CLAAS käynnistää "tulevaisuuden tehtaan" Ranskan Le Mans'issa

claas traktorit

CLAAS on virallisesti ottanut käyttöön traktorien "tulevaisuuden tehtaan" Ranskan Le Mans'issa kolmen vuoden uudistusvaiheen jälkeen. Tuotanto asettaa uusia standardeja voimaperäisen ja uudenaikaisen digitaaliteknologian ansiosta.

Vuonna 2017 CLAAS ampui lähtölaukauksen suurinvestoinnilleen Le Mans'issa. 40 miljoonaa euroa on käytetty ensisijaisesti koneiden kokoonpanon uudistamiseen sekä tehtaan digitalisoinnin muutostoimenpiteisiin. Näin kokonaisinvestoinnit, jotka kattavat Le Mans'in, kehityskeskuksen Vélizy'ssä sekä testaus- ja arviointikeskuksen Trangé'ssa, nousevat noin 80 miljoonaan euroon sen jälkeen, kun Claas hankki Renault Agriculture'n vuonna 2003.

Täysin uudistettu tehdas Le Mans'issa asettaa korkealuokkaisten ja verkostoituneiden traktorien tuotannon uusia virstanpylväitä“, sanoo Thomas Böck, CLAAS Group'in hallituksen puheenjohtaja. "Näin olemme luoneet tukevan perustan yhä laajentuvalle kansainväliselle toiminnallemme."
Vuonna 2019 Ranskassa tehtyjä uudistustöitä kuvattiin alansa suuntaa näyttävänä projektina ja sitä kutsuttiin "tulevaisuuden tehtaaksi".

Siirtyminen digitalisoituun aikakauteen

Tehtaan uudistaminen luo täysin uusia mahdollisuuksia valmistaa yhä monipuolisemmin ja yksilöllisesti varustettuja traktoreita. Tästä syystä monimutkaisia prosesseja on uudistettu - erityisesti tehtaan sisäiseen logistiikkaan liittyen. Uudenaikaisen virtuaalitodellisuusteknologian ansiosta voitiin jo tehdasta suunniteltaessa käydä kaikki prosessit digitaalisesti lävitse, jopa traktorimallien avulla, joita ei vielä ollut olemassakaan. 3D-animaatioiden ja VR-lasien avulla on tutkittu lukemattomia mahdollisuuksia, jotta kaikki asennusvaiheet, voimansiirrosta valmiiseen ja testattuun tuotteeseen saakka, on voitu simuloida. Myös tarvittavat rakennemuutokset on voitu tunnistaa ajoissa. Tuotannon automatisoinnin kannalta, olennainen tekijä oli automaattisesti ohjattavien ajoneuvojen (AGV) käyttöön ottaminen. 40 tällaista itsenäistä, kuormaa kantavaa, ilman kuljettajaa ja täysin automaattisesti toimivaa ajoneuvoa siirtävät traktoreita ensimmäisestä asennusasemasta viimeiseen saakka. Ne pystyvän kantamaan jopa 20 tonnin kuorman. Kantokyvyltään ne eivät ainoastaan ole riittävän kokoisia nykyisille traktorimalleille vaan myös tuleville, yhä tehokkaammille traktoreille. Tulevaisuudessa tuotantoa lisätään jopa 75 traktoriin päivässä - nykyisten 50 traktorin sijaan. Karkeasti laskettuna tämä tarkoittaa, että vuosittainen tuotantokapasiteetti on noin 13 000 traktoria tämän hetken 10 000 yksikköön verrattuna.

Uudenaikaisimmat työpaikat

Täysin uudistetusta tehtaasta hyötyvät ennen kaikkea työntekijät. Uuden logistiikkainfrastruktuurin ansiosta on työntekijöillä selvästi enemmän tilaa ergonomisiksi suunnitelluilla asennuspaikoillaan, sillä hihnaa pitkin tulevat ainoastaan välttämättömät osat. Joillakin asennusasemilla työntekijät keskustelevat helpommin kuulokemikrofonien avulla. Sen lisäksi vaaleat värit yhdessä uudenaikaisimman LED-valaistustekniikan avulla voidaan työt tehdä keskittyneesti päivänvaloa muistuttavissa olosuhteissa.

"Uusien valmistustilojen suunnittelussa on tehokkuuden lisäksi myös työolosuhteet asetettu etusijalle", kertoo Dr. Martin von Hoyningen-Huene, CLAAS traktoriosien johtaja ja yrityksen hallituksen jäsen. "Pystyimme merkittävästi parantamaan prosesseja ja ergonomiaa, mikä lisää työntekijöidemme motivaatiota ja keskittymistä. Kuten uusi logistiikka, tämä on tärkeä perusta traktoreiden valmistamiseksi korkeimpien laatustandardien mukaisesti."

Le Mans'issa rakennetaan parhaillaan viittä, 75-460 hv:n traktorisarjaa. Le Mansissa työskentelee noin 1000 ihmistä, yhdessä Pariisin lähellä sijaitsevan Vélizyn kehityskeskuksen ja Trangén testaus- ja arviointikeskuksen kanssa. Toimipaikat tekevät tiivistä yhteistyötä muiden kehityskeskusten ja -tehtaiden kanssa, kuten Saksassa CLAAS E-Systems'in kanssa Dissenissä tai CLAAS Industrietechnik'in kanssa Paderborn'issa, joissa AXION 900 TERRA TRAC -mallien TERRA TRAC -tela-alustat sekä ARION 500 ja ARION 600 mallien portaattomat ja jaetun tehon vaihteistot valmistetaan.

Kun uusi teknologiakeskus avattiin samanaikaisesti Ymerayssa Chartresin lähellä, CLAAS vahvistaa edelleen läsnäoloaan Ranskassa - Euroopan unionin suurimmassa maatalousmaassa. CLAAS on valmistanut paalaimia Metz'issä vuodesta 1958 lähtien ja työllistää maassa yli 2200 ihmistä.

Digitaalinen lähtölaukauskampanja Le Mansille

Maaliskuussa sosiaalisen median videokampanja aloitti Le Mansin vihkimisen lähtölaskennan. Tehtaan historia, tärkeimmät virstanpylväät ja tärkeimmät innovaatiot esitettiin 12 videoleikkeessä, joiden tunnuslause oli "Lähtölaukaus Le Mans'issa". Tämä osoitti vaikuttavasti, miten innovatiivista voimaa yhä voitu lisätä sen jälkeen, kun CLAAS hankki tehtaan vuonna 2003.
Lisäksi virallisen uudelleen avaamisen yhteydessä erillinen Le Mans -traktoritehtaan sivu avautuu CLAAS-verkkosivustolla. Osoitteesta excellence-lemans.claas.com löydät tietoja ja faktoja tehtaasta, Le Mansin sijainnista ja historiallisesta taustasta, päättyen yleiskatsauksella tärkeimmistä teknisistä virstanpylväistä ja innovaatioista. Lisäksi 360 asteen kierros tehtaalla, kuvagalleriat ja lukuisat videot tarjoavat mahdollisuuden tutustua tehtaaseen ja sen työntekijöihin paremmin.