Aukusti BOR ohra kemiallisesti peitattu
Tuotekoodi: AUKUSTI1PS

Aukusti BOR ohra kemiallisesti peitattu

Tuotekoodi: AUKUSTI1PS

Tuotekuvaus

Aikainen ohra, joka valloittaa satoisuudellaan

Aukusti on odotettu uutuus monitahoisen ohran viljelijöille. Lajikkeiston aikaisimpiin ohriin lukeutuva Aukusti pärjää satoisuudessaan jopa kaikkein myöhäisimmille kanssakilpailijoilleen. Sen kiinnostavuutta lisäävät luja korsi ja sadon erinomainen laatu.

Avainominaisuudet:
• Poikkeuksellisen satoisa, aikainen monitahoinen ohra
• Lujakortinen ja sopii kaikille maalajeille
• Jyvän laatu erinomainen, korkea tuhannen jyvän paino ja hehtolitrapaino

Sato:
Aikainen Aukusti on poikkeuksellisen satoisa uutuuslajike. Satoero tähän asti markkinoilla olleisiin aikaisiin monitahoisiin ohriin on yli 10 %. Aukusti on kokeissa ollut jopa yhtä satoisa kuin useimmat myöhäiset monitahoiset lajikkeet.

Aukusti menestyy hyvin kaikilla viljelyvyöhykkeillä. Eteläisessä Suomessa se on satoisana ja aikaisena lajikkeena tuottoisa vaihtoehto esim. syysviljojen ja -öljykasvien esikasviksi.

Sadon laatu:
Aukustin jyvän laatu on erittäin hyvä. Tuhannen jyvän paino ja hehtolitranpaino ovat korkeampia kuin muiden aikaisten ohrien. Valkuaispitoisuus on korkea satotaso huomioiden melko hyvä.

Käyttötarkoitus:
• rehut
• tärkkelystuotanto

Viljelysuositus ja maalaji:
Suositellaan vyöhykkeille I, II, III, IV. Aukusti on menestynyt hyvin kaikilla maalajeilla. Se sietää myös happamuutta melko hyvin.

Kasvuaika:
Aukusti on aikainen monitahoinen ohra. Sen kasvuaika on sama kuin Voiton ja Pilvin.

Korsi:
Aukusti on lujakortinen. Korsi on hieman pidempi kuin Voiton ja Pilvin.

Taudinkestävyys:
Aukustin kestävyys rengaslaikkua ja härmää vastaan on melko hyvä. Virallisissa lajikekokeissa Aukustissa on esiintynyt verkkolaikkua selvästi vähemmän kuin Voitossa, mutta taudin esiintymistä tulee tarkkailla. Taudit tulee torjua tarpeen mukaan kuten muistakin aikaisista ohrista. Yksipuolinen ohranviljely ja etenkin suorakylvö korostavat tautitorjunnan merkitystä.