Väderstad Rapid 300-400 C/S

Väderstad Rapid on vankkarakenteinen, hyvin muokkaava kylvökone, jolla kylvöjälki on laadukasta kaikissa olosuhteissa.

 
Väderstad Rapid 300-400 C/S - kylvölannoitin
 

Rapid facelift-mallissa Offset-jyräpyörästön rengasvarustus on entistä hellävaraisempi päisteille. Korkeamman ripakuvion ja matalapainerenkaiden ansiosta kosketuspintaa jopa 57% ja kulutuskestävyyttä 50 % enemmän!

Nyt saatavilla myös uusi System Disc Agressive -etumuokkainvarustus, suuremmat 450 mm lautaset, rajumpi lautaskulma sekä X-disc -asettelu varmistavat tehokkaan muokkauksen kylvön yhteydessä.

 

Vakiovarusteet:

 • Puolella koneella kylvömahdollisuus
 • Monipuolinen Control Station-ohjausyksikkö
 • Offset-jyräpyörästö
 • Kiekkorivimerkitsimet
 • Ajoura-automatiikka lannoite/siemenpuolella
 • Matalanostotoiminto
 • Control-työsyvyyden täsmäsäätö
 • Säiliöiden tasovahdit
 • Syöttöakseleiden pyörimisvahdit
 • Säädettävä väliseinä
 • Jälkiäes
 • Valot
 • Astintasot edessä ja takana

Viljelytavasta riippumatta - Rapid-järjestelmä

Ei ole merkitystä, kylvätkö suoraan sänkeen, kynnön
jälkeen tai vähennetyn muokkauksen jälkeen. Rapidkoneen
tehokkaan etumuokkausvarustuksen ja kylvölautasvantaiden muokkauskyvyn ansiosta voi Rapidilla kylvää kaikki pellot. Säästyt monilta ajokerroilta
ennen kylvöä. Suuri vannaspaino mahdollistaa
hyvän tunkeutumiskyvyn ja hyvät mahdollisuudet
suorakylvöön. Kylvön riviväli on 12,5 cm.
Rapid 300/400 on saatavissa sekä kylvökone- (S) että kylvölannoitinmallina (C).

 

Etumuokkausvarustus

Väderstad Rapid Crossboard Heavy System Disc Aggressive
Crossboard heavy + System Disc Aggressive

Rapid-kylvökoneeseen voidaan valita erilaisia muokkausvarusteita. Uusi System Disc Agressive -järjestelmä on näistä monipuolisin. Se koostuu kahdesta voimakkaasti muokkaavasta ja leikkaavasta lautasrivistä. Kartiolautasten halkaisija on aikaisempaa suurempi (450mm) ja ne ovat suuremmassa kulmassa, muokaten tasaisemman pohjan ja sekoittaen kasvinjätteen aiempaa tehokkaammin. Tämän ansiosta Rapid soveltuu entistä paremmin suorakylvöön. Siinä ei myöskään ole enää rasvaustarvetta.

Varustusta voidaan täydentää 1-rivisellä Crossboard heavy -ladalla, joka tasoittaa pintaa ja hienontaa kokkareita. Crossboard Heavy jäykällä akselilla, joustavilla piikeillä ja leveillä, taitetuilla kulutuspaloilla tasoittavat ja rikkovat karkeankin kynnöksen. Sen ansiosta kone on lyhyempi, ketterämpi ja vetotehon tarve pienenee. Crossboard Heavy sijaitsee koneen edessä ja on siten paremmin näkyvissä.

 

Control-täsmäsäätö vakiona

Väderstad Rapid - Control-Station-ohjausyksikkö
Control-Station-ohjausyksikkö

Rapidissa on Control-täsmäsäätö vakiona. Täsmäsäädöllä voidaan ajon aikana ohjaamosta säätää koneen työsyvyyttä, jos maalajien tai maan kosteusolojen muutos näin vaatii. Lisäksi saman toiminnon avulla voidaan säätää koneen perustyösyvyys hydraulisesti.
Control-Station-ohjausyksiköllä voidaan valvoa ja hallita monia ominaisuuksia, kuten esimerkiksi: kylvöalaa, ajonopeutta ja ajouramerkintää. Pyörintänopeus- sekä siemenen ja lannoitteen tasovahdit ovat vakiona. Lisävarusteena on saatavissa siemen- ja lannoitemäärän kauko-ohjaus.

Ajouramerkinnän avulla voi helposti jättää lannoittamatta ruiskutusurat. Näin säästät sekä lannoitetta että rahaa ja puinti on puhtaampaa.

 

Pellon pintaa myötäilevä Offset-jyräpyörästö

Väderstad Rapid - Offset-jyräpyörästö
Offset-jyräpyörästö

Suurten, halkaisijaltaan 740 mm, pyörien erillisripustuksen ansiosta jyräpyrästö seuraa tarkasti pellon pintaa. Näin itämiedellytykset ovat yhtäläiset koko työleveydellä.

Offset tarkoittaa, että jyräpyörästön joka toinen pyörä on siirretty 190 mm taaksepäin erillisellä akselilla. Näin kasvijätteet läpäisevät jyräpyörästön helpommin ja estetään maavallin muodostuminen pyörästön eteen. Täten myös vetotehon tarve vähenee.

Uusien Rapidien rengaspaineet on alennettavissa 2,4:stä 155 bariin, joka kasvattaa kosketusalaa jopa 57 %. Korkeampi ripakuvio ja vahvempi kumiseos parantavat kulutuskestävyyttä jopa 50 %. Uusissa tubeless – renkaissa on pienempi rengasrikkoriski. Äärimmäisiin olosuhteisiin on tarjolla Aramid Pro vaihtoehto.

 
Väderstad Rapid - kumijousitettu, hammastettu, kylvölautanen
Hammastettu kylvölautanen

Kestävät, leikkaavat, kylvölautaset


Huoltovapaa ja lähes kulumaton kumijousitus vaimentaa iskuja, mikä selvästi lisää lautasten ja laakereiden ja täten myös koko koneen käyttöikää.
Hammastetut, erikoisteräksestä
valmistetut, halkaisijaltaan 410
mm:n lautaset leikkaavat ja tunkeutuvat maahan voimakkaasti ja mahdollistavat Rapid-kylvön vaihtelevissa olosuhteissa.

 
Väderstad Rapid - pyöränvälijyrä
Tiivistävä pyöränvälijyrä

Ohjautuva pyöränvälijyrä


Traktorin pyörät tiivistävät maata
ennen kylvöä. Valittavissa olevan Pyöränvälijyrän avulla myös traktoripyörien väli tiivistetään samalla tavalla. Jyrässä on mallista riippuen neljä tai kuusi pareittain kääntyvää pyörää, jotka mahdollistavat
erittäin hyvän ohjautumisen ja
pienen kääntösäteen päisteellä.