Kylvösiementen itävyys kannattaa testata ajoissa

Kasvukauden 2018 kylvöaloja koskevan viljelijäkyselyn*) tulosten mukaan monella viljelijällä on mielessä oman tilan kylvösiemenen käyttö tulevalle keväälle, mutta enemmistöllä itävyys on vielä selvittämättä.

Nyt kannattaakin ottaa jyvät idätykseen hetimiten. Jos kaipaa muistinvirkistystä idätyksen tekoon, niin hyvä ohje löytyy esim. oheisesta linkistä.

Celest Trio on nestemäinen peittausaine kaikille viljoille. Sen erityinen vahvuus on erinomainen teho Fusarium-homesieniin. Hyvä teho orastumista haittaavia homesieniä vastaan varmistaa, että vilja orastuu hyvin ja tasaisesti. Hyvä teho homesieniä vastaan on erityisen tärkeää viileässä maassa.

Hankkijalla on myös saatavana hyvin itävää sertifioitua siementä, joka on erinomainen vaihtoehto tilan oman siemenen käytölle. Hankkijan sertifioidun siemenen saat myös valmiiksi peitattuna! Tutustu Hankkijan viljan siementen valikoimaan oheisesta linkistä.


*)Kyselyn toteutti Kantar TNS Agri Vilja-alan yhteistyöryhmän (VYR) toimeksiannosta. Kyselyyn osallistui viitisensataa viljelijää eri puolilta Suomea.

 
 

Liittyvät tuotteet