Antti-öljy ja -kaasu-uunit

Kuumat tuulet puhaltavat alipaineella

Antilla on markkinoiden laajin kuivuriuunisarja. Teholuokissa 300 – 2000 kW on tarjolla yhdeksän taloudellista ja kestävää öljyuunivaihtoehtoa. Vacboost-alipaineuunien polttokammio ja lämmönvaihdin ovat tulenkestävää, ruostumatonta terästä.

Uunien korkein kuivausilman lämpötila on 80 astetta ja hyötysuhde erinomainen 92–95 %. Korkea kuivausilman lämpötila säästää energiaa jopa 30 %Vacboost A3000
Vacboost A3000
Vacboost A1500
Vacboost A1500

Vacboost-uunit kaasupolttimella

Vacboost-uunit ovat viljankuivurin tehokkaita ja taloudellisia lämmittimiä. Ne toimivat alipaine- periaatteella suorapolttoisina, joten savukaasut eivät heikennä hyötysuhdetta. Uunit on varustettu moduloivalla polttimella, jonka polttoaineena toimivat maa- tai nestekaasu. Tehoa löytyy riittävästi vaativaankin käyttöön.

Kaasu-uuni kustannustehokkain valinta suureen tehontarpeeseen

Kasvavat tilakoot asettavat uudenlaisia vaatimuksia viljankuivaustehokkuudelle. Kuivuriuunivaihtoehdot ovat öljyuuni, biouuni ja kaasu-uuni, joista kustannustehokkain valinta suureen tehontarpeeseen on ehdottomasti kaasu.
100 prosentin hyötysuhde ja merkittäviä säästöjä


Kaasukuivurien tehokkuutta on viime vuosina pystytty parantamaan entisestään, ja kaasulla kuivaaminen onkin nyt merkittävästi edullisempaa öljyyn verrattuna. Kaasukuivurien käyttökulut muodostuvat itse nestekaasusta ja sen höyrystämisestä sähköllä poltinta varten. Kosan Gasin tarjoamalla vesilämmitteisellä höyrystimellä sähkönkulutus on kuitenkin saatu pudotettua öljykuivurin tasolle!

Muista kuivuriuuneista poiketen kaasua ei ajeta lämmönvaihtimen kautta, vaan myös savukaasut hyödynnetään kuivausprosessissa, minkä ansiosta hyötysuhde on 100 %. Koska kaasukuivureissa ei ole lämmönvaihdinta, myöskään nuohous ei ole tarpeen.