Hankkijan Puutarhamatka Kööpenhaminaan 4.5.– 7.5.2017


Tanskalaiset ovat tutkitusti maailman onnellisin kansakunta. He osaavat nauttia elämästään ja ovat iloisia. Tanskan eloisa pääkaupunki Kööpenhamina on tunnettu puistoistaan ja linnoistaan sekä perinteikkäästä huvipuistosta, unohtamatta tanskalaista olutkulttuuria ja lounaan mittaisia voileipiä – smørrebrød on käsite.

Tanskalaiset rakastavat kaunista luontoaan sekä upeita puutarhojaan. Pääsemme tällä ohjatulla puutarhamatkallamme näkemään ja kokemaan monipuolisesti tanskalaisen mentaliteetin ja ennen kaikkea tutustumaan monipuolisesti Kööpenhaminan alueen puutarhoihin, puutarhatarvikkeisiin, linnojen puistoihin ja keskustan viherrakentamiseen. Hotellimme sijaitsee oivallisella paikalla aivan Kööpenhaminan sydämessä, josta on helppo tutustua kävellen kaupungin tarjontaan.

 
Hotel RICHMOND
Hotel Richmond

TORSTAI 4.5.2017 MATKAPÄIVÄ - TUTUSTUMINEN PUUTARHAMYYMÄLÄÄN
• illallinen
Kokoontuminen Helsinki-Vantaan lentoasemalla klo 10:00. Ilmoittautuminen matkanjohtajalle. Finnairin suora lento Helsinki-Kööpenhamina kello 12:00-12:40 (lentoaika on 1t40min). Laskeuduttuamme siirrymme meitä odottavaan bussiin ja menemme syömään lounasta (omakustanteinen), joka voi olla esim. kuuluisa tanskalainen voileipä, smörrebröd.

Ensimmäinen vierailukohteemme on yksi Tanskan suurimmista puutarhamyymälöistä Amager Planteland. Liikkeen edustaja on meitä vastassa ja hän kertoo yrityksen toiminnasta (tämä tapaaminen sitoumuksetta). Meillä on runsaasti aikaa tutustua ja kierrellä myymälässä omatoimisesti. Liike sulkeutuu kello 18:00. Kokoonnumme sovittuun aikaan bussillemme, joka vie meidät majoittumaan hotelliimme Hotel RICHMOND ***. Nautimme yhteisen illallisen paikallisessa ravintolassa, ruokajuomana tanskalainen olut.

Sorgenfrin linna
Sorgenfrin linna

PERJANTAI 5.5. KÖÖPENHAMINAN UPEAT PUISTOT
• aamiainen, lounas
Nautittuamme hotellin aamiaisen lähdemme päivän tutustumiskohteisiin. Ensimmäinen vierailukohteemme on paikallisen puutarhayhdistyksen puutarha ja puisto Haveselskabet. Yhdistyksen edustaja ottaa meidät vastaan ja esittelee meille alueen.

Puutarha on kuin luontosaareke keskellä urbaania ympäristöä. Täällä voi hiljentyä ja kokea eri vuodenaikojen vaihtelut sekä rauhoittua kiireisen päivän stressiltä. Puutarhaa ympäröi tiivis kasvillisuusaita, joka antaa suojan ympäristön äänistä, jolloin syntyy illuusio siitä, että olemme kokonaan jossain muualla kuin keskellä suurkaupunkia.

Seuraava vierailukohteemme on Sorgenfri Slott -linnan puistikko ja puutarha. Sorgenfrin linna on aikojen saatossa kehittynyt nykyiseen muotoonsa keskiajalla rakennetusta myllytorpasta. Tutustumme oppaamme kanssa linnaan ja sen puistoon. Nautimme lounaan vierailun aikana.

Frederiksberg Gardens
Frederiksberg Gardens

Päivän kolmas vierailukohteemme on yksi Kööpenhaminan laajimmista ja upeimmista viheralueista eli englantilaistyylinen puutarha Frederiksberg Gardens.

Pääsisäänkäynnin jälkeen vierailijat ottaa vastaan alamaistensa suuresti rakastama kuningas Fredrik VI, joten vierailijat ovat erittäin tietoisia siitä, että ovat kuninkaan puistossa. Tutustumme oppaamme kanssa tähän viehättävään puistoon. Palaamme illansuussa hotellille. Ilta on vapaata aikaa.

Kööpenhaminalainen piha
kööpenhaminalainen piha

LAUANTAI 6.5.VIHERALUEET KAUPUNGISSA
• aamiainen, illallinen
Aamiaisen jälkeen lähdemme kävellen tutustumaan Kööpenhaminan puistoihin, pihoihin, terasseihin ja viherrakentamiseen. Aloitamme opastetulla kierroksella keskustan pihoille, erityisasiantuntijanamme on eläkkeellä oleva puutarhuri ja maisema-arkkitehti herra Peder. Hän tietää erittäin paljon kasveista ja puutarhoista. Jatkamme jalkaisin kasvitieteelliseen puutarhaan. Alueella on ravintolapalvelua, joista voi halutessaan nauttia.

Iltapäivällä jatkamme kävellen (n.3km) ”vapaakaupunkiin” Christianiaan. Tässä vapaamielisessä yhdyskunnassa näemme ja koemme hiukan tavallisuudesta poikkeavaa alternatiivista puutarhanhoitoa. Palaamme alkuillasta hotellille, yhteinen illallinen. Suosittelemme iltaohjelmaksi omatoimista vierailua Kööpenhaminan Tivoliin, jossa on runsaasti erityyppisiä puutarhoja.

SUNNUNTAI 7.5. KOTIMATKA
• aamiainen, lounas
Aamiaisen jälkeen on vapaata aikaa tutustua kaupungin monipuoliseen tarjontaan. Kokoonnumme sovittuun aikaan hotellille (huoneluovutus klo 12:00 mennessä). Nautimme lounaan ja siirrymme bussillamme lentoasemalle. Finnairin suora lento Helsinkiin kello 16:55-19:25. Antoisa matkamme on päättynyt, hyvää kotimatkaa.

 


Matkan hinta:
Jaetussa kahden hengen huoneessa: 1050 EUR / hlö
Yhden hengen huoneen lisämaksu: 185 EUR / hlö
Trio Travelsin palvelumaksu: 15 EUR / hlö

Ryhmäkoko:
Ryhmän minimikoko on 20 matkustajaa.

Hinta sisältää:
• Finnairin suorat lennot Helsinki-Kööpenhamina-Hel-sinki turistiluokassa
• Ruumaan menevä matkatavara 23kg ja käsimatkata-varaa 8kg
• Suomenkielisen oppaan palvelut kohteessa
• Ohjelman mukaiset kuljetukset kohteessa
• Ohjelman mukaiset vierailut sisäänpääsymaksuineen
• Majoituksen *** -tason hotellissa aamiaisella
• Ohjelmassa mainitut ruokailut (ei sisällä ruokajuomia, ellei toisin mainita)
• Lentokenttämaksut ja arvonlisäveron

Hinta ei sisällä:
• Matkavakuutusta, jonka ottamista suosittelemme jo matkan ennakkomaksun maksamisen jälkeen.
• Muita matkaohjelmassa mainitsemattomia palveluja
• Trio Travelsin palvelumaksua 15 EUR/henkilö

Maksut ja aikataulut: Matka laskutetaan kahdessa erässä: Ennakko- ja varausmaksu 250 EUR/hlö laskutetaan eräpäivällä n. 10 vrk ilmoittautumisesta. Trio Travelsin palvelumaksu 15 EUR/hlö laskutetaan ennakkomaksun yhteydessä. Matkan loppulaskun postituspäivä on matkanne aikana ja sen eräpäivä on 3 vrk matkan päättymisen jälkeen.

Ilmoittautumiset ja tiedustelut:
Vastuulliselle matkanjärjestäjälle Trio Travels Ltd Oy 28.2.2017 mennessä
Puh. 020 756 8610 TAI
sales@triotravels.fi
triotravels.fi

Paikkoja on rajoitetusti ja ne myydään varausjärjestyksessä. Matka on ennakkomaksujen osalta Kilpailu- ja kuluttajaviraston valmismatkavakuuden piirissä.

Viimeksi katsomani tuotteet