Kalkitus

Hankkijalta saat puhtaat ja laadukkaat Nordkalk-maanparannuskalkit. Tällä sivulla voit tutustua kalkitukseen tarkemmin. Ota yhteyttä ja pyydä tarjous tai tule lähimpään myymälääsi!

 kuva
 

Aito kalkitus kannattaa

Kalkitus on viljelyn perustoimenpide. Säännöllisestä kalkituksesta kannattaa huolehtia, sillä kasvit hyödyntävät annetut ravinteet paremmin pH:n ollessa 6,5. Samalla maan rakenne paranee ja mikrobistokin viihtyy. Tutkimusten mukaan erityisesti fosforin liukenevuus paranee pH:n noustessa, mutta kalkitsemalla voidaan parantaa myös kasvien typenottoa. Kalkitussa maassa kasvit pystyvät käyttämään typpilannoituksen paremmin hyödyksi ja mobilisoivat lisäksi käyttöönsä maassa olevia typpivaroja.

Kalkkilaattorin avulla saa nopeasti ja helposti laskettua tarvittavan kalkkimäärän tai toisaalta pH:n nousun tietyllä kalkilla.

 

Milloin kalkkia kannattaa levittää?

Paras ajankohta kalkitukselle on varhain keväällä ennen kasvukauden alkua tai myöhään syksyllä. Keväällä lumen sulaessa kalkki painuu sulamisvesien mukana maahan. Myöhään syksyllä sänkeen levitetty kalkki jää suojaan lumipeitteen alle, jolloin vältetään kalkin huuhtoutuminen keväällä sulamisvesien mukana vesistöihin.

 
 
 
 
 

Videot

Näistä ilmoitimme

Viimeksi katsomani tuotteet