John Deere esitteli uudet S700-sarjan leikkuupuimurit!

Uusi John Deere S780-leikkuupuimuri

Lehdistötiedote

Zweibrücken, 22. kesäkuuta 2017 – John Deeren vuodelle 2018 esittelemät leikkuupuimurit ja -pöydät ovat täynnä kehittyneintä puintiteknologiaa. Uudet S700-sarjan puimurimallit – S760, S770, S780 ja S790 – tarjoavat merkittäviä parannuksia älyteknologian, käyttömukavuuden ja tiedonhallinnan osalta edellisiin mallisarjoihin verrattuna.

Uudet S700-sarjan leikkuupuimurit perustuvat vuonna 2012 esiteltyjen S600-sarjan puimureiden käytännössä testattuihin puintiominaisuuksiin ja sisältävät uusinta automaattista puintiteknologiaa. Monet uudistuksista helpottavat kuljettajan työtä sallimalla puimurin huolehtia välttämättömistä säädöistä automaattisesti ajon aikana.

”Uudet S700-sarjan leikkuupuimurit ovat aikaisempien puimurimalliemme pohjalta tehdyn kehitystyön tulosta ja ne auttavat optimoimaan ja automatisoimaan puintia erityisesti viljoilla”, sanoo John Deeren leikkuupuimureiden tuotepäällikkö Carsten Heftrig. ”Olemme lisänneet puimureihin älyä automatisoimalla yhä useampia koneen säätöön ja kalibrointiin liittyviä tehtäviä. Olemme myös pidentäneet koneen varusteiden elinkaarta ja parantaneet niiden tuottavuutta kehittääksemme erittäin suorituskykyisen puintiratkaisun, jollaista markkinoilla ei vielä tänä päivänä ole.”

 
Uusi John Deere S780-leikkuupuimuri

Helpottaakseen uusien S700-sarjan puimureiden suorituskyvyn ulosmittausta John Deere esitteli myös uuden sukupolven ICA2-säätöautomatiikkaratkaisun. Kun kuljettaja on asettanut puintinopeuden, viljalajin, puintitappiot ja puhdistuksen säätöautomatiikka muuttaa puimurin asetuksia automaattisesti ylläpitääkseen esivalittua tuotostasoa. Saksalaisen Göttingenin yliopiston tutkimuksen mukaan ICA-automatiikka voi parantaa puimurin kapasiteetin hyödyntämistä jopa 20 %.

Suurin fyysinen ero jonka asiakkaat tulevat huomaamaan uuden S700-sarjan ja aikaisempien mallien välillä on ohjaamo. Eroavaisuudet alkavat uudesta CommandPRO-ohjaussauvasta, jossa on jopa seitsemän yksilöllisesti ohjelmoitavaa pikavalintapainiketta toimintojen tallentamista varten. Ohjaamon muotoilu on yhtenäinen uusien 6230R- ja 6250R-traktoreiden kanssa. Tämä on varmasti tervetullutta tottuneille John Deere kuljettajille, kun taas uudet käyttäjät arvostavat hallintalaitteiden intuitiivista värikoodausta ja taustavalaistusta.

Myös ohjaamon uusi GreenStar 4600 –näyttöpääte on erittäin helppokäyttöinen. ”Tämä toimii aivan kuten muutkin kosketusnäytöllä varustetut älylaitteet. Näytöstä toiseen voi vaihtaa helposti pyyhkäisemällä,” kertoo tuotespesialisti Kevin Etienne. ”Laitteen näkymät ovat myös muokattavissa kuljettajan tai työn asettamien vaatimusten mukaisesti.”

Leikkuupuimureiden julkistuksen yhteydessä John Deere esitteli myös uudet 700PF-sarjan Premium Flow –leikkuupöydät, joiden leikkuuleveys on 6,7–9,1 metriä (22–30 jalkaa). Pöydät on varustettu tehokkaalla, halkaisijaltaan 760 mm syöttökierukalla, joten ne käsittelevät vaivatta suuriakin viljamassoja. Lisäksi myös uusi 700D-mattopöytä on uudistunut monin tavoin.

Vuonna 2012 pidetyn ensiesittelynsä jälkeen Zweibrückeniläinen S-sarja on käynyt läpi useita laitteistopäivityksiä. Näiden kaikkien tarkoituksena on ollut koneen suorituskyvyn parantaminen ja ne ovat olleet paikkakunnalla sijaitsevan John Deeren Euroopan puimurikehitysyksikön kehitystyön tulosta. Uuden mallisarjan kehittämisessä puinnin automatisointi on ollut keskeisenä tavoitteena.

”Uudet ominaisuudet otetaan käyttöön vain, jos ne ovat helppokäyttöisiä. Nimenomaan tässä me olemme tämän mallisarjan kohdalla onnistuneet,” toteaa Chris Wigger, John Deeren maatalouskoneiden myyntijohtaja. ”Varustettuna 24 erilaisella automaattiominaisuudella, joista 11 kuuluvat vakiovarustukseen ja viisi löytyy vain John Deeren puimureista, uusi S700-sarja todella ansaitsee lempinimensä: Automaattipuimuri”.