Iiris BOR kaura kemiallisesti peitattu 800 kg

Tuotekoodi: IIRIS1PS

Iiris BOR kaura kemiallisesti peitattu 800 kg

Tuotekoodi: IIRIS1PS

Tuotekuvaus

Huippulaatua elintarvikekauran tuotantoon

Iiris on laadukas ja satoisa myöhäinen kauralajike. Iso ja ohutkuorinen jyvä sekä hyvä hehtolitrapaino luovat erinomaiset edellytykset tuottaa Iiriksestä raaka-ainetta elintarviketeollisuuden tarpeisiin ja vientiin, mutta se sopii hyvin myös rehukäyttöön. Laatua varmistaa erittäin luja korsi.

Avainominaisuudet:
• Mahtavan satoisa, myöhäinen lajike
• Lujakortinen, suuri jyväinen, ohutkuorinen ja omaa korkean valkuaispitoisuuden
• Huippulaadukas kaura etenkin elintarviketuotantoon

Sato:
Iiris on erittäin satoisa kaura. Se on yhtä satoisa lajike kuin Belinda. Iiris on menestynyt hyvin myöhäisen kauran tuotantoalueilla ja lujan kortensa ansiosta myös kevyemmillä maalajeilla.

Sadon laatu:
Iiriksen sadon laatu on erinomainen. Jyvä on erittäin isokokoinen, valko- ja ohutkuorinen. Ohuen kuoren ansiosta Iiriksen saanto-% onkin jalostajankokeissa ollut erittäin hyvällä tasolla. Iiriksen hehtolitrapaino on myöhäisten elintarvikekaurojen parhaimmistoa. Sen valkuaispitoisuus on mm. Belindaa korkeampi.

Käyttötarkoitus:
• elintarvikkeet
• rehut
• vienti

Viljelysuositus ja maalaji:
Suositellaan vyöhykkeille I, II, III. Iiris soveltuu viljelyyn kaikille maalajeille. Lujakortisuutensa ansiosta Iiris on menestynyt multamailla erittäin hyvin. Hyvin rehevissä kasvustoissa kasvunsääteen käyttö varmistaa hyvälaatuisen sadon.

Kasvuaika:
Kasvuajaltaan Iiris on myöhäinen, lähes Belindan kasvuajan tarvitseva lajike.

Korsi:
Iiris on melko lyhyt, selvästi monia muita myöhäisiä elintarvikekauroja lujakortisempi lajike. Ero Ivoryyn ja SW Ingeborgiin on erittäin selvä ja Belindaankin merkittävä.

Taudinkestävyys:
Yhtenäisissä oloissa tehtyjen havaintojen perusteella Iiriksen lehtilaikun kestävyys on ollut hyvä. Siemenen peittaus ja tautientorjunta ovat tarpeen, jos kauraa viljellään yksipuolisesti ja etenkin suorakylvössä.


Viralliset lajikekoetulokset (1.22 MB, pdf)

 

Iiris koetuloksia (252 KB, pdf)