Uudet John Deere Gator-mallit saapuivat Suomeen ja asiakkaille

Julia Isotalon Gator on näyttävä ilmestys lukuisine lisävaloineen ja -varusteineen.

Traktorirekisteröitävät mönkijät ja hyötyajoneuvot kokivat suuria muutoksia, kun uudet lait ja säännökset laittoivat valmistajat uusimaan mallistojaan ja vastaamaan markkinoiden muuttuneisiin tarpeisiin.

Heinäkuun alun uudet ajokorttilait toivat uudistuksia myös ajo-oikeuksiin. Kaikki T1a- ja T1b-mallit ovat rinnakkain istuttavia ja muuttuneen ajokorttilainsäädännön vuoksi niihin riittää ajokortiksi T-luokan kortti, mikä kääntää kiinnostusta ilman muuta rinnakkain istuttavien suuntaan, koska kortin saa helpommin. T3b-traktorin (jonka huippunopeus on yli 40 km/h, mutta korkeintaan 60 km/h) kuljettajalta vaaditaan vähintään AM/121-luokan kortti, jonka suorittamiseen vaaditaan myös ajokoe.

John Deere vastasi uusiin säännöksiin tuomalla markkinoille uudet bensiinikäyttöiset XUV590M- ja XUV835M-mallit sekä dieselkäyttöisen XUV865M-lippulaivamallin.

Nopeudet ovat nousseet. XUV835M ja XUV590M kuuluvat 60 km/h luokkaan ja XUV865M 50 km/h luokkaan.

Suojassa säältä ja melulta

Samaan aikaan kaikista malleista on tullut aikaisempaa hiljaisempia sekä kyytiläisiä paremmin säältä ja olosuhteilta suojaavampia kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri vuoden. Valmistajat ovatkin keskittyneet nopeuksien lisäksi myös ajomukavuuden nostamiseen. Tässä Gator-mallisto edustaakin markkinoiden ehdotonta huippua.

Suomeen uusia malleja on odotettu jo keväästä saakka ja viimein kesä-heinäkuun
vaihteessa niitä alkoi saapua.

Julian Gator huomataan

Hankkijan myyntipäällikkö Kari Kahilainen suoritti Gatorin luovuttamisen Okra-näyttelyssä Julia Isotalolle.
Hankkijan myyntipäällikkö Kari Kahilainen suoritti Gatorin luovuttamisen Okra-näyttelyssä Julia Isotalolle.

Julia Isotalo Oripäästä oli tilannut oman XUV865M Gatorin jo aikaisin vuoden alussa ja oli näin etuoikeutettu ottamaan vastaan Suomen ensimmäisen uuden mallin.

Luovutus tehtiin Okra-näyttelyssä 5.7. päälavalla, jossa Hankkijan myyntipäällikkö Kari Kahilainen haastatteli Juliaa ja aluemyyntipäällikkö Isto Aaltonen suoritti avainten luovutuksen.

Isotalojen tilalla on totuttu Gatoreiden taattuun laatuun, joten uuden mallin hankkiminen samalta valmistajalta oli itsestäänselvyys.
– Gator on minulle tuttu ja turvallinen valinta. Monet tilan työt hoidetaan Gatoreilla, joten olen niihin päässyt tutustumaan
jo aikaisemmin. Gator toimii minulla kulkuvälineenä kouluun, töihin, harrastuksiin ja kavereita katsomaan pitkien matkojenkin
päähän. Välillä sen joutuu luovuttamaan myös tilan töihin, kuten puimurin tankkaamiseen, aitojen tolpittamiseen ja mitä ikinä
sillä hetkellä tarvitaankin, kertoo Julia.

Julian Gator on huippuvarusteltu ja näyttävä kone, mikä varmasti kiinnittää monen ympärillä olijan huomion. Julia saikin ahkerasti vastailla muille kiinnostuneille näyttelyvieraille uutta Gatoria koskeviin kysymyksiin.

Uudet Gatorit on otettu hyvällä kysynnällä ja mielenkiinnolla Suomessa vastaan. Gatorit valmistetaan Yhdysvalloissa ja tehdas
joutuu pinnistelemään, jotta uusien koneiden tilaukset ja globaali kysyntä saadaan tyydytettyä.