Ylivoimainen testivoittaja - Amazone

Kansainvälinen Profi-lehti: Viiden eurooppalaisen nostolaiteruiskun vertailu.
 
 


”Amazone UF 1201 ei pelkästään vakuuta loistavalla toiminnalla, sillä oli myös paras puomiston hallinta ja käsittely.”

“Loistava toiminnallisuus ja kestävyys.”

 
Profi-lehden vertailussa Amazone sai viljelijöiden ja urakoitsijoiden antamina kokonaisarvosanana 1,38 kun tanskalainen pääkilpailija arvostettiin neljän testiruiskun ryhmässä vaatimattomimmin 0,37 pisteellä (asteikko -2 - +2).

Arvostettu Profi-lehti suoritti tämän nostolaiteruiskujen ryhmätestin kesällä 2012. Arvostelevan testiryhmän muodostivat ammattilaiset käyttäjät eli maanviljelijät ja urakoitsijat. Tulokset julkaistiin lehden syys- ja lokakuun numeroissa 2013.

Saksalaisella perusteellisuudella tehdyn ryhmävertailun tulokset suorastaan mairittelevat Amazone UF 1201 ruiskua. Testattavat ruiskut olivat Amazone UF 1201, Hardi Master Plus, Kverneland Vicon iXter B13, Lemken Sirius 10 ja Vogel & Noot IS 1480. Vertailussa käytettiin aina samaa traktoria. Teemme tässä tiiviin yhteenvedon käytön kannalta oleellisista tuloksista.

Säiliö
Amazonen korkea, mutta kapea säiliö tuo painopisteen lähelle traktoria ja painopiste-etu tanskalaiseen pääkilpailijaan (H) nähden vain korostuu täydellä säiliöllä. Toki korkea säiliö rajoittaa näkyvyyttä taakse.
Lisäinformaationa lukijalle testitulosten ulkopuolelta: Amazone UF 1201 vakiosäiliö vetää 1 200 litraa. Nostolaiteruiskujen säiliötilavuudet ovat 900 – 1 800 litraa, tarjolla on myös 1 000 litran keulasäiliö.
 

Puomisto
Amazonen puomisto arvioitiin ryhmän parhaaksi, pääkilpailijaan nähden jopa ylivoimaisesti paremmaksi. Pysty- ja vaakasuora heilunta arvosteltiin erittäin hyväksi ja suuttimien vaihdon helppous hyväksi. Puomiston levitys ja taitto ovat erittäin nopeita = 33/30 sek. (H 42/42). Kallistus (rinnekombensaatio) on myös omilla teholuvuillaan 8/8 (H 5/3). Puomiston korkeuden säätö on myös todella laajaa; 1,76 m (H 1,2). Liikkeiden vaimennus ja jousitus arvosteltiin myös hyväksi.

Pumput
Amazonen pumput todettiin erittäin tehokkaiksi; tehokkain säiliön täyttö 250 L/min (H 162). Kemikaaliastia on tilava 50 L (H 27) ja sen imupumppu (120 L/min) on jälleen pääkilpailijaansa (H 49) nähden paljon tehokkaampi.

Hallinta
Ruiskun hallinta ohjaamossa sai Amazonen kohdalla samoin erittäin hyvän arvosanan kun pääkilpailija sai tyytyä tässäkin keskinkertaiseen arvosanaan. Näyttö Amatron 3 osoittautui myös erittäin selväksi ja sujuvaksi käyttää.

Yhteenveto
Kokonaisarvosanat kertovat selkeästi Amazonen ominaisuuksien puolesta: Amazone 1,38 – Kverneland Vicon 0,97 – Lemken 0,81 – Vogel & Noot 0,45 ja Hardi 0,37 pistettä.
Profin testiryhmän raportista on ilo poimia loppulausuntona Amazonesta: ”Loistava toiminta sekä paras puomiston hallinta ja käsittely”.

Saksalainen Amazone on 130 vuotta vanha perheyritys, jonka 2013 liikevaihto ylitti puolen miljardin euron rajan ollen 515 M e (+12 %). Tehtaita on seitsemän ja koko henkilömäärä on noin 1 800. Viennin osuus on 80 %. Lannoitelevittimien tuotannon kokonaismäärä ylitti viime vuonna miljoonan kappaleen. Amazone järjestää Hasbergin tehtaalla ja sen ympäristössä 22.5. ”Amazone Amatechnica” suuren näyttelytapahtuman asiakkailleen ja myyjilleen.

Tutustu Amazone-ruiskumallistoon