Wanamo BOR kemiallisesti peitattu kevätvehnä

Tuotekoodi: WANAMO1PS

539,40 € / TN (sis. alv 24%)

( 0,54 € / KG, sis. alv 24%)
koko
Tarkista myymälöiden saldotAnna postinumero

Toimitusaika:
3-8 arkipäivää
Luotettavaa leivontalaatua

Leivontaominaisuuksiensa ansiosta Wanamo on erittäin haluttu lajike myllyteollisuuteen. Erinomaisen sitkon laadun ansiosta sillä voidaan myllyteollisuudessa korvata jopa ulkomaan tuontia. Parhaimmillaan Wanamo on hyväkuntoisilla savi- ja kivennäismailla.
 


Avainominaisuudet:
• Aikainen ja lujakortinen, kotimainen laatuvehnä
• Laatuominaisuuksiltaan erittäin hyvä ja myllyteollisuudessa arvostettu lajike
• Korkea valkuaispitoisuus ja sakoluku, erinomainen sitkon laatu

Sato:
Wanamo on melko satoisa lajike. Sen satotaso on ollut virallisissa lajikekokeissa samaa luokkaa muiden yleisesti viljeltyjen laatuvehnälajikkeiden kuten Quarnan kanssa.

Sadon laatu:
Wanamon edut tulevat parhaiten esille sen laatuominaisuuksissa. Jyvän laatuominaisuudet ovat hyvät; jyvä on melko suurta ja hehtolitrapaino on korkea. Wanamon hehtolitrapaino on kokeissa ollut selvästi Kruunua suurempi. Wanamon valkuaispitoisuus on korkeampi kuin päätyypin kevätvehnillä yleensä. Myös Wanamon valkuaisen laatu on erinomaista.

Sakolukuominaisuuksiltaan Wanamo on lähes Kruunun tasoa. Normaalisti ajoitetun korjuun sakoluku on jopa Kruunua parempi. Puinnin viivästyessäkin Wanamon sakoluku säilyy korkealla, eikä laske tavanomaisten lajikkeiden tasolle. Erinomainen sitkon laatu tekee Wanamosta poikkeuksellisen hyvän lajikkeen. Myllyteollisuudessa arvostetaan Wanamon jauhossa lyhyttä taikinan muodostumisaikaa ja erityisen pitkää taikinan vaivauksen kestokykyä. Näiltä ominaisuuksiltaan Wanamo vastaa jopa kanadalaisia huippulaatuisia vehniä.

Käyttötarkoitus:
• leivonta

Viljelysuositus ja maalaji:
Suositellaan vyöhykkeille I, II,III. Kasvuajan ja muiden ominaisuuksiensa puolesta Wanamo soveltuu parhaiten viljeltäväksi I-III viljelyvyöhykkeiden kivennäismailla. Wanamo soveltuu erinomaisesti savi- ja kivennäismaille. Multavilla mailla kasvunsääteen käyttö on suositeltavaa.

Kasvuaika:
Kasvuajaltaan Wanamo soveltuu hyvin viljeltäväksi koko vehnänviljelyalueella. Se on pari päivää myöhäisempi kuin Anniina, mutta päivän aikaisempi kuin Quarna ja Kruunu.

Korsi:
Wanamon korsi on luja ja laonkestävyydeltään se on Kruunun tasoa. Wanamon korrenpituus on melko lyhyt, mutta pidempi kuin esimerkiksi Quarnan ja Tjalven. Kasvunsääteen käyttö on suositeltavaa lakoontumisen välttämiseksi viljeltäessä Wanamoa multavilla mailla, joissa typen vapautuminen maasta on runsasta.

Taudinkestävyys:
Wanamon taudinkestävyys on kohtuullisen hyvä, samaa tasoa kuin Kruunun.

Viralliset lajikekoetulokset (1.22 MB, pdf)