Melius ohra kemiallisesti peitattu
Tuotekoodi: MELIUS1PS

Melius ohra kemiallisesti peitattu

Tuotekoodi: MELIUS1PS

Tuotekuvaus

Suurijyväinen ja erittäin satoisa kaksitahoinen ohralajike.

Melius on huippusatoisa kaksitahoinen rehuohra. Se on Syngentan jalostama lajike, joka on risteytynyt Conchitasta ja Tamtamista. Sen jyvä on erittäin suuri, jolloin se myös sisältää paljon tärkkelystä ja näin ollen rehussakin on paljon energiaa. Meliuksen korsi on vahva ja siksi se onkin mainio rehuohra varsinkin sikatiloille, koska se kestää hyvin reilumpaakin typpilannoitusta.

Avainominaisuudet:

  • Huippusatoisa
  • Suuri jyvä ja näin ollen valtava tjp sekä korkea hehtolitrapaino
  • Napakka ja lyhyt korsi, joten kestää hyvin reilumpaakin typpilannoitusta → pieni lakoprosentti

Sato:
Melius on erittäin satoisa kaksitahoinen rehuohra. Se on ylivoimainen satoisuudellaan verrattaessa muihin kaksitahoisiin ohriin. Meliuksen satopotentiaali on todella suuri ja oikeilla sekä oikea-aikaisilla viljelytoimenpiteillä siitä onkin mahdollista saada valtavia satoja.

Sadon laatu:
Meliuksen jyväkoko on erityisen suuri ja tuhannen jyvän paino onkin näin ollen valtava, jopa 53,6 g virallisten lajikekokeiden mukaan. Suuri jyvä sisältää paljon tärkkelystä, jolloin rehukin on erittäin energiapitoista. Sen hehtolitrapaino on korkea ja valkuaissato erittäin hyvällä tasolla. Valkuaisprosentti on virallisten lajikekokeiden mukaan 10,8 %.

Käyttötarkoitus:

  • rehut

Viljelysuositus ja maalaji:
Suositellaan viljeltäväksi I- ja II-viljelyvyöhykkeillä sekä III-vyöhykkeen länsiosassa.

Kasvuaika:
Melius on melko myöhäinen kaksitahoinen rehuohra. Sen kasvuaika on noin 94 päivää ja lämpösummavaatimus 924.

Korsi:
Meliuksen korrenlujuus on erinomainen. Korsi on erittäin napakka ja lyhyt. Lakoprosentti on virallisten lajikekokeiden mukaan 9%, joka on kaksitahoisten ohrien paras. Melius kestääkin siksi hyvin reilumpaakin typpilannoitusta.

Taudinkestävyys:
Melius kestää eri kasvitauteja erinomaisesti. Se on täysin härmänkestävä. Lehtilaikkutautien kestävyys on erittäin hyvä.

Tärkeimmät vilja-, nurmi- ja öljykasvit 2020 (2.27 MB, pdf)
Melius koetuloksia (177 KB, pdf)