ATI-Teräs Oy -hiekottimet

Kauhahiekottimet

Traktorin nostovarsiin tai etukuormaimeen kiinnitettävissä hiekoittimissa on hydraulimoottorin voimin liikkuva pohjalevy, joka kylvää hiekan säiliön ja heiluripohjan väliin jäävästä säädettävästä raosta jopa 2,5 metrin kaistalle.

Tätä rakennetta eivät yksittäiset kivet tai kokkareet haittaa ja se on osoittautunut erittäin toimintavarmaksi ja kestäväksi.

 
ATI-kauhahiekotin
ATI-kauhahiekotin
Hieta-Heikki -kauhahiekotin
Hieta-Heikki -kauhahiekotin
 

Erikoiskiinnityksen ansiosta Hieta-Heikki -hiekoittimet ovat itselastaavia. Hiekoittimissa on vakiona nostolaitesovitusta varten kolmipistepukki.
400 - 600 litraiset mallit toimivat ilman hydraulista työntövartta suoraan traktorin kolmipistenostolaitteeseeen kiinnitettynä. 800 litraiset ja sitä suuremmat mallit toimivat hydraulisella työntövarrella ja ns. välitangolla varustettuina. Tällöin samaa hiekoitinta voidaan käyttää traktorin edessä tai takana kulloisen tarpeen mukaan.

ATI 18 ja ATI 20 hiekoittimia saa nostolaite-, tai etukuormaajasovitteisina. ATI 18 hiekoittimen tilavuus on 1800 litraa ja leveys 1,8 metriä. ATI 20 hiekoittimen tilavuus on 2000 litraa ja leveys 2,0 metriä. Nämä mallit ovat rakenteeltaan todella jämeriä.

 

Vaunuhiekottimet

ATI 2500 on hinattava hiekotin urakointikäyttöön. Hiekoittimessa on muista malleista tuttu heiluripohja, joka sietää hyvin kiviä. Kivet on helppo poistaa avattavan heiluripohjan ansiosta.
Tilavuudeltaan 2500 litran hiekoitin riittää pitkienkin matkojen hiekoitukseen. Hiekoitusleveys on 30 - 50 cm koneen leveyttä suurempi. Hiekoitin on varustettu näkyvillä takavaloilla sekä kääntyvällä letkujen pidikkeellä, joka estää hydrauliletkuja ja valojohtoja menemästä traktorin renkaan väliin.

ATI 4000 on toiminnaltaan samanlainen kuin 2500 -malli, mutta tilavuus on 4000 litraa.

ATI 6000 on toiminnaltaan samanlainen kuin 4000 -malli, mutta tilavuus on 6000 litraa.

 
ATI 2500 -vaunuhiekotin
ATI 2500 -vaunuhiekotin
ATI 9000 -vaunuhiekotin
ATI 9000 -vaunuhiekotin
 

ATI 9000 -hiekoitin on tarkoitettu pitkille tieosuuksille. Hiekoittimen malli poikkeaa 2500 - 6000 malleista. Runko on putkipalkkirakenteinen telivaunu. Hiekoitinosa on vaunun keskellä ja etu-/takaosissa on kippaavat lavaosat, joiden avulla hiekoitusmateriaali saadaan siirrettyä keskellä olevaan hiekoitinosaan. Kumpikin lavaosa on kipattavissa erikseen toisistaan riippumatta. Kipattaessa vaununkorkeus ei nouse suureksi, joten painopiste pysyy alhaalla ja vakaus säilyy kovassakin ajonopeudessa.

Heiluripohja on hydraulisesti säädettävissä ja lopputyhjennyksessä kokonaan avattavissa. Hydraulisen pohjan ansiosta vaunulla voidaan suorittaa myös kesällä tehtäviä teiden parannushiekoituksia (ns. matonvetoa). Rungon etuosan alle on saatavissa alusterä polanteen poistoon tai kesäkunnostukseen.

 
 
 
ATI-Terästyö Oy
 

Viimeksi katsomani tuotteet