Kasvinsuojeluaineilla ja Yara Vita-tuotteilla on käytössä tuoteryhmäkohtainen alennustaulukko.

Lopullinen alennusprosentti ja tilauksen loppusumma määräytyvät ostoskorissa.

Goltix

Tuotekoodi: HM11116

209,00 € / KPL (sis. alv 24%)

( 209,00 € / , sis. alv 24%)

Toimitusaika: 2-5 arkipäivää

Määrä:  KPL

Pakkauskoko: 5 kg.

Ruiskuterae siemenrikkakasvien torjuntaan sokerijuurikas-, punajuurikas-, istukassipuli- ja mansikkaviljelyksillä.
 

Ominaisuudet:
Goltix on laajatehoinen siemenrikkakasvien torjunta- aine, joka on hellävarainen viljelykasveille. Goltix vaikuttaa rikkakasveihin sekä lehtien että maan kautta. Paras teho rikkakasvien taimiin saadaan yli +15 C lämpötilassa hyvissä kosteusoloissa. Tasainen, hieno mururakenne varmistaa tehoa. 

Käyttö sokerijuurikkaalla:
Juurikkaan ollessa taimiasteella ruiskutetaan Goltix seoksena Betanal SC-, Tramat 500 SC-, Betanal Progress-valmisteiden ja/tai Sunoco 11 E/3-kiinnitteen kanssa tarpeen mukaan 1-4 kertaa. Goltixin käyttömäärä seoksissa on 1-2 kg tai l/ha/kerta. Ruiskutus tehdään rikkakasvien ollessa sirkkalehtiasteella.
Käyttömäärä valitaan rikkakasvilajiston, rikkakasvien kehitysasteen, sään sekä tankkiseosvalmisteiden perusteella. Kuivissa oloissa suositellaan käytettäväksi Sunoco 11 E/3-kiinnitettä 0,6-2 l/ha.
Goltixia saa käyttää samalla lohkolla korkeintaan 6 kg tai l/ha/vuosi.
Vesimäärä on 150-200 l/ha. 

Käyttö punajuurikkaalla:
Pelto ruiskutetaan ensimmäisen kerran, kun punajuurikkaan taimet ovat sivuuttaneet sirkkataimiasteen ja kun rikkakasvin taimet ovat sirkkalehtiasteella. Ruiskutukseen käytetään seosta, jossa on Goltixia 2-2,5 kg tai l/ha ja Betanal SC -valmistetta 2-2,5 l/ha. Tarvittaessa pelto ruiskutetaan uudelleen samalla seoksella rikkakasvien ollessa sirkkalehtiasteella. Sunoco 11 E/3 -kiinnitettä ei saa käyttää punajuurikkaalla.
Vesimäärä on 150-200 l/ha. 

Käyttö istukassipulilla:
Istukassipulilla Goltixia kannattaa käyttää yhdessä muiden istukassipulille hyväksyttyjen valmisteiden kanssa torjuntaohjelmassa.
Goltix soveltuu hyvin tankkiseokseen mm. Fenixvalmisteen kanssa. Tällöin käyttömäärä jaetaan kahteen ruiskutuskertaan seuraavasti:
Fenix 1,0 l/ha + Goltix 1-1,5 kg tai l/ha viimeistään rikkakasvien sirkkalehtivaiheessa. Käsittely uusitaan samalla seoksella, kun uudet rikkakasvit ovat sirkkalehtiasteella.
Goltixia yksinään ruiskutettaessa on käyttömäärä 2-3 kg tai l/ha, ja käyttöaika on rikkakasvien ollessa sirkkalehtiasteella ja sitä voi käyttää myös varhaissipulilla.

Käyttö mansikalla:
Satoa tuottavat viljelykset ruiskutetaan keväällä rikkakasvien ollessa sirkkalehtiasteella.
Käyttömäärät:
- kestävät lajikkeet 5-6 kg tai l/ha
- herkemmät lajikkeet 4 kg tai l/ha

Vastaistutetut viljelykset ruiskutetaan taimien juurruttua ja rikkakasvien ollessa sirkkalehtiasteella.
Käyttömäärät:
- kestävät lajikkeet 5 kg tai l/ha
- herkemmät lajikkeet 4 kg tai l/ha
Runsas sade tai sadetus heti käsittelyn jälkeen voi lisätä vastaistutettujen taimien vioitusriskiä

Käyttö Kuminalla:
Kylvövuonna: kuminapelto ruiskutetaan ensimmäisen kerran ennen kuminan taimelletuloa seoksella Goltix 1,0–1,5 kg/ha+ Fenix 0,7–1,0 l/ha. Käsittely uusitaan kun rikkakasvit ovat uudestaan sirkkalehtiasteella ja kuminassa on vähintään yksi kasvulehti seoksella Goltix 1,0–1,5 kg/ha+ Fenix 0,5–0,7 l/ha.
Käytössä huomioitavaa:
Goltix 70 WG vaikuttaa rikkakasveihin lehtien ja maan kautta. Vaikutus maan kautta heikkenee humuspitoisuuden lisääntyessä sekä kuivissa oloissa. Paras teho rikkakasvien taimiin saadaan yli +15°C lämpötilassa hyvissä kosteusoloissa. Tasainen, hieno mururakenne varmistaa tehoa. Ruiskutus suositellaan tehtäväksi aamupäivällä. Hellepäivänä ruiskutus on tehtävä aikaisin aamulla. Ankaran hallan uhatessa ruiskutuksia on siirrettävä. Ankaran hallan jälkeen on odotettava 2-3 vrk, ennenkuin voi ruiskuttaa.
Huomautukset:
Mikäli viljelykasvien taimet ovat heikkokuntoisia taimipoltteen, hyönteisvioitusten, huonojen kasvuolosuhteiden tai jonkin muun seikan vuoksi, on ruiskutusta siirrettävä, kunnes taimet ovat toipuneet.
Goltix tehoaa erinomaisesti tai hyvin seuraaviin rikkakasveihin: pihatähtimö, linnunkaali, sauniot (esim. pihasaunio ja saunakukka), maltsa, pillikkeet, peipit, taskuruoho, lutukka, rautanokkonen, mustakoiso, tyräkit ja kylänurmikka. Teho on hyvä tai tyydyttävä jauhosavikkaan, pelto-orvokkiin, peltoretikkaan, rikkasinappiin, pihatattareen, kiertotattareen, ukontattareen ja peltoemäkkiin. Peltomataraan teho on usein riittämätön. Goltix ei tehoa juuririkkakasveihin.

Mikäli Goltixilla käsitelty lohko joudutaan rikkomaan, voi samalle lohkolle kynnön jälkeen kylvää sokerijuurikasta, maissia tai perunaa.


Käytön rajoitukset:
Valmistetta ei saa käyttää pohjavesialueille.
Tuoteominaisuudet:
• Tehoaine: Metamitroni 700 g/kg
• Olomuoto: Ruiskuterae WG
• Varastointi: Säilytettävä kuivassa ja viileässä
• Vaikutustapa: Lehtien ja maan kautta
• Pakkauskoko: 5 kg
• Valmistaja: Makhteshim Agan

 
 

Viimeksi katsomani tuotteet