20 vuotta ja kymmenittäin John Deereä

Sotkamolainen Aimo Korhonen osti ensimmäisenä John Deeren Agrimarketilta 20 vuotta sitten. Kesällä hän vastaanotti valtakunnan ensimmäisen 6R:n. Vuokatin Nurmella on käytössään liki 40 JD-konetta!

Liki 40 John Deereä!
Vuokatin Nurmen John Deere -kalusto on todella mittava: 5 traktoria (6410, 6420, 6430, 6125 ja 4720), 9 Gatoria, 5 viherleikkuria, 3 esiviheriöleikkuria, 3 väyläkonetta, 2 bunkkerikonetta jne. Vihreä väri ei lopu tähän merkkiin; Amazonen pintalevittimiä on käytössä kaksi.

 
Aimo Korhonen, Vuokatin Nurmi on monen toimen yrittäjä, jonka urakointitiimiin kuuluu kesällä peräti puolensataa tekijää. Puhelin on isännän tärkein arkinen työkalu.

Traktorit ovat kaikki 4-sylinterisiä, sillä niiden tehot riittävät kyllä näihin tehtäviin ja nelonen on kuutoskonetta huomattavasti ketterämpi. Etukuormain on myös jokaisen traktorin vakiovaruste, ilman sitä traktori ei ole joka paikan työkone, perustelee Korhonen. Yrityksen traktoritiimissä työskentelee myös yksi itsenäinen urakoitsija, luonnollisesti John Deerellä.

Sotkamon – Vuokatin alueen konetehtävissä liikkuu todella huomattavan paljon John Deereä; näkyvyydestä vastaavat lähinnä Vuokatin Nurmen ja Veljekset Hyvösen vihreän keltaiset traktorit – unohtamatta näkyvyyden taustamiestä konemyyjä Lassi Suutaria. Kaikkiaan Korhonen on hankkinut Agrimarketilta 70 – 80 John Deereä, tarkkaa juoksevaa lukua Aimo ei ole pitänyt.

 

Miksi näin kauan pelkkää John Deereä?
– Ne ovat lujia koneita. Parikymmentä vuotta sitten opintomatkalla Hollannissa näin nurmikenttien hoitokoneina useita iäkkäitä, jopa 30 vuotta vanhoja John Deerejä mittarissaan valtavia tuntimääriä, jolloin ajattelin, että tuo merkki kestäisi varmasti meilläkin. Se on osoittautunut kyllä todeksi, sanoo Aimo Korhonen.

Niinpä Lassi Suutari ja Aimo Korhonen tekivät kauppasopimuksen ensimmäisestä Agrimarketin myymästä JD:stä 20 vuotta sitten, malli oli tuolloin 6400.
- Golfkenttien hoitokoneiden käyttöominaisuudet miellyttävät, niitä on erittäin helppo käyttää. John Deeren kestävyys on hyvä. En voi toki sanoa, että muutkaan merkit ovat huonoja, sanoo Aimo.

 

Tässä Vuokatin Nurmen työtiimi on leikkikentän työmaalla Kajaanissa viimeksi hankitun 6125 Ärrän luona. Kuvassa vasemmalta Arto Kärnä, Seppo Laatikainen, Aimo Korhonen ja Jani Ronkainen.
 
Lassi Suutari Kajaanin Agrimarketilla on tehnyt toisenkin John Deere kaupan Korhosen Aimon kanssa, vertaansa vailla oleva yhteistyöketju miesten ja merkin välillä!

Konekortti jokaisesta koneesta
Jokaisesta John Deerestä Vuokatin Nurmella ylläpidetään sähköistä konekorttia, johon merkitään kaikki koneelle tehdyt huollot ja muut toimenpiteet. Vaihtoon mennessä myyjän on helppo arvioida ja todeta koneen kunto, ja mikä parasta vaihtokoneen edelleen myyminen on dokumentoinnin ansiosta huomattavasti helpompaa – hyvin pidetylle käytetylle koneelle on aina ottajansa.
- Koneiden vaihtotiheydelle meillä ei ole mitään logiikkaa. Kun Lassi löytää mielestään meille sopivan traktorin, hän tulee vaihtokaupoille vanhimmasta koneesta. Näin tämä luottamuskauppa toimii. Ostamme toki myös käytettyjä JD -traktoreita, toteaa Korhonen hymyssä suin.

Näin suuren konekannan huollot edellyttävät merkittävää paneutumista. Katinkullan kentän vieressä Vuokatin Nurmella (vuokatinnurmi.fi) on oma varikko ja huoltohalli, missä golfkoneiden jatkuva työkunto ylläpidetään Haverisen Matin toimesta. Traktoreiden öljynvaihtohuollot on tähän asti tehty myös itse. Vaativammat tehtävät ovat hoituneet kiitettävästi kajaanilaisen Traktorihuolto Jouni Oulujärven toimesta. Nyt kesällä hankittu 6125R otettiin PowerGard -huoltosopimuksella, jolloin nähdään miten vahvaksi vaihtoehdoksi tällainen ylläpitosopimus osoittautuu jatkoa ajatellen.
29 vuotta traktorimyyjänä Hankkijalla toiminut Lassi Suutari kertoo, että nykyisin 70 – 80 % uusista Jonnikoista myydään huoltosopimuksella.

Onnittelemme ja kiitämme 20 vuoden ja liki 80 koneen luottamuksesta John Deereä ja Agrimarketia kohtaan!