Cordelia BOR kevätrypsi kemiallisesti peitattu 20 kg
Tuotekoodi: CORDELIA1CA

Cordelia BOR kevätrypsi kemiallisesti peitattu 20 kg

Tuotekoodi: CORDELIA1CA

Tuotekuvaus

Alhaisen lehtivihreäpitoisuuden omaava kevätrypsi, jota viljellään kasviöljyteollisuuden tarpeisiin. Cordelia on siemenen kooltaan ja valkuaispitoisuudeltaan erittäin hyvä lajikevaihtoehto rypsin tuotantoon.
Suomen viljellyin rypsi

Cordelia-kevätrypsin sadontuottokyky on erittäin korkea. Myös öljypitoisuus on hyvä, joten Cordelia tuottaa erittäin korkeita öljysatoja.

Avainominaisuudet:

 • Satotasoltaan korkea kevätrypsi
 • Omaa erinomaisen öljyntuotto-ominaisuuden
 • Menestyy hyvin eri maalajeilla

  Sato:
  Cordelia-kevätrypsin satotaso on korkea. Virallisissa lajikekokeissa se on ollut satoisampi kuin esim. laajasti viljellyt Apollo- ja Petita-lajikkeet. Erityisen hyvin Cordelia on menestynyt I-viljelyvyöhykkeen kokeissa, missä se on ollut markkinoilla olevista lajikkeista satoisin.

  Sadon laatu:
  Cordelia on öljyntuotto-ominaisuuksiltaan erinomainen lajike. Virallisissa lajikekokeissa sen öljypitoisuus on ollut lajikkeiston korkeimpia. Suuren sadon ja korkean öljypitoisuuden ansiosta Cordelia tuottaa suuria öljysatoja. Lehtivihreäpitoisuus oli Cordelialla rypseille tavanomaisen matalaa tasoa. Siemenkoko ja valkuaispitoisuus ovat nykylajikkeiden keskimääräistä tasoa.

  Käyttötarkoitus:

 • kasviöljyteollisuus

  Viljelysuositus ja maalaji:
  Suositellaan vyöhykkeille I, II, III, IV. Cordelia on menestynyt hyvin kaikilla maalajeilla koko kevätrypsin viljelyalueella.

  Kasvuaika:
  Cordelian kasvuaika on virallisten lajikekokeiden mukaan 102,4 päivää.

  Varsi:
  Laonkestävyydeltään Cordelia on Eos -lajikkeen tasoa, ja selvästi parempi kuin Hohto ja Valo.

  Tärkeimmät vilja-, nurmi- ja öljykasvit 2020 (2.27 MB, pdf)