Rehumaissi, peitattu

Tuotekoodi: CHEER1PX

116,94 € / KPL (sis. alv 24%)

( 11,69 € / KPL, sis. alv 24%)

Toimitusaika: 1-5 arkipäivää

Määrä:  KPL

Anna postinumero
Pakkauskoko: 1 kylvöyksikkö

Lajikkeena NK Cheer
 • Aikainen ja satoisa rehumaissilajike
 • Tuottaa korkean kuiva-ainesadon
 • Peittaus: Mesurol (metiokarbi) + TMTD (tiraami)
 • Maissilajikkeiden aikaisuuden mittarina käytetään FAO arvoa. Se on NK Cheerin osalta 180. Tämä tarkoittaa, että lajikkeen tähkät ehtivät kehittyä suhteellisen isoiksi myös Suomessa.
 • Yksi yksikkö = 50 000 siementä
 • Kylvömäärä 1,5 yksikköä/ha (myyntipakkauksessa 1 yksikkö)

  Esikasvit
  Maissille parhaiten sopivia esikasveja ovat peruna ja herne. Myös useampi peräkkäinen maissivuosi sujuu ongelmitta. Nurmi on huono esikasvi; se voi lisätä tuholaisvioitusten riskiä (seppäkuoriaisen toukka).

  Kylvö
  Maissille sopivat parhaiten lämpimät multa-, hieta- ja hiekkamaat. pH:n tulee olla 6-7. Kylvö tehdään maan lämmettyä (+8 C°) toukokuun puolivälin tienoilla. Maissi on hyvin hallanarka. Kylvösyvyys on 4-5 cm, riviväli n. 75 cm ja siemenetäisyys 16-20 cm. Tällöin tarvitaan noin 1,5 yksikköä/hehtaari.
  Väderstadin kylvöohje: kylvö kahdella kylvövantaalla ja lannoitus väliin. Tämän jälkeen 4 vannasta suljettuna ja jälleen kaksi vannasta auki.

  Lannoitus
  Karjanlanta sopii mainiosti rehumaissin lannoitteeksi. Täydennyslannoitus tehdään Y-lannoitteella. Typpeä saa käyttää 120 kg N/ha (kokonaistarve on 140-150 kg/ha). Jaettu lannoitus on mahdollinen. Fosforin ja kaliumin tarve on myös suuri. Muut tärkeät kasviravinteet ovat rikki, magnesium, sinkki ja boori.
  Maissilla on suuri vedentarve ja kastelu voi joskus olla tarpeen.

  Kasvinsuojelu
  Normaalisti tarvitaan kaksi rikkakasviruiskutusta. Hyväksytyt aineet ovat Titus ja Matrigon 72 SG.

  Sato
  Maissi korjataan kokonaan kokosäilörehuksi, kun jyvät ovat taikinavaiheessa. Käytännössä tämä tarkoittaa vasta syyskuun lopussa ensimmäisen hallan jälkeen. Maissin voi säilöä ilman säilöntäainetta.
 •  

  Viimeksi katsomani tuotteet