Vahva pari: John Deere ja Stark


Niklas Magnussonilla on 10 vuoden kokemus Stark-auroista ja kuvasta päätellen vahva luotto niihin jatkuu: ”Isältä pojalle kalustoa”.
 


Green Machinin Jontikat ja Starkit saavat omistajaltaan arvosteluna 'luotettavat ja vahvat'.


Porvoolainen Niklas Magnusson ahersi viime vuosikymmenellä leveällä rintamalla; 120 ha viljeltyä, koneurakointia ja kokopäivätyö Agrimarketilla. Kolme vaativaa sarkaa ovat kenelle tahansa liikaa, jotain piti karsia. Nyt Niklas keskittyy koneurakointiin ja aktiivipeltoala on supistettu 40 hehtaariin. Valintojen jälkeen mieli seestyi ja nyt hän keskittyy innolla Green Machin Oy:n tuottamiin kunnossapito- ja maansiirtopalveluihin. Toimeksiantajina ovat julkinen sektori, yritykset, tiehoitokunnat, rakennusliikkeet ja yksityishenkilöt.

Traktori päihittää kuorma-auton


Green Machinin toiminta perustuu pitkälti traktoreihin ja kaivureihin. ”Kaivinkone ja traktori maansiirtovaunulla samasta talosta on hyvä yhdistelmä työmailla, silloin työparin homma sujuu. Asiakas saa meillä käytännössä traktorin mukana aina lapiomiehen, kuljettajamme tarttuvat todella myös lapioon”, kertoo Niklas ja jatkaa: ”Märillä keleillä ja upottavissa olosuhteissa kuorma-autot eivät pärjää traktoriyhdistelmälle. Toki massojen siirtomatkan kasvaessa kuorma-auto vetää pidemmän korren. Me pidämme rajana noin viittä kilometriä”.

 

Traktoriyhdistelmä on erinomainen maansiirtoajoneuvo lyhyillä välimatkoilla ja vaativissa olosuhteissa.
 

Vankka John Deere kokemus


Magnussonin kaluston rungon muodostavat kuusi John Deereä (6620, 6230, 2 x 6930, 6150M ja 6170M), kolme Doosania ja yksi Cat-kaivuri sekä JCB kaivurikuormain. John Deere -traktoreita Magnussonin tilalla on ollut 80-luvun lopulta lähtien, nyt juokseva numero on jossain 30 kohdalla. Miksi John Deereä? - ”Luotettavuus ja polttoainekulutus ovat kaksi tärkeintä tekijää. On eduksi ja helpompaa kun kaikki traktorit ovat samaa tuttua merkkiä. 6930:t ovat todella yksinkertaisia ja kestäviä, vain huoltoa ja polttoainetta”, kertoilee Niklas.

Kestävät Stark-työlaitteet talvikunnossapidossa


Traktorityökoneissa Green Machinen vahva merkki on nimensä mukaisesti Stark. Ensimmäinen puskulevy, ”joka ei koskaan hajonnut”, tuli taloon 90-luvulla. Ensimmäiset lumiaurat hankittiin 2004. Tällä hetkellä lumen tuloa odottavat kuusi Stark-auraa; alueaura, nivelaura ja 4 kpl Relax perhosauroja. Liukkauden torjuntaan on kaksi hiekoituskauhaa ja harjaustehtäviin avoharja ja keräävä harjalaite, kaikki tietysti Starkia.

”Starkin aurat ovat todella isältä pojalle kalustoa, niin kestäviä ne ovat, kunhan huollat niitä normaalisti. Mikään ei kestä huoltamatta. Kyllä minulle on yritetty myydä kilpailevia merkkejä, mutta myyjien kannalta heikolla menestyksellä. Starkissa on hinta-laatusuhde kohdallaan”, perustelee Niklas.

Työvälineiden huollot tehdään itse. Traktoreiden takuuhuollot ja vuosihuollot annetaan Agrimarket-huolto Askolan Koneen tehtäväksi. ”Ovat luotettavia ja heiltä saa neuvontaakin nykymallien piippauksiin.”

Green Machinen toimialue on Itä-Uusimaa ja välillä työmaat vievät myös pääkaupunkiseudulle. Työntekijöitä on tällä hetkellä kymmenen. Lumitöitä tehdään kuuden traktorin ja auraavan kaivurikuormaimen voimin. Talvesta 2014/2015 tulee varmasti edellistä lumisempi, sillä viime talvena startteja oli vain kolme.

Agrimarketilla on tarjolla todella eturivin lumentorjuntakalusto: Starkia joka lähtöön – aurat ja kauhat!

Stark-työvälineet valmistaa lapinlahtelainen Lametal Oy.