Nähdään Okra-näyttelyssä Hankkijan osastolla B365!

Hankkijan koneuutuudet Okrassa

Avant 800-sarja
Täysin uusi 800-sarja on Avantin tähän asti suurin ja tehokkain kuormaajamalli. Sen 1 900 kg nostoteho ja 3,5 m nostokorkeus ovat jo isompien koneiden luokkaa, mutta kompaktien ulkomittojen ja Avantin laajan työlaitevalikoiman ansiosta 800-sarja on hyvin monipuolinen ja ketterä kuormaaja. Ulkomitat: leveys 1,5 m, pituus 3,4 m, korkeus 2,2 m ja paino alkaen 2 500 kg.

Avant 860i: varustettu Kohler KDI 1903TCR 42 kW/57 hv dieselmoottorilla, joka täyttää EU:n uudet Stage V- päästömääräykset

Antti Plug & Dry – Rakenna kuivuri valmiiksi sähköistetyistä moduuleista

Antti-Teollisuus on ajatellut kuivurien rakentamisen aivan uudelleen. Lähtökohdaksi otettiin asiakkaiden toiveiden mukaisesti valmis sähköistys ja moduulit – ja tavoitteiksi laaja valinnanvapaus ja käyttöönoton helppous. Syntyi ainutlaatuinen Antti Plug & Dry -kuivurikonsepti.

Moduuliajattelun ytimessä on ennen näkemättömän pitkälle viety esivalmistus. Koneistot ovat asennusvalmiita ja sähköistettyjä. Moottoreissa ja johtosarjoissa on liittimet valmiina. Valmiiksi kasatut kennot, yläsäiliöt ja katto kaiteineen nopeuttavat rakentamista. Vacboost-uuni, automaatio ja kaikki käyttöönotolle olennaiset elementit kuuluvat Antti Plug & Dry -toimituksiin.

Koskaan ennen ei kuivuria ole voinut rakentaa niin vapaasti valittavista modulaarisista osista kuin nyt. Malliston perustana ovat kaikki Antin valmistamat koneistot ja laitteet, tilavuudet 16 kuutiosta aina 101 kuutioon. Muun muassa uuni, energialähde ja aksiaalipuhallin voidaan valita koneiston kokoluokan ja halutun tehon mukaan.

Antti Plug & Dry säästää energiaa ja kustannuksia. Alipainetekniikka takaa kuivauksen korkean hyötysuhteen. Optiona oleva kosteudenmittaus vähentää ylikuivausta. Taajuusmuuttaja auttaa kuivauksen optimoinnissa.

Antti Plug & Dry -konsepti on ensiesittelyssä Okra-näyttelyssä.Veljekset Ala-Talkkarilta uusiutuvan energian kokonaisratkaisu viljan kuivaamiseen, Ala-Talkkari Veto cont 800 grain -kuivurilämpökeskus

Kontin käyttöönotto ns. plug and play, ja se on testattu ja esisäädetty tehtaalla. Asiakkaan tarvitsee vain kytkeä savupiippu ja virrat, niin kontti on käyttökunnossa! Siilon tilavuus riittää hakekäytöllä noin yhden vuorokauden yhtämittaiseen kuivausjaksoon. Kontti täyttää viranomaisvaatimukset sekä vaativammat vakuutusyhtiöiden vaatimukset ja on liitettävissä kuivurin välittömään läheisyyteen.

Kontin tekniikkaa muun muassa:
• Antti BIO 800 -alipaineuuni
• Savukaasuimuri + 2 m RST kuivurisavupiippu
• Varastojousipurkain, siilon tilavuus 21 m3
• Liikkuva-arinainen palopää 800 kW, ensiö- ja toisioilmapuhaltimilla

 

John Deere C451R ja C461R-yhdistelmäpaalaimet

John Deere täydentää paalainmallistoaan todellisilla tehopakkauksilla, C451R- ja C461R-malleilla.
Paalaimet ovat ensimmäisiä kokonaan John Deeren valmistamia muuttuvakammioisia yhdistelmäpaalaimia.

Paalin koko on säädettävissä välillä 0,8-1,6 metriä (C451R) tai 0,8-1,85 metriä (C461R).
Maxicut HC -roottori voidaan varustaa joko 13 tai 25 terällä, halutun silpunpituuden mukaan.
Luotettavuutta ja kestävyyttä on lisätty käyttämällä ketjuina Diamond-ketjua ja roottorissa Hardox-kulutusterästä.

Työn nopeuden varmistaa muuttuvakammioisista yksikköpaalaimista tuttu rakenne, jossa paalikammion sivut siirtyvät ulommas ja paalin poisto kammiosta kestää vain viisi sekuntia. Käärintä tapahtuu kahdella käärintävarrella, joiden pyörintänopeus on 40 kierrosta minuutissa. Tämä mahdollistaa jopa 85 paalin tuntikapasiteetin.

Käyttömukavuutta tuovat selkeä Isobus-käyttöliittymä, tukoksen poisto roottorilta ilman traktorista poistumista sekä patentoitu lokinsiipiovi-ratkaisu muovirullien säilytykseen.

 

Manitou kurottajat ja kuormaimet

Eco-Stop ominaisuus. Autoista tuttu start-stop -toiminto Manitoun MLT kurottajaan. Säästää polttoainetta, vähentää kuluja sekä koneen kulumista, kun se sammutetaan ja käynnistetään automaattisesti esimerkiksi kuljettajan poistuessa hytistä appeen teon aikana.

Smartease-järjestelmä. Manitoun telematiikkajärjestelmä koneiden valvomiseen. Järjestelmän avulla voidaan seurata koneen kuntoa sen sijaintia ja suunnitella esimerkiksi etukäteen huollot ja hälytykset. Manitou tarjoaa kahden vuoden takuun MLT koneisiin Smartease-sopimuksen yhteydessä.

Manitoun Compact -sarjan runko-ohjatut kuormaimet ensiesittelyssä Okra-messuilla!

Esillä uusi MLA 7-75 H-Z sekä vastaava kone teleskooppipuomilla MLA-T 516-75H. Nämä ovat monipuoliset kuormaimet maatalouden ja teollisuuden töihin. Manitoun MLA-sarja tulee Amerikasta ja koneet ovat tuttuja Mustang-tuotemerkillä jo aiemmin Suomessa. Koneet ovat erittäin mukavia ja helppokäyttöisiä. Pienen koon ja tehokkaan puomin ansiosta ne ovat erittäin tehokkaita koneita lastaamisessa ja tavaran siirtelyssä.

 

John Deere JDLink Dashboard 2.0.

Uusi työkalu seuraa koneidesi kuntoa. JDLink Dashboard löytyy ilmaisesta My John Deere -palvelusta ja on erittäin helppokäyttöinen palvelu, missä voit seurata koneen kuntoa, sijaintia, käyttötunteja sekä niin sanottua Ultimate Dataa. Tällä voit seurata esimerkiksi kuinka suuri osa valitusta ajanjaksosta on ajettu käyttäen Autotrac-toimintoa, paljonko sinä aikana kului polttoainetta tyhjäkäynnillä tai kuinka koneen hydrauliikkaa on käytetty.

 

Krone EasyCut TC 320 CV

Krone EasyCut TC 320 CV on uusi hinattava niittomurskain, joka oli syksyllä ensi kertaa esillä Ruotsin Elmia-näyttelyssä ja nyt Suomessa. TC tarkoittaa Trailed Center ja viittaa keskiosaan asennettuun vetopalkkiin, jonka avulla käyttäjä voi siirtää koneen oikealle tai vasemmalle traktorin taakse. EasyCut TC 320 CV erottuu tyylikkäästä muotoilustaan kaarevilla paneeleilla ja sileillä pinnoilla, jotka estävät leikattavan materiaalin kertymistä koneeseen. Monien hyödyllisten yksityiskohtien ohella uusi malli tarjoaa vaikuttavan 3,16 metrin työleveyden ja alle kolmen metrin kuljetusleveyden.

Kokeiltu ja testattu SmartCut-leikkuupalkki on suojattu ympäriinsä. Toisistaan poispäin pyörivien niittolautasten etäisyys on pienempi kuin toisia vasten pyörivien lautasten väli. Tämä lisää terien päällekkäisyyttä ja mahdollistaa täydellisten leikkausten aikaansaamisen kaikissa olosuhteissa, mukaan lukien kevyet tai korkeasatoiset kasvit.

Krone-niittopalkki on ympäri hitsattu, mikä tekee palkista pitkäikäisen, lujan ja tiiviin. Sisältäkin pinnoitettu palkki säilyy ruostumattomana, jolloin palkin öljyn voiteluominaisuudet säilyvät vuodesta toiseen. Patentoitu SafeCut-järjestelmä tarjoaa täydellisen suojan niittopalkille. Pienen pintapaineen ansiosta Krone-palkki liukuu tasaisesti eikä riko pellon pintaa. Pulttikiinnitteiset jalakset ovat kovaksi karkaistut ja ne on helppo irrottaa.

Terien vaihtaminen on helppoa pikavaihtotangon avulla. Varaterät säilytetään koneen rungossa olevassa laatikossa, jolloin ne ovat tarvittaessa nopeasti käsillä. Niittolautasilla on modulaarinen rakenne ja niiden osat on helppo korvata.

Suurikapasiteettinen KRONE CV -murskain teräksisillä V-muotoisilla sormilla takaa sopivan murskaustehon. Leveässä murskaimessa on suuri, 640 mm:n roottori. Tämä takaa materiaalin tasaisen läpivirtauksen. Roottorin kierrosnopeutta voidaan säätää välillä 600-900 r/min. Tämä yhdessä hankauslevyn säädön kanssa varmistaa todella laajan säätöalueen.

Karhon yhdistäjällä varustetussa mallissa on 91 cm leveä poikittaiskuljetinhihna. Hihnan nopeus voidaan asettaa portaattomasti, jolloin karho saadaan aina halutun muotoiseksi. EC TC 320 CV:ssä on säädettävät ohjainlevyt, jotka antavat käyttäjälle mahdollisuuden levittää leikatun materiaalin koko työleveydelle.

Kätevä ja käytännöllinen
Easy Cut TC 320 CV tarjoaa käyttäjälleen mahdollisuuden säätää jousituksen, karhon muodon ja levityssiivekkeet ohjaamosta käsin. Tämä lisää joustavuutta ja mukavuutta.

Yhteenveto
Uusi Krone Easy Cut TC 320 CV on moderni ja lujarakenteinen niittomurskain, jossa on monia ominaisuuksia, jotka antavat sille erinomaisen suorituskyvyn kaikissa olosuhteissa. Kone on helppo säätää olemassa olevia tarpeita varten.

Tekniset tiedot
Paino noin 2280 kg
Kuljetusleveys 2,99 m
Kuljetuspituus 7,1m
Vaadittava traktorin teho 59 kW/80 hp+

 

Trioliet Uusi Triotrac-sarja. Itsekulkeva seosrehuvaunu ainutlaatuisella teleskooppisella leikkaus- ja lastaussysteemillä.

Triolietin Triotrac, itsekulkeva seosrehuvaunu, on ollut suuri apu monilla tiloilla ja urakoitsijoilla jo usean vuoden ajan. Triotracin uusi sarja sisältää monia parannuksia, jotka vastaavat maanviljelijöiden tarpeita entistäkin paremmin. Koneessa on uusi ja miellyttävämpi hytti, teleskooppileikkausjärjestelmä, jonka leikkauskorkeus on jopa 6 metriä sekä Ecodrive-järjestelmä lisäämässä polttoainetehokkuutta.

Rehua repimätön lastaus

Triotracin leikkuulaitteisto jättää siiloon optimaalisen leikkauspinnan. Tämä estää säilörehun lämpenemisen eikä riko rehun struktuuria. Triotracilla voidaan lastata kaikki mahdolliset rehut, nopeasti ja tarkasti mukaan lukien paalit.

Täydellinen sekoitus

Sekoitus- ja annostelujärjestelmä koostuu tunnetusta Triolietin pystyruuvijärjestelmästä. Ainutlaatuisen sekoituskammion sekoitus toimii myös vaakasuunnassa. Purku voidaan säätää tarkasti. Elektroninen punnitusjärjestelmä voidaan toimittaa myös TFM Tracker -rehunhallintaohjelmalla, joka mahdollistaa täydellisen ruokinnan seurannan.

Ecodrive system

129 kW:n ja 202 kW:n dieselmoottori ja Ecodrive-järjestelmä takaavat polttoainetehokkuuden toiminnan aikana. Moottori on asennettu erikoiskiskoon, joka helpottaa huoltoa. Viihtyisää ja tilavaa ohjaamoa voidaan nostaa ja laskea parhaan näkymän saavuttamiseksi.

Triotrac-edut

• Teleskooppileikkausjärjestelmä optimaalisen leikkauspinnan ja rehun rakenteen säilyttämiseksi.
• Nopea lastaus; suurin mahdollinen purkunopeus
• Leikkauskorkeus 6 metriä
• Triolietin laatu
• Tilava ohjaamo.
• Nelipyöräveto ja -ohjaus vakiona
• Mahdollisuus kolmanteen akseliin, jolloin pienempi pintapaine ja korkeampi kuormitettavuus (lisävaruste)
• Kapasiteetti 17, 20 ja 24 m3

 

Kärkiohjaus Palms-metsäkuormaimiin

Palms 7-sarjan metsäkuormaimiin on nyt saatavilla xCrane Pro -ohjausjärjestelmä. xCrane Pro -ohjaus yhdistettynä antureilla varustettuun Palms-kuormaimeen mahdollistaa kuormaimen hallinnan kärkiohjausta käyttäen.

Kärkiohjaus helpottaa kuormaimen ohjaamista, sillä siinä ohjataan nimensä mukaisesti vain puomin päätä sen sijaan, että ohjataan jokaista puomin osaa erikseen. xCrane Pro ohjausjärjestelmän lisäominaisuudet, kuten päätyvaimennukset, lisäävät käyttömukavuutta entisestään.

Palmse Trailer 1725K -säilörehuvaunu

Uusi Palmse Trailer 1725K on yleisvaunu kartiolavalla, joka on suunniteltu erityisesti säilörehun kuljettamiseen. Vaunun kartion muotoinen lava on takaosastaan 80 mm leveämpi, joka edesauttaa kuorman purkautumista kipattaessa. Takaportin avara rakenne sallii vaunun tyhjentymisen vaivatta. Vaunun tilavuus on 25 m3 ja korokelaidoilla 40 m3.

Palmse Trailer 4650-HS karjankuljetusvaunu

Uusi Palmse Trailer 4650-HS karjankuljetusvaunu on varustettu hydraulisella jousituksella, jonka avulla koko vaunu voidaan laskea alas eläinten lastauksen helpottamiseksi. Vaunu voidaan jakaa kahteen osastoon väliseinillä. Vaunussa on etuovi sekä täysleveät takaovet käytön helpottamiseksi. Vaunun lattiaan on saatavilla uuden tyyppinen liukastumisenestokäsittely.

Palmse Trailer 1000E ja 1300E -maansiirtovaunut

Palmse Trailer esittelee uudet, erityisesti kaivinkonekäyttöön tarkoitetut, 10 ja 13 tonnin maansiirtovaunut. 1000E ja 1300E -vaunuissa on suorakulmainen laitarakenne. Suorakulmaisesta laitarakenteesta on etua, jos kuormaa halutaan purkaa kaivinkoneen kauhaa käyttämällä. Lisäksi pohjaan asti pystysuorat seinät antavat koko pohjan leveyden hyötykäyttöön esimerkiksi telakoneita lavalla kuljetettaessa.

Kantavuudeltaan 8-13 tonnin maansiirtovaunuihin on nyt saatavilla myös nivelletty vetoaisa kääntösylinterillä. Kääntösylinterissä on letkurikkoventtiili, eli jos paine häviää, sylinteri lukittuu viimeksi käytettyyn asentoon.Fransgård vahvistaa Hankkijan kanssa jalansijaa Suomessa

Laaja Fransgårdin lanamalliston uusin malli on hinattava lana GT-300AUS.
Lana perustuu jo koeteltuun GT-DKH malliin ja se on suunniteltu alun perin Australian tarpeita varten. GT-AUS asettaa lanoille uudet standardit urakointikäyttöön tarkoitettujen terien kanssa. Lanan ainutlaatuinen horisontaalinen kulman säätö on 20° molempiin suuntiin jaomassa rungossa olevat suuret ja kantavat pyörät antavat hyvän stabiliteetin niin pituus- kuin sivusuunnassa.

Terä muokkaa tehokkaasti tien pintaa ja tekee keskelle harjan, jonka seurauksena veden suunta on aina ojaan päin. Terän kääntöpuolen älykäs rakenne painaa ja tasaa materiaalia peruutettaessa.
Tästä on suuri etu esimerkiksi tasattaessa asfaltin reunaa.Pitkän runkorakenteen ansiosta tämä edullinen ja tehokas lana toimii hyvin myös pellon tasauksessa.

Fransgård GT-300AUS on tutkittu tuote, johon on sisäänrakennettuna paljon uutta tehokkuutta ja pitkää käyttöikää, vahvan rakenteen sekä käännettävien ja vaihdettavien Hardox 500 -terien ansiosta.

Malli Fransgård GT-300AUS
Työleveys 300 cm
Terän korkeus 70 cm
Sivusiirto Mekaaninen oikea/vasen 60 cm
Terän kääntö Hydraulinen 60°
Horisontaalinen kallistus 20°/20°
Hydrauliikan tarve 4 kaksitoimista venttiiliä
Käännettävä kulutusterä Hardox500
Pyörät Vakio
Paino 1270 kg
Lisävarusteet 250 mm:n lisäpalat, jolloin lanan leveys 3,5 m
Lumisiipi oikealle

 

Muoviset farmarisäiliöt

Hankkija jällenmyy Tankkituomiset Oy:n maahantuomia muovisia farmarisäiliötä. Uutena säiliömallina suuremman kokoluokan muoviset farmarisäiliöt tilavuudeltaan 5 000 ja 9 000 litraa. Aiempi suurin saatavilla ollut säiliötilavuus oli 2 500 litraa.

Muovinen farmarisäiliö on täysin käyttövalmis polttoaineen varastosäiliö, jota on kätevä ja helppo käyttää. Valmistusmateriaali on kestävää polyeteenimuovia. Säiliöiden rakenne on vakaa ja kestävä ja säiliöt soveltuvat mainiosti myös ulkokäyttöön. Muoviset farmarisäiliöt valmistetaan Kingspanin tehtailla Puolassa.

Hankkijan Kasvuohjelma

 

Feedway, kaksitahoinen, satoisin rehuohra

Feedway on kasvuaikaansa nähden kaksitahoisten ohrien kaikkien satoisin lajike LUKEn virallisten lajikekokeiden 2011-2018 mukaan. Sen kasvuaika on 94,2 päivää. Feedway tuottaa laadukasta, isojyväistä ja hyvän valkuaispitoisuuden omaavaa satoa. Erittäin lujakortinen.

Sadon laatu on tasakokoista.
• 2,5 mm:n seulan päälle jäävien jyvien osuus sadosta on 88,5 %
• 1000 jyvän paino on 46,2 g
• Hehtolitrapaino on 66,5 kg
• Valkuainen on keskimäärin 11 %
• Tärkkelys 61,9 %

Feedwaytä käytetään rehuksi ja tärkkelystuotantoon. Taudinkestävyydeltään ohran verkkolaikku- ja rengaslaikkutauteja sekä härmää vastaan taudinkestävyys on hyvä. Suositellaan viljeltäväksi I-III vyöhykkeillä. Soveltuu mainiosti eri maalajeille ja happamuudensieto on kaksitahoisten ohrien keskitasoa.

Järjestämme asiakastilaisuuden Feedway-ohrapellon laidalla keskiviikkona 3.7.2019 klo 17-19 S&J Tuomola Oy:n tilalla osoitteessa Oripääntie 1078, Niinijoki. Lohko sijaitsee aivan lentokentälle johtavan tien varressa.