Harbinger BOR ohra kemiallisesti peitattu 800 kg
Tuotekoodi: HARBINGER1PS

Harbinger BOR ohra kemiallisesti peitattu 800 kg

Tuotekoodi: HARBINGER1PS

Tuotekuvaus

Pakkauskoko: 800 kg Erittäin satoisa Harbinger on laadukas kotimainen mallasohra. Suomen oloihin jalostettu lajike on lujan kortensa ja hyvän taudinkestävyytensä ansiosta viljelyvarma lajike.

Mallasohralle tärkeät laatuominaisuudet, iso jyväkoko ja alhainen valkuaispitoisuus, ovat niin ikään Harbingerilla kohdallaan. Hyvien viljely- ja laatuominaisuuksiensa ansiosta Harbinger on hyväksytty viralliseksi mallasohraksi Suomessa.


Avainominaisuudet:  • Viljelyvarma, melko myöhäinen, kotimainen mallasohra

  • Erityisen satoisa ja laadukas, tasainen ja varma mallaslaadun tuottaja

  • Luja korsi, suuri jyvä ja erittäin matala valkuaispitoisuus


Sato:

Harbingerin sadontuottokyky on erittäin hyvä. Se on satoisuudeltaan mallasohrien parhaimmistoa. Virallisissa lajikekokeissa Harbinger on menestynyt hyvin viljelyvyöhykkeillä I-III kaikkina koevuosinaan. Myös käytännön viljelyksillä Harbinger on osoittanut sato- ja laatupotentiaalinsa.


Sadon laatu:

Harbinger on tasainen, varma mallaslaadun tuottaja. Harbingerin tuhannen jyvän paino, hehtolitranpaino sekä I+II -lajitteiden osuus ovat melko korkeat. Valkuaispitoisuus on selvästi matalampi kuin useimpien muiden mallasohralajikkeiden. Harbinger tuottaa korkealaatuisen, mallasohrakelpoisen sadon erilaisissa kasvuolosuhteissa ja sen hyväksymisprosentti mallastuskäyttöön on ollut korkea.


Käyttötarkoitus:  • mallastus

  • rehut

  • tärkkelystuotanto


Viljelysuositus ja maaperä:

Suositellaan vyöhykkeille I, II, IIIe. Harbinger soveltuu parhaiten viljeltäväksi hyväkuntoisilla savi- ja kivennäismailla. Kaksitahoiseksi ohraksi Harbinger sietää hyvin myös happamuutta.


Kasvuaika:

Harbinger on melko myöhäinen kaksitahoinen ohra. Sen kasvuaika on sama kuin Barken tai Annabellin.


Korsi:

Harbinger on markkinoiden lujakortisin mallasohra. Korrenpituus on sama kuin Scarlettin tai NFC Tipplen.


Taudinkestävyys:

Harbinger on täysin härmänkestävä lajike. Myös verkkolaikun kestävyys on hyvä. Tautitorjunta suositellaan tehtäväksi vain todellisen tarpeen ja asetetun satotavoitteen mukaisesti.


Tärkeimmät vilja-, nurmi- ja öljykasvit 2020 (2.27 MB, pdf)