Ympäristöystävällisyys on esillä konevalintoja tehtäessä

Vakiona sisäänrakennettu 230/10A laturi
Vakiona sisäänrakennettu 230/10A laturi

Ilmastonmuutos, tuotteiden kestävyys ja ympäristöystävällisyys ovat hyvin yleisiä puheenaiheita, jotka myös selkeästi ohjaavat kuluttajien arjen valintoja. Viime vuosikymmenen aikana muutoksen tuulet ovat alkaneet näkyä myös konekaupassa muun muassa kiristyvän lainsäädännön kautta tulevien eri tasoisten päästönormien kautta. Kotimainen pienkuormaajavalmistaja Avant Tecno Oy on reagoinut kentältä tuleviin signaaleihin ja vastannut tarpeeseen uudella täyssähköisellä Avant e-sarjalla.

Avant Tecno esitteli ensimmäisen akkukäyttöisen kuormaajansa, Avant e5:n, Bauma-messuilla Münchenissä 2016. Sen jälkeen mallisto on täydentynyt Avant e6:lla, joka on maailman ensimmäinen litiumakulla varustettu pienkuormaaja.

Akkukäyttöisellä kuormaajalla voidaan työskennellä täydellä teholla päästöttömästi, eivätkä käyttäjät ja muu ympäristö joudu alttiiksi pakokaasupäästöihin liittyville terveysriskeille. Myös alhainen melutaso on akkukäyttöisen kuormaajan etu.

Akkukäyttöinen kuormaaja on loistava vaihtoehto silloin, kun kuormaajaa tarvitaan työhön, jossa esiintyy sopivia taukoja akkujen latausta varten. Kuormaajan käyttämä akkuteknologia määrittelee yhtäjaksoisen työskentelyajan pituuden. Avant e5 -kuormaajan yhtäjaksoinen käyttöaika on työtehosta riippuen noin puolitoista tuntia, kun taas Avant e6 mallissa se on keskimäärin kolme tuntia.

Työkoneiden polttomoottoreiden päästörajat ovat kiristyneet viime aikoina ja tulevat edelleen kiristymään. Akkuteknologian kehitys on edesauttanut sähkökäyttöisten koneiden esiinmarssia. Avant e-sarjan kuormaajat ovat vähäpäästöisyytensä takia maailmanlaajuisesti eturintamassa tässä kehityksessä. Myös litiumakkujen kierrätystä on suunniteltu akkujen valmistajan kanssa.

Tulevaisuuden visio on, että energia on tuotettu mahdollisimman päästöttömästi
ja työkoneiden työssä aiheuttamat päästöt ovat mahdollisimman pienet, jopa lähellä nollaa.

Koneen näytöstä näet jäljellä olevan työajan
Koneen näytöstä näet jäljellä olevan työajan, akun lataustason, hydraulipumpun tehon, ajonopeuden ja huoltoinformaatiota.
Pikalaturi nopeuttaa E6 litium-ioniakun lataamista merkittävästi
Pikalaturi nopeuttaa E6 litium-ioniakun lataamista merkittävästi vakiovarusteena olevan 230/ 10A laturiin verrattuna. Saatavana kaksi mallia 400/16A ja 400/32A.