Junkkari D400 -kylvölannoitin

Tuotekoodi: JJD41

Junkkari D400 -kylvölannoitin

Tuotekoodi: JJD41

Tuotekuvaus

Täysiverinen suorakylvökone

Suorakylvöön tarkoitettu D-sarja on varustettu kaksoiskiekkovantailla ja niiden viereen sijoitetulla kannatinpyörällä. Tällä ominaisuudella huolehditaan vantaalle säädetyn kylvösyvyyden tarkasta säilymisestä kaikissa olosuhteissa, jopa muokatulla maalla. Kylvöura suljetaan erillisellä vantaan jäljessä seuraavalla sulkijapyörällä. Suorakylvöä avustamaan on valittavissa lukuisa määrä lisävarusteita ja -ominaisuuksia helpottamaan kuljettajan työskentelyä. Saatavilla ISOBUS-ohjaimella sekä täsmäviljelyominaisuuksilla.

D-mallin kaksoiskiekkovannas on kehitetty erityisesti suorakylvöön, mutta toimii myös muokatuilla mailla. Vantaisto on avara, koska riviväli on 16,7 cm. Suurten 445mm halkaisijaltaan olevien kulutusteräksestä valmistettujen kiekkojen ansiosta vetotehontarve on alhainen ja kasvijätteen läpäisevyys erinomainen. Vannaspainatusalue 60-200kg on markkinoiden laajin kokoluokassaan. Vantaan vierelle sijoitetuilla kannatinpyörillä saadaan vannas seuraamaan tarkasti säädettyä kylvösyvyyttä juuri siemenen maahansijoituskohdassa. Siementen kylvövakoon sijoittuminen varmistetaan erillisellä ohjurikielekkeellä. Jousikuormitteinen sulkijapyörä sulkee kylvöuran ja varmistaa onnistuneen kylvötuloksen.

Kylvölannoitin ottaa käyttövoimansa maapyörästä ja sen kautta voima välitetään portaattoman vaihteiston välityksellä syöttökoneistoon. Halutut syöttömäärät voidaan säätää tarkasti pienistä määristä ja siemenistä aina suurempiin määriin ja siemeniin. Syöttö toimii luotettavasti kaikissa tilanteissa, jopa ilman traktorista saatavaa sähköä.

Syöttölaitteiston suunnittelussa on panostettu varmatoimisuuteen ja yksinkertaisuuteen. Syöttö tapahtuu aina koko syöttörullan leveydellä, jolloin syöttö on tarkka myös pienillä syöttömäärillä ja kaikilla ajonopeuksilla. Kylvettäessä piensiemeniä käytetään niiden syöttöön erillistä piensiemenrullaa, jolloin saadaan tarkasti kylvettyä myös vain muutamien kilojen syöttömäärät. Kiertokoe on erittäin helppo suorittaa ja säädöt voidaan hoitaa lisävarusteina saatavilla lannoitteen ja siemenen kaukosäädöllä.

Ohjainlaitteita on saatavilla laajasti. Yksinkertaisimmillaan pinta-alamittari, G-Wizard- tai ISOBUS-ohjain. Täsmäviljelysovellusten hyödyntäminen on mahdollista, koska halutessa lannoitteen ja siementen säätö voidaan hoitaa sähköisesti ohjaimen kautta.

Edellä mainitun lisäksi on saatavilla lukuisa määrä lisäominaisuuksia, joita on mm. erilaiset vetolaitteet, etumuokkaimet, rivimerkitsimet, ruiskutusurakytkimet, säiliövahdit, siemenseulat, koneen puolinosto, hydraulinen vannaspainatus, esimerkitsin, piensiemen- ja starttivarustus.

Kuvien koneet lisävarustein.

Tekniset tiedot

TuoteJunkkari D400 -kylvölannoitin
Työleveys, (m)4,00
Säiliön tilavuus, (l)5 700, säädettävä väliseinä. Seed 3 700 l.
Koneen paino, (kg)4 700
Tehontarve, (kW/hv)85+
Kuljetusleveys, (m)4,00
Kuljetuskorkeus, (m)3,52
Vannaspaino min/max (kg)60-220
Riviväli, (cm)16,7
Kylvövantaiden määrä (kpl)24
Rengaskoko7.5 - 20"