Edvin BOR ohra kemiallisesti peitattu

Tuotekoodi: EDVIN1PS

Edvin BOR ohra kemiallisesti peitattu

Tuotekoodi: EDVIN1PS

458,80 € / TN (sis. alv 24%)

( 0,46 € / KG, sis. alv 24%)
kokoAnna postinumero

Toimitusaika:
3-8 arkipäivää
Monitahoisten ohrien parhaimmistoa!

Korkean satopotentiaalin omaava Edvin on myöhäinen monitahoinen rehu- ja tärkkelysohra. Se menestyy hyvin eri maalajeilla viljelyvyöhykkeillä I-IV.

Avainominaisuudet:
• Satoisa, keskimyöhäinen, monitahoinen rehuohra
• Hyvä laon- ja taudinkestävyys
• Sopii myös tärkkelystuotantoon (Altian sopimuslajike)

Sato:
Edvinin satopotentiaali on erittäin korkea. Se on menestynyt erinomaisesti eri viljelyvyöhykkeillä ja maalajeilla erittäin hapanta maata (pH < 5) lukuun ottamatta.

Sadon laatu:
Edvinin tuhannen jyvän paino on korkeampi kuin monitahoisilla lajikkeilla keskimäärin. Sen täysjyväprosentti on erittäin korkea. Hehtolitranpaino on keskimääräinen. Tärkkelyspitoisuus Edvinillä on suhteellisen korkea ja se on hyväksytty Altian tärkkelysohran sopimuslajikkeeksi.

Käyttötarkoitus:
• rehut
• tärkkelystuotanto

Viljelysuositus ja maalaji:
Suositellaan vyöhykkeille I, II, III, IVe. Edvin menestyy hyvin eri maalajeilla. Se on menestynyt hyvin erityisen multavilla mailla. Erittäin happamille maille (pH alle 5) Edvin ei sovellu, mutta jo viljavuusluokituksen mukaan happamuudeltaan välttävillä (pH yli 5,2) mailla Edvin menestyy hyvin.

Kasvuaika:
Edvin on myöhäinen monitahoinen ohra, se on päivän myöhäisempi kuin Kunnari ja keskimäärin 2-3 päivää myöhäisempi kuin Erkki.

Korsi:
Edvin on kohtalaisen lujakortinen monitahoinen ohra. Verrattuna hieman aikaisempaan Erkki-ohraan Edvinin korrenlujuus on selvästi parempi. Kunnariin verrattuna Edvin on hieman lujakortisempi. Rehevissä kasvustoissa kasvunsääteen käytöllä estetään lakoutuminen.

Taudinkestävyys:
Edvin on resistentti ohran härmää vastaan. Verkkolaikun kestävyydeltään Edvin on lajikelistan parhaimpia lajikkeita, myös kaksitahoiset ohralajikkeet huomioiden. Rengaslaikun suhteen Edvinillä ei ole erityistä kestävyyttä.

Viralliset lajikekoetulokset (1.22 MB, pdf)