Hankkija Oy ostaa Suur-Seudun Osuuskaupan maatalousliiketoiminnan

Kuvassa vasemmalta: Rainer Karjalainen, Tapio Finér, Jyrki Lepistö ja Vesa Tyykilä.

Suur-Seudun Osuuskauppa, SSO myy maatalousliiketoimintansa Hankkija Oy:lle. Hankkija ja SSO ovat sopineet asiasta tänään 3.6. 2020. Kaupassa Hankkija ostaa SSO:lta maatalouskaupan liiketoiminnat, joihin kuuluvat ammattipuutarhatuotteet, kasviravinteet, maatalouskemikaalit, maatilatarvikkeet, maatalouden polttoaineet, rehut, siemenet ja viljakauppa. Suunnitelman mukaan kauppa toteutuu heti kilpailuviranomaisten hyväksynnän jälkeen.

- Salon alue on vahvaa ja monipuolista maatalousaluetta, jonka kehittämisessä haluamme olla mukana. Kaupan myötä pääsemme tarjoamaan alueen viljelijöille entistä vahvemmin Hankkijan nykyaikaiset, monipuoliset ja kilpailukykyiset maatalouskaupan tuotteet ja palvelut kaikkiin tuotantosuuntiin, kertoo Hankkijan toimitusjohtaja Jyrki Lepistö.

- SSO on tyytyväinen kauppojen syntyyn. Halusimme, että maatalouskaupan palvelut jatkuisivat alueella luotettavan ja viljelijöitä lähellä olevan yrityksen toimesta, kertoo SSO:n toimitusjohtaja Tapio Finér.

Suur-Seudun Osuuskaupan maatalousliiketoiminnan myynti oli vuonna 2019 yhteensä 22, 6 milj. euroa. SSO:n maatalouskaupan henkilöstö siirtyy kaupan myötä vanhoina työntekijöinä Hankkijalle. Osaavat ja tutut myyjät jatkavat siis asiakkaidensa palvelua. Näin halutaan varmistaa asiakassuhteiden jatkuvuus. Hankkijan maatalouskaupan keskuspaikka alueella on Salo, johon kehitetään Hankkijan konseptin mukainen täyden palvelun maatalous-, kone-, puutarha- ja harraste-eläinkauppa. Maatalouskaupan palveluja tullaan jatkossa tarjoamaan myös Someron, Kemiön, Nummelan ja Perniön myyntikonttoreista.