikoima.

Tavoitteena on myös vähentää sikaketjun soijariippuvuutta käyttämällä soijaa korvaavia valkuaislähteitä ja lisäämällä kotimaista valkuaistuotantoa tiloilla. Suurimpana kotimaisen valkuaisen käyttäjänä Hankkija edistää ja kasvattaa kotimaisen valkuaisen käyttöä lisäämällä sopimusviljelyä raaka-aineen saatavuuden varmistamiseksi sekä edistämällä kotimaisten valkuaiskasvien viljelyä tiloilla.

Pääosa Snellmanin sopimustuottajien rehuista valmistetaan Seinäjoen rehutehtaassa. Suomen suurimpana rehutehtaana Seinäjoki vastaa asiakkaiden erilaisiin tarpeisiin kustannustehokkaasti. Neuvonta- ja vilja-analyysipalvelut sekä ruokinnansuunnittelu ovat olennainen osa Hankkijan asiakaspalvelua.Viimeksi katsomani tuotteet