Hankkijan Progres®-tuotteella on maailmanlaajuinen kysyntä

Hankkijan rehut -tuoteperheeseen kuuluvan Progres®-ruokintainnovaation vienti maailmalle on käynnistynyt erinomaisesti. Progres®:ia viedään säännöllisesti Puolaan, Norjaan ja Sveitsiin. Hollannissa, Belgiassa, Iso-Britanniassa ja Vietnamissa testikäyttö on vaihtumassa kaupalliseen käyttöön. Vientialuetta laajennetaan myös muualle Eurooppaan, Aasiaan, Pohjois- ja Etelä-Amerikkaan sekä Lähi-Itään.

Hankkijan yhteistyökumppaneina toimivat muun muassa Denkavit B.V., Noack Group, Devenish Nutrition Ltd ja Warmia ja Mazuryn yliopisto. Hyvien tutkimustulosten siivittämänä Progres®:n vienti on edennyt kohdemarkkinoilla tutkimuslaitoskokeista asiakastesteihin ja edelleen kaupalliseen käyttöön.
- Progres® on tutkimuksissamme parantanut sekä broilereiden että kalkkunoiden kasvua, rehun hyväksi-käyttöä ja jalkapohjien kuntoa, toteaa professori Krzysztof Lipinski Warmia ja Mazuryn yliopistosta. Paikalliset asiakastestit ovat vahvistaneet uskoa tuotteeseen ja kaupallinen käyttö on kasvanut Puolassa nopeasti. - Hyvien koetulosten ja asiakaskokemusten myötä Progresin käyttö alkaa myös Belgiassa, Hollannissa, Iso-Britanniassa ja Pohjois-Irlannissa, kertovat Klaas Coppens Denkavitilta ja Bronagh Owens Devenishiltä.

Uusilla ruokintainnovaatioilla on huutava kysyntä

Hankkijan tutkimus- ja kehitysjohtaja Juhani Vuorenmaan mukaan Progres®-innovaatiolla on kaikki edellytykset päätyä suomalaiseksi vientihitiksi: - Progres® vastaa erinomaisesti maailmanlaajuiseen asiakastarpeeseen, sillä on tieteellisesti todistetut hyödyt sekä kilpailukykyinen hinta. Lisäksi meillä on viennissä tukena parhaat mahdolliset tutkimuskumppanit ja jälleenmyyjät.

Progresin kaltaisille ruokintainnovaatioilla on maailmalla huutava kysyntä. - Antibiooteille vastustuskykyiset bakteerit ovat uhka ihmisten terveydelle ja kasvua tehostavista rehuantibiooteista pyritään eroon kaikkialla maailmassa. Tähän ohjaavat lakimuutokset sekä isojen elintarvikeketjujen vaatimukset, kertoo Vuorenmaa.

Progresin käyttö laajenee nautarehuihin

Hankkijassa tehdään tiiviisti Progresiin liittyvää tutkimus- ja tuotekehitystä. Tänä syksynä Hankkija laajentaa Progresin käyttöä siipikarjan lisäksi osaksi nautojen ruokintaratkaisuja. - Jatkamme sovelluskehitystä myös muille eläimille, mikä johtaa varmuudella käytön laajentamiseen, Vuorenmaa toteaa.