Öljykasvi on kiinnostava vaihtoehto


Proximo – kevätöljykasvien ehdoton ykkönen

Hankkijan kevätöljykasvivalikoimaan kuuluva Bayerin populaatiorapsi Proximo on erinomaisen kannattava valinta öljykasvien viljelyyn. Proximo sijoittuu rapsien keskimääräiseen kasvuaikaluokkaan ollen kasvuajaltaan hybridirapsien luokkaa. Sen alkukehitysrytmi on nopea, mikä hillitsee rikkakasvien kasvua. Se on kasviöljyteollisuuden tarpeisiin soveltuva lajike, jota voidaan viljellä kaikilla maalajeilla.

Markkinoilla on tarjolla myös hybridirapseja, joten mikä tekee Proximosta kannattavamman valinnan kuin yleisesti satoisana tunnetut hybridirapsit? - Vaikka Proximo on populaatiorapsi, sen satotaso on sama kuin hybrideillä ja jopa hieman parempi. Populaatiolajikkeilla jälkikukintariski on pienempi, vaikkei se olekaan varsinaisesti lajikeominaisuus. Jälkikukintaa on kuitenkin tavattu enemmän hybridilajikkeilla. Myös siemenen hehtaarikustannus on yli kaksi kertaa alhaisempi kuin hybrideillä silläkin erotuksella, että kylvömäärä on suurempi. Kiteytettynä Proximo on siis sekä turvallisempi että edullisempi vaihtoehto, jolla on vähintään sama satotaso kuin hybridilajikkeilla ja lisäksi siemen on kotimaista, toteaa Hankkija Oy:n tuoteryhmäpäällikkö Jarmo Tervala.

Kevätrapsien ehdoton ykkönen
Proximo
• Todella satoisa populaatiokevätrapsi, joka tuottaa runsaan öljysadon
• Kotimainen siemen, hybridejä edullisemmat hehtaarikustannukset
• Varreltaan luja
• Ei todettua jälkikukintaa

 
 

Saatavilla myös menestynyt Cordelia BOR

Hankkijan valikoimaan kuuluu kevätöljykasvipuolella myös perinteinen populaatiorypsilajike Cordelia BOR. Cordelia on viljellyin rypsilajike, jonka sadontuottokyky on erittäin korkea ja öljyntuotto-ominaisuudet erinomaiset.

Hankkijalta löytyy siis erinomaiset lajikkeet kevätöljykasvien kylvöä suunnitteleville ja siemenen hankinnassa kannattaa olla ajoissa, jotta saatavuus on varm ennen kylvöjä.

Kevätrypsillä erinomaisiin satoihin
Cordelia BOR
• Satotasoltaan korkea kevätrypsi
• Omaa erinomaisen öljyntuotto-ominaisuuden
• Menestyy hyvin eri maalajeilla