John Deere -öljy on paras valinta John Deereesi


Vaatimukset moottoriöljylle

Traktorikäytössä moottoriöljyyn kohdistuu kova rasitus: koneesta tarvitaan usein pölyisissä olosuhteissa pitkiä aikoja suurta tehoa ja vääntöä. Ilmavirtauksen viilentävä vaikutus on vähäinen.

Plus 50 II -voiteluaineet on testattu JDQ-78X -moottoritestissä, jossa moottoria käytetään 500 tuntia korkeassa lämpötilassa, täydellä kuormituksella, B20-biodieselillä. Testin jälkeen moottori puretaan ja osat tutkitaan perusteellisesti. Tuloksista on todettu, että Plus 50 II suojaa moottorin osia erinomaisesti ääriolosuhteissa.

Nykytraktoreissa käytetään päästövaatimusten vuoksi sekä pakokaasun takaisinkierrätystä (EGR) että ureakatalyyttiä (SCR) ja tästä aiheutuu vaatimuksia myös voiteluaineille. Plus 50 II on vähätuhkainen öljy ja täyttää viimeisimmät vaatimukset.

Spesifikaatit


Äskettäin esiteltiin uudet säännökset kasvihuonekaasupäästöjen ja polttoaineenkulutuksen vähentämiseksi. Säännösten vuoksi American Petroleum Institution (API) kehitti uuden moottoriöljyspesifikaation CK-4, joka suunniteltiin parantamaan hapettumisenkestoa, leikkauskestävyyttä ja vähentämään ilman kertymistä öljyyn.

John Deere aloitti testit uuden CK-4 -spesifikaation täyttämiseksi. Plus 50 II -öljyn laadusta kertoo paljon se, että testien alettua voitiin todeta, että edellisen sukupolven (CJ-4) Plus 50 II -öljy ylitti niin reilusti uuden CK-4 -spesifikaation vaatimukset, ettei muutoksia Plus 50 II:sen koostumukseen tarvinnut tehdä!

Uusi Plus 50 II 5W-40 -voiteluaine – myös kaikkein kylmimpiin talviolosuhteisiin

Plus 50 II 15 W-40 öljyn lisäksi elokuussa esiteltiin puolisynteettinen Plus 50 II 5W-40, joka sopii erinomaisesti Suomen ilmastoon. Uutuusöljyn ominaisuudet:  • Erinomainen suorituskyky laajalla lämpötila-alueella.
  • Huippusuorituskyky kulumisenesto- ja hapettumisenkestotesteissä.
  • Erinomainen juoksevuus alhaisissa lämpötiloissa vähentää moottorin kulumista kylmäkäynnistyksissä.
  • Pidennetty öljynvaihtoväli John Deere –moottoreissa.
  • Vähemmän tuhkaa muodostava teknologia suojaa dieselpartikkelisuodattimia.Teksti: Tommi Salento

Käyttämällä John Deere -voiteluaineita ja alkuperäisiä suodattimia säästät rahaa!

Tiedätkö, että normaalisti John Deeren öljynvaihtoväli on 250 tuntia, mutta Plus 50 II -öljyä ja alkuperäisiä suodattimia käyttämällä voit pidentää vaihtovälin 500 tai jopa 750* tuntiin.
* Tarkista käyttöohjekirjasta ja John Deere -huollosta.