Cedomon, biologinen peittausaine

Cedomon
Cedomonilla peitatut siemenet muuttuvat vihreiksi.

Hankkija-ketju tuo maahan ja myy biologista ohran ja kauran peittausainetta: Cedomonia. Cedomonia käytetään ketjun molemmissa siemenkeskuksissa ohran- ja kauransiemenen peittaukseen. Cedomon soveltuu sekä perinteiseen että luomuviljelyyn.

Cedomonilla voidaan torjua viljojen yleisimpiä kasvi- ja sienitauteja. Cedomonin torjuntateho on verrattavissa kemiallisten torjunta-aineiden tehoon. Cedomonilla käsitellyt siemenet värjäytyvät vihreiksi, joten ne erottuvat hyvin kemiallisella peittauksella värjätyistä siemenistä. Cedomon-käsiteltyä siementä voidaan varastoida, kuljettaa ja käsitellä kuten kemiallisesti käsiteltyä siementä.

Cedomonin aktiivinen ainesosa on Pseudomonas clororaphis bakteeri, joka esiintyy yleisesti maaperässä. Koska bakteeri esiintyy luonnossa täysin normaalisti, ei maaperään tule peittauksen yhteydessä mitään vieraita aineita tai ainesosia. Cedomon on vaaraton ihmisille, eläimille ja luonnolle. Bakteerikantaa ei ole geneettisesti muunneltu tai manipuloitu. Bakteerin kantaja-aineena käytetään rapsiöljypohjaista nestettä, jonka kaikki osat ovat ympäristöystävällisiä ja elintarvikehyväksyttyjä. Cedomonia käytettäessä peittaus- ja kylvötyössä ei tule pölyhaittoja. Cedomonia on tutkittu ja kehitetty yli 10 vuotta Ruotsin maatalousyliopistossa Uppsalassa.


Cedomonilla peitattua siemenohraa ja -kauraa

Hankkija Oy:n Alastaron ja Hyvinkään siemenkeskukset valmistavat sertifioitua siementä. Peittaus on yksi tärkeimmistä kasvinsuojelutoimenpiteistä. Ne viljelijät, jotka eivät halua käyttää kemiallista peittausta saavat Cedomonin avulla peittauksen hyödyt käyttöönsä.


Viimeksi katsomani tuotteet