Näin syntyi Nordic Syn moottoriöljy

Alkuvuodesta tapahtuneiden edustusmuutosten myötä Hankkijalle tuli ajankohtaiseksi päivittää voiteluainevalikoimaa.

 
Nordic Syn -öljy syntyi Tommi Salennon ja Juha-Pekka Riihimäen yhteistyönä.
Nordic Syn -öljy syntyi Tommi Salennon ja Juha-Pekka Riihimäen yhteistyönä.

Teksti: Tommi Salento, Hankkija Oy ja Pauli Riikonen, Oy Teboil Ab

Lähtökohtana oli tehdä mahdollisimman hyvin Suomen olosuhteisiin sopiva täyssynteettinen moottoriöljy, joka kattaa sekä uusien että vanhempien raskaampien dieselmoottoreiden vaatimukset.
Vaatimusten perusteella koostumus suunniteltiin Haminan voiteluainetehtaalla, jossa myös valmistus tapahtuu. Öljyssä käytetään huippulaatuisia täyssynteettisiä perusöljyjä, joiden ansiosta Nordic Synillä on erinomainen vaihtovälivarmuus sekä laaja käyttölämpötila- alue.
Öljyn erinomaiset SAE 5W -luokan kylmäominaisuudet takaavat voiteluöljyn nopean virtauksen kovimmillakin pakkasilla. Samanaikaisesti SAE 40 -luokan kuumaominaisuuksien ansiosta öljy säilyttää suojaavat ominaisuutensa myös moottorin ollessa kuuma ja korkeasti kuormitettu.
Korkeammasta kuumaviskositeetista ja laadukkaista synteettisistä pe rusöljyistä on hyötyä myös moottoreissa, joilla on taipumusta öljynkulutukseen. Synteettisillä öljyillä haihtumishäviö on vähäisempi verrattuna mineraaliöljyihin ja korkeampi viskositeetti vähentää öljyn sisäisiä ja ulkoisia vuotoja kuluneemmissa moottoreissa.
Nordic Syn tarjoaa luotettavaa voitelua koko vaihtovälin ajan. Voiteluaineen valmistuksessa käytetty synteettinen perusöljy kestää öljyä vanhentavaa hapettumista merkittävästi paremmin kuin perinteiset mineraaliöljyt ja lisäaineistus neutraloi palamisessa syntyviä palojäämiä, suojaa moottoria likaantumiselta, vähentää moottorin kulumista sekä pidentää sen kestoikää.
Nimikilpailun tuloksena valmiista tuotteesta tuli Nordic Syn 5W-40. Tuote on nimensä veroinen: täyssynteettinen 5W-40 viskositeetilla oleva moottoriöljy pohjoismaisiin olosuhteisiin.