Fransgård – vanha tuttu

Erityisesti Australian markkinoille suunnattu järeä hinattava lana GT350AUS on nyt tarjolla Suomeenkin. Kuva Okra-näyttelystä.

Fransgård on tanskalainen vuonna 1967 perustettu yhtiö, jolla on noin 50 työntekijää ja yli 10 000 m2 tuotantotilaa. Tehtaalta valmistuu noin 3 500 konetta joka vuosi.

Fransgårdille vienti on tärkeää ja vientimaitaonkin 52. Kaukaisimpina kohteena on Australia. Suomi on ollut Fransgårdille erittäin tärkeä vientikohde. Vuonna 1974 aloitetun maahantuonnin jälkeen maahan on tuotu yli 10 000 Fransgårdia. Parhaana vuonna Suomen tuonti edusti 40 % tehtaan liikevaihdosta.

 

Koneet Hankkijalta

Hankkija tuo maahan suomalaisille tiloille, metsiin ja teille soveltuvia Fransgård-koneita. Hankkija tarjoaa maahantuonnin lisäksi myös varaosapalvelun ja huollon kaikkien huoltoliikkeidensä ja sopimushuoltojensa kautta.

Tule tutustumaan Fransgårdiin Hankkijalle!

Fransgårdin tuoteryhmät

Heinäkoneet

Fransgård tarjoaa niittokoneita 2,05 metristä aina 3,2 metriin asti. Koneet on varustettu kestävällä italialaisella Comer-niittopalkilla. Muuten niittokone on kokonaisuudessaan valmistettu Tanskassa. Fransgård valmistaa myös monentyyppisiä karhottimia sekä yhdistelmäkoneita, joilla voidaan karhottaa ja pöyhiä. Tunnetuin näistä on TI6000, jolla voidaan pöyhimisen lisäksi karhottaa keskelle, sivulle tai kahteen karhoon.

 

Metsäkoneet

Metsään on saatavana kestäviä vinssejä kaikissa kokoluokissa. Perusvinssi toimii mekaanisesti traktorin nivelakselilla.
Lisävarusteiden avulla voi vinssiä varustaa haluamallaan tavalla, esim. lisäämällä siihen radio-ohjauksen. Fransgård juonto- ja puutavarakourat ovat kestäviä ja tehokkaita. Juontokouran voi varustaa vinssillä, jolloin siitä tulee entistä tehokkaampi. Näin puita voidaan kerätä sulan maan aikaan rikkomatta juuristoja.

 

Tienhoitokoneet

Fransgårdin lanamallisto on nyt Hankkijalla. Laajasta valikoimasta löytyy kevyt lana pienille traktoreille, mutta myös malleja urakointikäyttöön.

Järeät DK- ja DKH -mallit on aina varustettu rasvattavalla ja laakeroidulla kääntökeskiöllä sekä laakeroiduilla nivelillä. Terämateriaali on kestävää Hardox™ 500 terästä.