Materiaalin käsittelyn uusi ykköskone – Manitou MLA-T 533 - 145V+

Manitoun runko-ohjattu kurottaja on monipuolinen kuormauskone erilaisiin olosuhteisiin. Normaaliin kurottajaan verrattuna runko-ohjaus ja keskellä oleva hytti tuovat omat etunsa. Mikäli korkeus aiheuttaa rajoitteita, on nelipyöräohjattu kurottaja tehokas ratkaisu.

Uuden kuormaajan kaatokuorma suorassa on maksimissaan 4,9 tonnia. Nostokorkeus on maksimissaan 5,2 m ja maksimi ulottuma on 3,3 m. Tämä noin 8,5 tn painava kuormaaja pystyy tehokkaaseen kuormaukseen riippumatta kasataanko lunta, soraa tai vaikka paaleja. 143 hevosvoiman Deutz-moottori yhdessä taloudellisen M-Vario Plus -vaihteiston kanssa mahdollistavat tasaisen ja portaattoman kulun aina 40 km/h nopeuteen asti. Vaihteistossa on kaksi hydraulimoottoria. Kuormauksen yhteydessä hitaammilla nopeuksilla tarvitaan vääntöä, minkä molemmat moottorit tarjoavat. Tieajossa käytössä on vain toinen hydraulimoottori, jolloin kulutus ja melu pienenevät. Iso MLA-kuormaaja on varustettu jäykällä runkonivelellä, minkä kääntökulma on 44°. Oskilloiva taka-akseli tuo mukavuutta ja etenemiskykyä myös haastavissa olosuhteissa.

Manitou MLA-T 533–145V+ voidaan rekisteröidä traktoriksi, jolloin sillä voidaan vetää jopa 20 tn painoista jarrullista perävaunua. Tämä tarjoaa runsaasti lisää mahdollisuuksia, kun samalla koneella voidaan kuljettaa esimerkiksi paaleja tai lantaa traktoria käynnistämättä! Suomeen tuotavat mallit on varusteltu pääsääntöisesti Elite-varustepaketin mukaan. Tämä tuo erilaisten mukavuusvarusteiden lisäksi myös älykkään hydrauliikan toiminnot. Voit ravistaa kauhaa yhdellä liikkeellä, puomi jatkuu automaattisesti noston yhteydessä tai voit tallentaa puomin asennon kuormauksen nopeuttamiseksi. Kaikkia älykkään hydrauliikan toimintoja voi käyttää tarvittaessa yhtä aikaa! Regerenoiva hydrauliikka tuo puomin alas painovoiman avulla jolloin säästetään moottoria ja polttoainetta. Luonnollisesti myös CRC-puominjousitus ja jatkuva hydrauliikka työlaitteelle kuuluvat Elite -tasolla vakiovarusteluun.
Manitoun MLA runko-ohjattujen kuormaajien mallisto kattaa koneet painoluokassa 1,8tn – 8,5tn. Hankkijan maahantuontiohjelmaan kuuluu koko mallisto joten kysy lisää paikalliselta konemyyjältäsi ja valitse tarpeisiisi sopiva kuormain.

Manitou MLA-T 533-145V+
Manitou MLA-T 533-145V+