Junkkari M-malli
Tuotekoodi: JJM31

Junkkari M-malli

Tuotekoodi: JJM31

Tuotekuvaus

Junkkarin M-sarja on erinomainen valinta monipuolisille kylvötavoille ja vaihteleville maalajeille. Sillä voi kylvää monenlaisilla alustoilla, olivat ne sitten perinteisesti muokattuja tai jopa muokkaamattomia.

M-sarjan monipuolisuuden perustana toimii erittäin järeä hammastettu kiilajyrävannas ja yksi markkinoiden laajimmista vannaspainoalueista. Kulutuskestävän vantaan painotus on säädettävissä ajon aikana hydraulisesti 10-120 kg välillä. Kiilajyrävantaan kartioprofiilin ansiosta vannas seuraa pellon muotoja oikea-aikaisesti ja pitää halutun kylvösyvyyden tarkasti. Kylvösyvyys hallitaan juuri siinä kohdassa missä siemenet ja lannoitteet sijoitetaan maahan.

Lannoite sijoitetaan combi-vantaistolla siemenriviin tai erillisellä lannoitevantaistolla lannoiteriviin. Combi-vantaiston etuna on kevyemmän vetotehon tarpeen lisäksi liukoisen typen nopea hyödyntäminen erityisesti kuivissa oloissa. Tällöin kasvin pensominen lähtee hyvin käyntiin ja oraat ovat elinvoimaiset.

Tekniset tiedot

TuoteJunkkari M300 -kylvölannoitin
Työleveys, (m)3,00
Säiliön tilavuus, (l)4 200
Täyttökorkeus, (m)2,28
Koneen paino, (kg)3 900
Tehontarve, (kW/hv)60-115 kW / 80 - 150 hv
Kuljetusleveys, (m)3,0
SiemensyöttöKaksoisnastasyöttö vaihdelaatikolla
Vannaspaino min/max (kg)10-120
Riviväli, (cm)12,5
Kylvövantaiden määrä (kpl)24
Rengaskoko7,5 x 20"

Junkkari-kylvölannoittimien ominaisuudet

 

Varmatoiminen syöttölaitteisto

Varmatoiminen maapyöräveto
Oikein mitoitettu maapyörä takaa varmatoimisen voimansiirron kaikissa olosuhteissa eikä rajoita kylvönopeutta.

Syöttölaitteiston suunnittelussa on panostettu varmatoimisuuteen ja yksinkertaisuuteen. Junkkarin kylvölannoittimet on suunniteltu niin, että kylvö ei keskeydy sähköhäiriön sattuessa, vaan kylvöjä voidaan jatkaa mekaanisen voimansiirron ansiosta.

Junkkari SMTD-mallien syöttölaitteiston voima tuotetaan varmatoimisella maapyörällä.

Tarkka kylvömäärän säätö

Kylvömäärän säätö vaihdelaatikolla
Kylvömäärän säätö tapahtuu tarkasti ja portaattomasti vaihdelaatikolla. Valittavissa on myös sähköinen kaukosäätö.

Syöttömäärää säädetään portaattomasti vaihdelaatikolla muuttamalla syöttörullan pyörimisnopeutta. Syöttö tapahtuu aina koko syöttörullan leveydellä, jolloin koneen syöttö on tarkka myös pienillä kylvömäärillä ja kaikilla ajonopeuksilla.

Kylvettäessä piensiemeniä käytetään niiden syöttöön erikseen suunniteltua nastatelaa. Näin piensiemenen kylvömäärä saadaan erittäin tarkaksi, vaikka kylvömäärät olisivat vain muutamia kiloja.

Suuret säiliöt

Isot säiliöt, tasot ja askelmat
Junkkarin koneissa kaikki askelmat ja tasot ovat vakiona, mikä parantaa työskentelyturvallisuutta.

Junkkari SMTD-malleissa on kokoluokassaan markkinoiden suurimmat säiliöt. Säiliöissä on säädettävä väliseinä ja lukittava jousipressu, jonka sijainti on muutettavissa väliseinän asennon mukaan.

Kolmemetrisen säiliön kokonaistilavuus on 4 200 l ja neljämetrisen 5 700 l. Junkkari on erinomainen valinta, kun tavoitellaan pitkää säiliöiden täyttöväliä ja suurta kylvösaavutusta.

Tehokasta jyräystä ja varmaa kulkua

Telipyörästö ja jälkihara
Telirakenteen ansiosta pyörästö myötäilee maaston muotoja. Vakiovarusteinen jälkihara viimeistelee kylvöjäljen.

Jyräpyörästö on varustettu suurilla 20" traktorikuvioisilla renkailla, minkä ansiosta koneet ovat kevyitä vetää ja maan lauttaamisriski vähenee. Suurilla renkailla säästetään myös polttoainekustannuksissa ja maan rakennetta pienemmän pintapaineen ansiosta.

Telirakenteen ansiosta pyörästö mukautuu erinomaisesti maaston muotoihin. Jyräys on tasaista ja siirtoajo vakaata myös täysin säiliöin. Pyörästön vahva ja avara runko takaavat helpon puhdistettavuuden ja huoltokohteet ovat hyvin esillä.

Vakiovarusteinen jälkihara haraa kylvörivien välit ja rikkoo renkaan jyräämän pinnan. Haraus estää pinnan kuorettumista ja hidastaa kosteuden haihtumista. Koneen puolinostotoiminto pitää haran maassa myös päisteessä käännyttäessä.

 
Junkkari SMTD-sarjan kylvölannoittimet
 
Junkkari W-sarjan kylvölannoittimet
Junkkari W600
Junkkari W600
Junkkari W700
Junkkari W700