Jaarli BOR kevätvehnä kemiallisesti peitattu 800 kg

Tuotekoodi: JAARLI1PS

Jaarli BOR kevätvehnä kemiallisesti peitattu 800 kg

Tuotekoodi: JAARLI1PS

Tuotekuvaus

Laadukas ja satoisa myllyvehnä

Jaarli on satoisimpia päätyypin kevätvehnälajikkeita. Se soveltuu laatuominaisuuksiensa puolesta erinomaisesti myllyvehnälajikkeeksi vehnänviljelyn pääalueille.

Avainominaisuudet
• Satoisa kevätvehnä
• Jyväkooltaan erittäin suuri
• Hehtolitrapainoltaan päätyypin kevätvehnien kärkeä
• Hyvä sakolukuomaisuudet ja erinomainen sitko laatu
• Taudinkestävyys on päätyypin lajikkeiden parhaimmistoa

Sato
Jaarli on satotasoltaan Demonstrantin luokkaa, mutta kasvuajaltaan pari päivää tätä aikaisempi. Jaarli on menestynyt hyvin koko kevätvehnän viljelyalueella Etelä-Pohjanmaata myöden.

Sadon laatu
Jaarlin jyväkoko on erittäin suuri, samalla tasolla myöhäisempien lajikkeiden kanssa. Myös hehtolitrapaino on Jaarlilla muita päätyypin lajikkeita korkeammalla tasolla.

Melko korkea valkuaispitoisuus, hyvät sakolukuominaisuudet ja erinomainen sitkon laatu ovat omiaan parantamaan Jaarlin käyttökelpoisuutta myllyteollisuudessa.

Käyttötarkoitus
• Leivonta

Sadon käyttö
Jaarli soveltuu erinomaisesti myllykäyttöön niin jyväominaisuuksiensa, valkuaispitoisuutensa kuin sitkon laadun perusteella.

Viljelysuositus
Suositellaan I – III-viljelyvyöhykkeille.

Kasvuaika
Jaarli on kasvuajaltaan päätyypin lajike ja pari päivää aikaisempi kuin Demonstrant.

Korsi
Jaarlin korsi on keskimittainen ja laonkestävä.

Taudinkestävyys
Jaarlin taudinkestävyys on päätyypin lajikkeiden parhaimmistoa. Sekä kevätvehnän pistelaikkua että ruskolaikkua on esiintynyt Jaarlissa muita lajikkeita vähemmän. Myös keltaruostesaastunta on ollut erittäin vähäistä Jaarlilla.

Huolimatta hyvästä taudinkestävyydestä tautitorjunta on tuottanut merkittävään sadonlisään Jaarlilla. Myös hehtolitrapaino on kohonnut ja surkastuneiden jyvien määrä on vähentynyt tautitorjunnan ansiosta.

Maaperä
Jaarli soveltuu viljelyyn kaikille maalajeille. Parhaat sadot se on tuottanut karkeilla kivenäismailla.