Tuorlassa panostetaan uusimpaan tekniikkaan

Maatalousoppilaitoksella ei erotella tyttöjen ja poikien tehtäviä

Tuorlan maaseutuopisto Piikkiössä on Kaarinan, Länsi-Turunmaan ja Paimion kuntayhtymän omistama maaseutuoppilaitos. Tuorla käsittää peltoa noin 145 hehtaaria ja metsää, yhdessä Paimion opiston kanssa, noin 430 hehtaaria.

Nykyaikaiset ja toimivat koneet ovat suositulle hakukohteelle tärkeitä tekijöitä.
-Pyrimme pitämään kalustomme viimeisimmän tekniikan tasolla mahdollisuuksien mukaan. Nuoret, tietotekniikkaan paneutuneet opiskelijat omaksuvat nopeasti uudet laitteet ja ominaisuudet, arvioi lehtori Pentti Härmä.

Tuorlassa on traktoreiksi rekisteröityjä koneita, mukaan luettuna ajoleikkurit ja metsätraktorit kaiken kaikkiaan kolmisenkymmentä. Uusin traktorikalusto on vahvasti vihreää. Ensimmäiset John Deeret hankittiin 2000-luvun alussa. Nyt rivistö on jo kuuden koneen mittainen; 6820 AutoPowr, 5620, 5080R, 4520, 4110 ja Gator.

 
Tuorlaan valmistuu tänä kesänä uusi Antti-kuivuri, jonka kapasiteetti on yhteensä 500 tonnia viljaa.

-6820 AutoPowr on kätevä traktori ja se on mieluisa työharjoittelukone. Gator on puolestaan puutarhapuolen lemmikkikone. Sille on aina käyttöä, toteaa Pentti Härmä. Paikalle osuneet opiskelijat ovat yhtä mieltä opettajansa kanssa AutoPowrin käytön helppoudesta. Myös John Deeren päisteautomatiikka saa tulevien isäntien kehut.

Agrimarket on Tuorlan maaseutuoppilaitoksen tärkeä yhteistyökumppani. Puimuri on Sampo-Rosenlew 2065, jonka lisäksi tilalla on myös ikääntyvä SR 600. Äes on 5 metrinen Väderstad ja kylvölannoitin 3 metrinen Juko. Myös kotieläinpuolelta löytyy runsaasti Agrimarketin toimittamia tuotantotarvikkeita ja –välineitä.

Koneiden huolto on luonnollisesti osa opiskelijoiden koulutusta. Työmestareiden opastuksella huolletaan traktorit ja työkoneet. Uusien koneiden takuuaikaiset työt teetetään merkkihuolloilla. Työmestari Ilkka Sjöholm ja Pentti Härmä korostavatkin jälkimarkkinoinnin ja käyttöopastuksen tärkeyttä, jotta uusinta tekniikkaa sisältäviä koneita osataan heti käyttää.

 

Viimeksi katsomani tuotteet