Väderstad Rapid 400C kylvökone System Disc Aggressive etumuokkaimella
Tuotekoodi: VV2009031

Väderstad Rapid 400C kylvökone System Disc Aggressive etumuokkaimella

Tuotekoodi: VV2009031

Tuotekuvaus

Väderstad Rapid 400C kylvökone System Disc Aggressive etumuokkaimella

Rapid on aina oikea valinta riippumatta viljelymenetelmästä, kiitos monipuolisen etumuokkainvalikoiman. Ainutlaatuinen syvyyssäätö ja vannaspainatus sijoittaa siemenen tarkasti myös suurissa nopeuksissa.

Viljelytavasta riippumatta - Rapid-järjestelmä

Ei ole merkitystä, kylvätkö suoraan sänkeen, kynnön jälkeen tai vähennetyn muokkauksen jälkeen. Rapidkoneen tehokkaan etumuokkausvarustuksen ja kylvölautasvantaiden muokkauskyvyn ansiosta voi Rapidilla kylvää kaikki pellot. Säästyt monilta ajokerroilta ennen kylvöä.

Suuri vannaspaino mahdollistaa hyvän tunkeutumiskyvyn ja hyvät mahdollisuudet suorakylvöön. Kylvön riviväli on 12,5 cm. Rapid 300/400 on saatavissa sekä kylvökone- (S) että kylvölannoitinmallina (C).

1. Vyöhyke

Etumuokkain muokkaa ja tasoittaa maan. Muokkausteho säädetään ohjaamosta hydraulisesti ajon aikana, aina olosuhteiden mukaan. Voit valita seuraavista omiin tarpeisiisi sopivan etumuokkaimen, joko yksittäin tai yhdistelmänä:

 • System Crossboard Heavy
 • System Agrilla
 • System Disc Aggressive
 • System Disc

  2. Vyöhyke

  Lannoite- ja kylvölautaset leikkaavat ja hienontavat maan. Samanaikaisesti lannoite sijoitetaan joka toisen kylvörivin väliin ihannesyvyyteen, hieman siemenrivin alapuolelle. Jos Rapidilla kylvetään vain siemeniä, voidaan lannoitevantaat joko nostaa kokonaan ylös tai käyttää niitä maan muokkaamiseen. Siemenet sijoitetaan seuraavaksi etukäteen säädettyyn syvyyteen kosteaan, muokkaamattomaan maahan. Siemen peittyy lautasten murentamaan hienojakoiseen maahan.

  3. Vyöhyke

  Jokainen pyörä tiivistää maan kahden siemenrivin ja niiden välisen lannoiterivin päältä. Näin siemenille syntyy ihanteelliset itämisolosuhteet. Kylvölautasen jättämä ura maanpinnassa helpottaa idun taimellenousua, mikä nopeuttaa ja tasaa kasvuunlähtöä. Voimallisesti muokkaava jälkiäes muodostaa kuohkean haihtumissuojan, joka estää kuorettumista kovien sateiden jälkeen.

  Etumuokkausvarustus

  Rapid-kylvökoneeseen voidaan valita erilaisia muokkausvarusteita. Uusi System Disc Agressive -järjestelmä on näistä monipuolisin. Se koostuu kahdesta voimakkaasti muokkaavasta ja leikkaavasta lautasrivistä. Kartiolautasten halkaisija on aikaisempaa suurempi (450mm) ja ne ovat suuremmassa kulmassa, muokaten tasaisemman pohjan ja sekoittaen kasvinjätteen aiempaa tehokkaammin. Tämän ansiosta Rapid soveltuu entistä paremmin suorakylvöön. Siinä ei myöskään ole enää rasvaustarvetta.

  Control-täsmäsäätö vakiona

  Täsmäsäädöllä voidaan ajon aikana ohjaamosta säätää koneen työsyvyyttä, jos maalajien tai maan kosteusolojen muutos näin vaatii. Lisäksi saman toiminnon avulla voidaan säätää koneen perustyösyvyys hydraulisesti. Lisäksi Control-Station-ohjausyksikkö valvoo: kylvöalaa, ajonopeutta ja ajouramerkintää. Pyörintänopeus- sekä siemenen ja lannoitteen tasovahdit ovat vakiona. Lisävarusteena on saatavissa siemen- ja lannoitemäärän kauko-ohjaus.

  Pellon pintaa myötäilevä Offset-jyräpyörästö

  Suurten, halkaisijaltaan 740 mm, pyörien erillisripustuksen ansiosta jyräpyrästö seuraa tarkasti pellon pintaa. Näin itämiedellytykset ovat yhtäläiset koko työleveydellä.

  Offset tarkoittaa, että jyräpyörästön joka toinen pyörä on siirretty 190 mm taaksepäin erillisellä akselilla. Näin kasvijätteet läpäisevät jyräpyörästön helpommin ja estetään maavallin muodostuminen pyörästön eteen. Täten myös vetotehon tarve vähenee.
 • Tekniset tiedot

  TuoteVäderstad Rapid 400C kylvökone System Disc Aggressive etumuokkaimella
  Työleveys, (m)4
  Säiliön tilavuus, (l)4200
  Täyttökorkeus, (m)3
  Koneen paino, (kg)n. 5400
  Työnopeus, (km/h)13 - 14
  Kylvöteho, (ha/h)4 - 5
  Tehontarve, (kW/hv)96/130
  Kuljetusleveys, (m)4
  SiemensyöttöMekaaninen
  Vannaspaino min/max (kg)90/230

  Videot ja esitteet