Kaarle BOR ohra kemiallisesti peitattu
Tuotekoodi: KAARLE1PS

Kaarle BOR ohra kemiallisesti peitattu

Tuotekoodi: KAARLE1PS

Tuotekuvaus

Kaarlen erittäin korkea satopotentiaali, hyvä korrenlujuus ja erinomainen taudinkestävyys tuovat monitahoisen ohran viljelyyn selvää lisäarvoa. Kaarle on kiinnostava ja viljelyvarma vaihtoehto myös ohran eteläisillä viljelyalueilla, joilla perinteisesti on viljelty kaksitahoisia lajikkeita. Hyvin suuri jyväkoko ja melko korkea tärkkelyspitoisuus tekevät siitä on myös erittäin kiinnostavan tärkkelysohrakandidaatin.


Avainominaisuudet:
• Uudentyypin monitahoinen ykköslajike
• Valtava satopotentiaali, suuri jyväkoko ja täysjyväprosentti
• Parhaimmillaan voimaperäisessä viljelyssä, typpeä yli 100 kg/ha
• Äärimmäisen vahvakortinen ja taudinkestävä

Sato:
Kaarle on markkinoiden satoisin monitahoinen ohra. Se pärjää satoisuudellaan myös suurimmalle osalle kaksitahoisia lajikkeita.

Sadon laatu:
Kaarle on erittäin suurijyväinen lajike. Sen keskimääräinen tuhannen jyvän paino on korkeampi kuin minkään muun monitahoisen lajikkeen. Myös täysjyväprosentti (> 2.5 mm) on sekä virallisissa kokeissa että Borealin jalostajankokeissa ollut erittäin korkea.

Hehtolitranpaino on samalla tasolla kuin useimpien muiden myöhäisten monitahoisten lajikkeiden. Huippusatoisana lajikkeena valkuaispitoisuus on melko alhainen, mutta Kaarlen tuottama valkuaissato hehtaaria kohden on lajikkeiston korkeimpia.

Kaarle soveltuu erinomaisesti rehuohran tuotantoon ja on myös potentiaalinen tärkkelysohra.

Käyttötarkoitus:
• rehut

Viljelysuositus ja maalaji:
Suositellaan vyöhykkeille I, II, III, IVe. Kaarle on menestynyt erinomaisesti eri vuosina ja kaikilla viljelyvyöhykkeillä. Se sopeutuu hyvin myös eri maalajeille. Suurimmat satoerot Kaarlen hyväksi muihin lajikkeisiin nähden on muodostunut karkeilla kivennäismailla ja savimailla.

Kasvuaika:
Kaarle on myöhäinen monitahoinen, jota suositellaan ensisijaisesti vyöhykkeille I-IVe. Sen kasvuaika on virallisissa lajikekokeissa ollut 91,4 päivää. Kaarlen kasvuaika on sama kuin esim. Toria-lajikkeen.

Korsi:
Kaarlen korsi on erittäin luja. Sen lakoprosentti (7 %) on virallisissa kokeissa ollut hyvin alhainen, sama kuin esim. Vildellä. Kaarlen korsi on hieman pidempi kuin useimpien muiden ohralajikkeiden.


Taudinkestävyys:
Kaarlen taudinkestävyys on kokonaisuutena erittäin hyvä. Lehtilaikkutautien ja fysiologisten laikkujen yhteismäärä virallisissa kokeissa on ollut alhaisempi kuin minkään muun ohralajikkeen. Kestävyys verkkolaikkua sekä rengaslaikkua vastaan on erinomainen ja härmänkestävyys kohtalainen. Tyvi- ja lehtilaikkua Kaarlella on esiintynyt vähemmän kuin ohralajikkeissa keskimäärin.

Tärkeimmät vilja-, nurmi- ja öljykasvit 2020 (2.27 MB, pdf)

 

Kaarle koetuloksia (147 KB, pdf)