Kasvinsuojeluaineilla ja Yara Vita-tuotteilla on käytössä tuoteryhmäkohtainen alennustaulukko.

Lopullinen alennusprosentti ja tilauksen loppusumma määräytyvät ostoskorissa.

Goltix SC

Tuotekoodi: HM11125

225,70 € / KPL (sis. alv 24%)

( 225,70 € / , sis. alv 24%)
Tarkista myymälöiden saldot

Toimitusaika: 2-5 arkipäivää

Määrä:  KPL

Pakkauskoko: 5 l.

Siemenrikkakasvien torjuntaan sokerijuurikas-, punajuurikas-, istukassipuli- ja mansikkaviljelyksillä.
 

Ominaisuudet:
Goltix on laajatehoinen siemenrikkakasvien torjunta- aine, joka on hellävarainen viljelykasveille. Goltix vaikuttaa rikkakasveihin sekä lehtien että maan kautta. Paras teho rikkakasvien taimiin saadaan yli +15 C lämpötilassa hyvissä kosteusoloissa. Tasainen, hieno mururakenne varmistaa tehoa. 

Käyttö sokerijuurikkaalla:
Juurikkaan ollessa taimiasteella ruiskutetaan Goltix seoksena Betanal SC-, Tramat 500 SC-, Betanal Progress-valmisteiden ja/tai Sunoco 11 E/3-kiinnitteen kanssa tarpeen mukaan 1-4 kertaa. Goltixin käyttömäärä seoksissa on 1-2 kg tai l/ha/kerta. Ruiskutus tehdään rikkakasvien ollessa sirkkalehtiasteella.
Käyttömäärä valitaan rikkakasvilajiston, rikkakasvien kehitysasteen, sään sekä tankkiseosvalmisteiden perusteella. Kuivissa oloissa suositellaan käytettäväksi Sunoco 11 E/3-kiinnitettä 0,6-2 l/ha.
Goltixia saa käyttää samalla lohkolla korkeintaan 6 kg tai l/ha/vuosi.
Vesimäärä on 150-200 l/ha. 

Käyttö punajuurikkaalla:
Pelto ruiskutetaan ensimmäisen kerran, kun punajuurikkaan taimet ovat sivuuttaneet sirkkataimiasteen ja kun rikkakasvin taimet ovat sirkkalehtiasteella. Ruiskutukseen käytetään seosta, jossa on Goltixia 2-2,5 kg tai l/ha ja Betanal SC -valmistetta 2-2,5 l/ha. Tarvittaessa pelto ruiskutetaan uudelleen samalla seoksella rikkakasvien ollessa sirkkalehtiasteella. Sunoco 11 E/3 -kiinnitettä ei saa käyttää punajuurikkaalla.
Vesimäärä on 150-200 l/ha. 

Käyttö istukassipulilla:
Istukassipulilla Goltixia kannattaa käyttää yhdessä muiden istukassipulille hyväksyttyjen valmisteiden kanssa torjuntaohjelmassa.
Goltix soveltuu hyvin tankkiseokseen mm. Fenixvalmisteen kanssa. Tällöin käyttömäärä jaetaan kahteen ruiskutuskertaan seuraavasti:
Fenix 1,0 l/ha + Goltix 1-1,5 kg tai l/ha viimeistään rikkakasvien sirkkalehtivaiheessa. Käsittely uusitaan samalla seoksella, kun uudet rikkakasvit ovat sirkkalehtiasteella.
Goltixia yksinään ruiskutettaessa on käyttömäärä 2-3 kg tai l/ha, ja käyttöaika on rikkakasvien ollessa sirkkalehtiasteella ja sitä voi käyttää myös varhaissipulilla.

Käyttö mansikalla:
Satoa tuottavat viljelykset ruiskutetaan keväällä rikkakasvien ollessa sirkkalehtiasteella.
Käyttömäärät:
- kestävät lajikkeet 5-6 kg tai l/ha
- herkemmät lajikkeet 4 kg tai l/ha

Vastaistutetut viljelykset ruiskutetaan taimien juurruttua ja rikkakasvien ollessa sirkkalehtiasteella.
Käyttömäärät:
- kestävät lajikkeet 5 kg tai l/ha
- herkemmät lajikkeet 4 kg tai l/ha
Runsas sade tai sadetus heti käsittelyn jälkeen voi lisätä vastaistutettujen taimien vioitusriskiä


Huomautukset:
Mikäli viljelykasvien taimet ovat heikkokuntoisia taimipoltteen, hyönteisvioitusten, huonojen kasvuolosuhteiden tai jonkin muun seikan vuoksi, on ruiskutusta siirrettävä, kunnes taimet ovat toipuneet.
Ruiskutus suositellaan tehtäväksi aamupäivällä. Hellepäivänä ruiskutus pitää tehdä aikaisin aamulla. Ankaran hallan uhatessa on ruiskutuksia siirrettävä. Ankaran hallan jälkeen on odotettava 2-3 päivää, ennenkuin voi ruiskuttaa.
Goltix tehoaa erinomaisesti tai hyvin seuraaviin rikkakasveihin: pihatähtimö, linnunkaali, sauniot (esim. pihasaunio ja saunakukka), maltsa, pillikkeet, peipit, taskuruoho, lutukka, rautanokkonen, mustakoiso, tyräkit ja kylänurmikka. Teho on hyvä tai tyydyttävä jauhosavikkaan, pelto-orvokkiin, peltoretikkaan, rikkasinappiin, pihatattareen, kiertotattareen, ukontattareen ja peltoemäkkiin. Peltomataraan teho on usein riittämätön. Goltix ei tehoa juuririkkakasveihin.

Mikäli Goltixilla käsitelty lohko joudutaan rikkomaan, voi samalle lohkolle kynnön jälkeen kylvää sokerijuurikasta, maissia tai perunaa.

 
 

Viimeksi katsomani tuotteet