Täyssähköinen uutuus-Avant vakuutti maitotilallisen

Tero Lahti (vas.) on tyytyväinen hankintaansa. Jorma Venäläinen Hankkijalta kertoo akkukäyttöisten e5 ja e6-mallien tulevan markkinoille tänä keväänä

Keskisuomalaiselle Paavolan maitotilalle hankittiin Suomen ensimmäinen täyssähköinen Avant e5. Akkukäyttöinen uutuuskuormaaja saa suurta kiitosta isäntäpariskunnalta.

- Parasta on erittäin alhainen melutaso ja päästöttömyys. Tämä oli sijoitus omaan terveyteen ja eläinten hyvinvointiin, kertoo tilan isäntä Tero Lahti.

Uudessa e-sarjassa on kaksi mallia; Avant e5 ja Avant e6. Kumpikin on täyssähköinen eli kaikki teho otetaan irti akuista. Ne soveltuvat hyvin sisätiloissa käytettäviksi ja vastaavat tiukentuviin päästönormeihin.

- Paremman ajopolkimen hallinnan ja ulottuvuuden ansiosta kuivittaminen luonnistuu nyt kätevästi parsienkin yli. Kottikärrytyöt saan siis siltä osin unohtaa, iloitsee tilan emäntä Outi Lahti.

Uutuuksissa on tallella muutkin Avantille tutut ominaisuudet; työlaitteiden pikaliitin, sarjapikaliitin työlaitteiden hydrauliikkaletkuille sekä laaja työlaitevalikoima.

 

Täyssähköinen kuormaaja ottaa kaikki tehot irti akuista. Se on siksi täysin päästötön ja sopii hyvin sisätiloihin, joissa ilmanvaihto on heikkoa tai sitä ei ole ollenkaan.

Lisämittaa nostokorkeuteen saadaan 60 cm hydraulisella jatkeella. Ulkomitoiltaan Avant e5 on edeltäjiään hieman kookkaampi.
 

Avant e5 -kuormaajalla työskentely onnistuu ahtaissakin sisätiloissa. Akkukäyttöisyyden ansiosta eläimet eivätkä työntekijät altistu pakokaasupäästöille.

Työkoneiden hydrauliikkaletkut saa kiinni helposti tutulla sarjapikaliittimellä.
 

Helppo lataus, paljon voimaa

Tekniikaltaan Avant e5 vastaa lähinnä 500-sarjaa, mutta moottorin paikalla on 240 Ah:n lyijyakut.

- Vakiona on sisäänrakennettu akkulaturi. Lataus on helppoa tavanomaisesta 230V/10A pistorasiasta ja tarvittaessa latauksenkin aikana voi työskennellä, kertoo Jorma Venäläinen Hankkijalta.

Latausaika on noin viisi tuntia. Käyttöjakso riippuu työn rasittavuudesta, mutta on teoriassa vähintään tunnista neljään tuntia. Akuille on luvattu 1500 täyttä lataussykliä.

- Kevyet työt kuten rehun jako, kuivitus ja appeen teko kuluttavat akkuja hyvin vähän. Töiden välissä kone laitetaan töpseliin, kertoo Lahti.

Koneessa on 6kW:n sähkömoottori ajoa varten sekä 2 kW:n sähkömoottori puomin, kauhan liikkeiden ja työlaitehydrauliikan pyörittämiseen. Työhydrauliikan tuotto on 30 l/min.

 
Avant e5 on täysin uusi akkukäyttöinen pienkuormaaja.
Kuivitus onnistuu nyt paremmin kuin vanhalla mallilla ja tilalla on voitu siirtyä kuivituksessa käsityöstä kokonaan konevoiman käyttöön.
Avant e5 on täysin uusi akkukäyttöinen pienkuormaaja.
Avant e5 on täyssähköinen kuormaaja. Akut ladataan täyteen viidessä tunnissa, toiminta-aikaa luvataan vähintään tunnista neljään tuntiin.
 
Avant e5 on täysin uusi akkukäyttöinen pienkuormaaja.
Avant e5-mallin lataus onnistuu näppärästi tavallisesta pistorasiasta, missä vain. Lataus huoneenlämmössä on paras vaihtoehto akkujen kestävyyden kannalta.
Avant e5 on täysin uusi akkukäyttöinen pienkuormaaja.
Kuormaajan takaosa on täynnä 240 Ah:n lyijyakkuja. Käyttöiäksi on luvattu 1500 lataussykliä.
 

Tuttua kotimaista laatua

Avant e5 kerää omistajiltaan kehuja myös alhaisista käyttö- ja huoltokustannuksista. Säästöä tulee polttoainekustannuksistakin, mutta taloudellisten syiden lisäksi hankintapäätöstä tuki isäntäpariskunnan arvomaailma.

- Kotimaisuus ja ympäristöystävällisyys ovat meille tärkeitä. Hankinta tukee hyvin unelmaamme siirtyä tilalla aurinkoenergian hyödyntämiseen, kertoo Lahti.

Lahden Avant e5 on jo sarjatuotannossa ja sisarmalli e6 tulee markkinoille näillä näkymin kesän lopulla. Avant e6 on kooltaan samanlainen, mutta tehokkaammalla akkukapasiteetilla. Se on varustettu 288 Ah:n litiumakuilla, jotka pikalaturilla ladataan täyteen jopa tunnissa.

- Plussaa antaisin myös siitä, että e5-malliinkin voidaan vaihtaa litiumakut, jos vain haluamme. Nappivalinta kaikin puolin, tiivistää Lahti.

 
Avant e5 on täysin uusi akkukäyttöinen pienkuormaaja.
Avant e5 nousee kevyesti kynnyksen yli parren makuualustalle.
Avant e5 on täysin uusi akkukäyttöinen pienkuormaaja.
Uutuusmallissa on tallella Avantin helppokäyttöisyys. Jänisvaihteella nopeus on 10 km/h, näyttöikkunasta voi seurata jäljellä olevaa käyttöaikaa.
 
Avant e5 on täysin uusi akkukäyttöinen pienkuormaaja.
Laajan työlaitevalikoiman ansiosta Avant e5 on hyvä työkone kaikille maatiloille. Käyttömukavuutta lisää erittäin alhainen melutaso.

Avant e5-mallia ajetaan totuttuun tapaan tutuilla polkimilla. Sähkömoottorissa on aina täydet väännöt ja hyvä hyötysuhde.Katso video Suomen ensimmäisestä täyssähköisestä Avant e5 pienkuormaimesta Paavolan maitotilalla Karstulassa


 
 

Viimeksi katsomani tuotteet